Télikertek tervezése, téli kert gyártás

A télikertek tervezése, télikertek gyártása ma már nem csak a gazdagok kiváltsága, egyre több ember engedheti meg magának, hogy ellássa, kibővítse otthonát egy ilyen különleges, többfunkciós helységgel. Többféle lehetőségünk van télikert kialakítására. A meglévő teraszunk átalakításával egy hőszigetelt, mind a négy évszakban használható helységet kapunk mely többé nem lesz kitéve az időjárás szeszélyeinek.

Télikertek tervezése - Előtető

Amennyiben a beépítendő terasz otthonunk bejárati ajtajánál helyezkedik el, akkor az előtető feladatát is elláthatja, ennek köszönhetően rossz időjárási körülmények közt is nyugodtan keresgélhetjük a lakás kulcsunkat, közben pedig nem fogunk elázni.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Télikertek tervezése - Télikert építés

Ha nem rendelkezünk terasszal, vagy valamilyen okból nem oda szeretnénk télikertet építeni, akkor több lehetőség közül is választhatunk. Télikertünk helyét utólag is könnyedén kialakíthatjuk, ilyenkor méretben nem kell igazodnunk a meglévő teraszunkhoz. A kőműves által felépített alapzatot a ház bármelyik arra alkalmas oldalán létrehozhatjuk, ez fogja meghatározni a leendő télikertünk maximális méretét.

Télikertek tervezése - Téli kert funkciója

Télikertünk kiváló helyszíne lehet családi programoknak, étkezéseknek vagy pihenésnek, jacuzzinkat vagy medencénket az év akár teljes részében is használhatjuk a télikertnek köszönhetően. Kényes növényeinket itt elhelyezve megóvhatjuk őket a téli időjárástól, miközben a rengeteg üvegfelületnek köszönhetően bőven elegendő napfényhez is hozzájutnak.

Ha a nappali falánál építjük fel a télikertet, akkor egy ajtónyitás segítségével máris közelebb érezhetjük magunkat a természethez. Nagyméretű tolóajtók beépítésével akár néhány mozdulattal megnövelhetjük a nappalink méretét, a nagyobb tér és a rengeteg természetes fény pedig a közérzetünkre is jó hatással van.

Amennyiben nem szeretnénk közvetlenül az épület mellé felépíteni télikertünket, akkor az ingatlan bármelyik arra alkalmas méretű területén is megtehetjük. Ebben az esetben a télikert egy különálló épületnek számít, általában mind a négy oldalán üvegfelülettel van ellátva, valamint funkcióját tekintve teljesen megegyezik az épület homlokzatánál helyet foglaló társaival.

Télikertek tervezése - Télikertek szerkezete

A télikertek szerkezete műanyagból, alumíniumból vagy pedig különböző fából készülnek. A műanyag télikertek kiváló ár-érték arányuknak köszönhetően nagyon népszerűek. Karbantartásuk és tisztításuk nem igényel nagyobb erőfeszítést. Ellenállóak az erős napsütéssel szemben, valamint a levegő páratartalma sem tesz kárt bennük.

A természetes anyagokat kedvelő emberek általában a fából készült télikerteket részesítik előnyben.

Az ehhez használt fa fajták közül a leggyakrabban előforduló a borovi fenyő, ami kültéri felhasználásra is alkalmas. A rétegragasztásnak köszönhetően már nem jelent problémát a faanyagok vetemedése, felületkezelésének köszönhetően ellenálló az erős UV sugárzással, esővel és a kártevőkkel szemben. Felületkezelésüket 6-8 évente megújítva nagyon sokáig ellátják feladatukat.

Télikertek tervezése - Alumínium télikertek

Az alumínium szerkezetű télikertek még a legmagasabb elvárásokat is képesek teljesíteni. Alapanyagának köszönhetően könnyű, de masszív szerkezetek előállítását teszi lehetővé. Az alumínium nem rozsdásodik és vetemedik, ellenáll még a legintenzívebb használatnak is. Felületük bármilyen színnel ellátható, ezért bármilyen környezettel harmonizálhatjuk a télikertünket. Az alumínium télikertek modern külsejükkel és szinte örökké tartó minőséggel kompenzálják a magasabb árukat.

Comments are closed.