Zsalugáter, spaletta

Zsalugáterek

Zsalugáterek

A zsalugáter egy külső árnyékoló eszköz, mely az ablak falnyílásához, vagy pedig az ablaktokhoz van rögzítve. A zsalugáter távol tartja a napfényt, emellett megakadályozza, hogy a nyári hőségek alkalmával az adott szoba, vagy helység túlmelegedhessen. Mindemellett zárt állapotban megvédi a nyílászárókat az időjárás viszontagságaiból, télen pedig hozzájárul a nyílászárók hőszigetelési képességeihez.

Zsalugáter

Zsalugáter

Zsalugáter lamellái

A zsalugátereken található lamellák a napsugarakat megállítják és megszűrik, a lamellák közti réseken pedig átengedik a napfény egy részét. Gyakorlatilag egy passzív megoldású légkondicionáló eszköz, mely felszerelése után energia felhasználása nélkül teszi a dolgát, emellett pedig ízlésesen dekorálja az otthonunkat.

A zsalugátereknek kétféle típusa létezik

  • fix lamellás változat lamellái rögzítve vannak, így inkább árnyékoló szerepet töltenek be. A mozgatható lamellás zsalugáterhez képest jelentősen egyszerűbb. Mégis masszív kialakítású, tartós, és hasonlóan hasznos eszköz, mely nem utolsó sorban alacsonyabb árfekvéssel is rendelkezik.
  • mozgatható lamellás zsalugáter változtatható állásszögű lamellákkal rendelkezik, mely segítségével csökkenthetjük, növelhetjük, vagy pedig teljesen meg is szüntethetjük a fény áteresztés mértékét. Zárt állapotban egy rudazat segítségével könnyedén az adott élet helyzethez igazíthatjuk az áteresztett fényt mennyiségét. Legyen az pihenés, tévézés, ha pedig több természetes fényre van szükségünk, akkor a lamellákat teljesen kinyitjuk.

A szabályozhatóságának köszönhetően a fix zsalugáterekhez képest jelentősen hatékonyabb árnyékoló eszköz, nyáron nem engedi felmelegedni a szobát, télen pedig zárt állapotban hőszigetelő szerepe van.
Amennyiben éppen nem kívánjuk használni, egyszerűen kinyitjuk, és a ház külső falához, vagy az ablak káva belsejéhez rögzíthetjük. Megakadályozva hogy a szél mozgassa vagy visszahajthassa azt.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Ha problémát jelentenek a rovarok, viszont szeretnénk, hogy a friss levegő bejusson a lamellák közt, akkor egy mobil (rolós) szúnyoghálóval kombinálva ezt könnyedén megtehetjük. Ilyenkor szúnyogháló a nyílászáró és a zsalugáter között helyezkedik el. A zsalugáterek készülhetnek műanyagból, fából valamint alumíniumból is. Feladatát mindhárom ellátja, viszont tartósságukra, árukra, valamint karbantartásukra hatással van az alapanyaguk.

Zsalugáter árak

A zsalugáter árakról kérjük érdeklődjön elérhetőségeinken.

Spaletta

A spaletta egy olyan árnyékoló eszköz, amely zárt állapotban akár teljes mértékben megakadályozza, hogy a nyílászárón keresztül fény jusson be az adott szobába. A nyílászáróval közösen együttműködve jelentős hőszigetelési tulajdonsággal rendelkeznek, mely a téli időszakban nagymértékben csökkentheti a fűtési költségeket.

Nyáron pedig annak köszönhetően, hogy teljesen kizárja a napsugarakat akár kiválthatja a légkondicionáló berendezés működését. Ezáltal nyáron is jelentős összeget takaríthat meg, és nem kell elviselnie a hőséget a lakótérben.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Főként a nyílászáró külső oldalán található spaletták kezdenek újra divatba jönni, de léteznek belső változatúak is. A kültéri felhasználású spaletták már az üvegfelület felmelegedését is megakadályozzák. A zsalugáterrel ellentétben a spaletták nem rendelkeznek lamellákkal, tömör deszkákból épül fel, ami nem engedi át a levegőt és kiválóan hangszigetel.

A tömörség a védelmet szolgálja, de természetesen a spaletta feldobható különböző deszkákból kivágott mintákkal. Mely minta az adott helység falán is látható lesz fény formájában. Otthonát kívülről kellemes, vidékies hangulattal ruházza fel.

A spaletták a legtöbb esetben borovi fenyőből készülnek, melyek a faanyag adottságainak köszönhetően kültéri használat esetén nagyon sokáig megőrzi minőségét, szépségét. Felületkezelésének köszönhetően pedig tovább nő a borovi fenyő tartóssága, így nagyon hosszú ideig ellenáll majd az időjárásnak a felszerelt spaletta.

Röviden és tömören, a spaletták alkalmazásával növeljük otthonunk biztonságát, télen-nyáron jelentős energiamennyiséget spórolunk meg. Miközben kellemes vidékies vagy pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz az otthonunk nyílászáróinak.