Téli kert jellegű medencefedés

A medencefedés hasonlít egy télikert építésére, ami sokféle feladatot képes ellátni, helyszíne lehet családi összejöveteleknek, zavartalan pihenésnek, étkezéseknek. Egy terasszal ellentétben a télikert nincs kitéve az időjárás szeszélyeinek, igazából bármelyik évszakban használható helység, mely hő és hangszigetelt, valamint fűtéssel és légkondicionálóval egyaránt ellátható.

Medencefedés

Medencefedés

A nyári melegben nincs is frissítőbb és kellemesebb érzés, mint a vízben ülve élvezni a jó időt. Alapesetben a medencék és jacuzzik csak a nyári évszakban használhatóak, az év többi részében inkább csak vágyakozunk utána.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Medencefedés - Télikert építése

Télikert építésével lehetőségünk nyílik kibővíteni ezt az időszakot, sőt akár egész évben is használhatjuk kedvünk szerint a kedvenc vizes helységünket. A télikert teljes szerkezete hőszigetelt, két vagy három rétegű üvegezéssel van ellátva. Ennek köszönhetően gazdaságosan kialakítható bennük egy fűtésrendszer vagy légkondicionáló berendezés.

Az üvegfelületeknek köszönhetően hatalmas mennyiségű természetes fény jut be a télikertünkbe, mely nagyon kellemessé teheti az itt eltöltött időt. A nyári hőségben a helység túlmelegedését árnyékoló eszközökkel megelőzhetjük.

Ha szeretnénk, hogy az épület tetején is természetes fény jusson be a télikertbe akkor hő védővel ellátott biztonsági üveget vagy polikarbonát tetőt is felszereltethetünk. Ezek átengedik a napfényt viszont üvegházhatást jelentősen csökkentik.

Medencefedés - Téli kert szellőzése

A szellőzés biztosítása nagyon fontos a télikertekben, ez a medencék vagy jacuzzik esetében hatványozottan igaz. A levegő páratartalma viszonylag magas, ezért a helység hűvösebb pontjain lecsapódhat a pára. A megfelelő szellőzést szellőztetők beépítésével biztosíthatjuk. Emellett nagyon fontos hogy a télikertünk legalább két nyitható nyílászáróval rendelkezzen a többi fix üvegfelület mellett. Bejárata az otthonunk bejárati ajtajához hasonlóan kulccsal zárható az itt tartott tárgyaink védelme érdekében.

Medencefedés - Medencére, jakuzzira

A medencénk vagy jakuzzink köré épített télikert akár összes üvegfelülete is nyitható lehet. A nyílászárók lehetnek hagyományosan nyíló, bukó-nyíló esetleg toló vagy harmonikaszerűen nyithatóak. Lehetőség van az olyan kialakításra is, ahol az összes üvegtábla néhány mozdulattal egymás mögé tolható, ezzel teljesen megnyitva a télikertünket, a művelet ugyanilyen egyszerűen visszafelé is elvégezhető.

Medencefedés anyaga

A télikertet szerkezete fából, műanyagból és alumíniumból készülhetnek, bármelyik alapanyag megfelelő választás lehet, hő és hangszigetelésük a kor elvárásainak megfelelnek. A három alapanyag közül a medencénk vagy jacuzzink lefedése céljából épített télikerteknél ajánlatos a műanyag és az alumínium közül választani alapanyagként, mivel a magas páratartalom miatt a fából készült szerkezetek élettartama lecsökkenhet.

Comments are closed.