Minőségi téli kert műanyagból

A minőségi téli kert építése régen a gazdagok kiváltságai közé tartoztak, napjainkban már kedvező árának köszönhetően sokan engedhetik meg maguknak, hogy otthonukat kibővítsék egy ilyen különleges és sokoldalú helységgel.

Egy télikert sokféle szerepet láthat el, a régi időkben főként növények tárolására, teleltetésére használták olyan növényeknél melyek nem bírták a hideg évszakokat.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Minőségi téli kert

A modern téli kerteknél ez a szerep már a háttérbe szorult, mára már inkább a pihenések, családi beszélgetések, étkezések számára biztosít egy nagyon egyedi és kellemes helyszínt. Mivel jelentős részét üvegfelület alkotja így hatalmas mennyiségű természetes fény található a télikertekben. Ez kellemesen hat a közérzetünkre, valamint a természethez közel érezhetjük magunkat.

Minőségi téli kert hőszigetelése

Hőszigetelésüknek köszönhetően a hideg, téli hónapokban is kellemes órákat tölthetünk kint, közel a természethez. A megfelelő fűtési rendszert kialakítva akár az év teljes időszakában megteremthető a kellemes hőmérséklet. Medence köré építve jelentősen kitolhatjuk az egyébként néhány hónapos időszakot, mikor a kinti hőmérséklet megfelelő a vízben eltöltött időhöz.

Minőségi téli kert alapanyagai

Télikert építéséhez többféle anyagból van lehetőségünk választani, szerepüket kiválóan ellátják, de néhány tulajdonságuk eltér egymástól. A télikertek szerkezete készülhet műanyagból, alumíniumból és fából egyaránt.
A műanyag télikertek a műanyag nyílászárókhoz hasonlóan kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek.

Minőségi téli kert hőszigetelése

Hő és hangszigetelő képességüknek köszönhetően mindkét szerepkörben remekül helytállnak. A műanyag télikertek pvc-ből készülnek, mely egy kemény, rideg anyag, hosszútávon is képesek elviselni az őket érő környezeti hatásokat, például a fagyot vagy az erős UV sugárzást.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Minőségi téli kert árnyékolása

A télikert árnyékolása és szellőztetése nagyon nagy szerepet játszik abban, hogy a helység ne melegedjen túl, mivel az ember nem sokáig bírná elviselni a hőséget. A szellőztetés érdekében legalább két nyílászárót kell beépíteni, lehetőség szerint két különböző oldalon elhelyezve. A télikertek elláthatóak nyíló, bukó-nyíló, toló vagy harmonikaszerűen nyitható nyílászárókkal egyaránt.

Minőségi téli kert

Minőségi téli kert

A fából készült télikertekkel szemben a pára nem tesz kárt a szerkezetükben, ezért a műanyag télikert építésével a medencénket is lefedhetjük. Karbantartása gyerekjáték, nem igényel semmilyen felületkezelést, tisztítása pedig egy nedves rongy segítségével megoldható.

A télikertek önálló épületként is felépíthetőek, de nagyon gyakran az épület mellé építik. Így akár a lakótérből egy lépéssel a természet közelébe kerülhetünk. Kialakíthatóak a meglévő teraszunkon, amennyiben rendelkezünk vele, de bárhova felépíthetőek.

Comments are closed.