Télikertek, télikert építése műanyag nyílászárókból

A télikert építése műanyag nyílászárókból könnyedén a család és a barátok kedvenc helyévé válhat...

A télikertek sokáig csak a nevüknek megfelelő tevékenységet látták el, miszerint az időjárásra érzékeny növényeknek adtak otthont az év hideg hónapjaiban. Mára ezt a szerepkört csak részben, vagy egyáltalán nem látja el. A növények védelme helyett ma már sokkal szerteágazóbb feladatot lát el, méghozzá egyre több háztartásban, köszönhetően annak, hogy a télikertek napjainkban már nem csak a gazdagok kiváltságai közé tartoznak.

Télikert építése műanyag nyílászárókból

Télikert építése műanyag nyílászárókból

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Télikert építése műanyag nyílászárókból - A télikert használata

A télikertünket a nappali kibővítéstől egészen egy exkluzív dolgozó szoba kialakításáig használhatjuk. Elláthatja egy olyan helység szerepét, ahol összegyűlik a család, természethez közeli környezetben, az időjárástól függetlenül. Ha van otthon jacuzzink vagy úszómedencénk, akkor a télikert segítségével akár egész évben is használhatjuk őket, ha úgy van kedvünk, ezt részben a télikert nagyon hatékony hőszigetelésének köszönhetjük.

Télikert építése műanyag nyílászárókból - A télikertek alapanyaga

A télikertek a nyílászárókhoz hasonlóan többféle anyagból felépíthetőek, valamint szerkezetük és működésük sem tér el nagyban tőlük. Az építésükhöz használt alapanyag lehet műanyag, fa vagy pedig alumínium, hatékonyságuk szinte megegyezik a többivel, különbség inkább árban és kinézetben észlelhető.

A műanyag télikertek nagyon jó árérték arányuknak köszönhetően gombamód szaporodnak a háztartásokban, mivel olcsók, szépek, emellett hatékonyak is. Könnyű tisztántartás és karbantartás jellemzi őket, amik semmiféle szaktudást vagy erőfeszítést nem igényelnek.

Télikert építése műanyag nyílászárókból - A télikertek szerkezete

A télikert szinte teljes felületét üveg borítja, ezáltal hatalmas mennyiségű természetes fény áll bennünk rendelkezésre. A télikert homlokzatán található bármelyik függőleges üvegfelület kialakítható nyílászárónak, ezáltal a télikertünk elrendezése könnyen variálható, nem kell aggódnunk, hogy egy nyitott ablak útban lesz valakinek.

Ennek ellenére anyagi szempontból nem igazán éri meg az összes üveget nyílászáróvá alakítani, mivel a költségek ilyen esetben jelentősen megnőhetnek. A szükséges friss levegő bejuttatását 2-3 jól elhelyezett nyílászáró segítségével biztosíthatjuk, amivel még a költségeket is csökkenthetjük.

Comments are closed.