Terasz beépítés télikerttel

Terasz beépítés télikerttel egy nagyon hasznos helységgel gazdagíthatjuk otthonunkat, mely az év összes évszakában használható. A télikertünkben a természethez közel érezhetjük magunkat, miközben az otthon melege vesz körbe minket, akár egy hóesés vagy kiadós eső közben is élvezhetjük a kilátást, miközben kávézunk, vendégeket fogadunk vagy egyszerűen csak pihenünk.

A terasz nagy hátránya hogy az időjárás befolyásolhatja a használatát, többnyire csak nyár elejétől az ősz kezdetéig tudjuk kiélvezni, de a tájolása miatt még nyáron se tudjuk bármikor használni, mert a nyári hőség miatt hamar elviselhetetlen lesz az ott eltöltött idő, vagy pedig egyszerűen csak az eső teszi tönkre a programunkat.

Terasz beépítés télikerttel

Terasz beépítés télikerttel

Mivel a télikertek fedettek, oldalról pedig nyitható és fix üvegfelületekből áll, így könnyedén igazodhatunk a kinti időjáráshoz nyáron vagy télen egyaránt. A két vagy háromrétegű hőszigetelt üvegfelületeinek köszönhetően a helység igény szerint ellátható légkondicionáló berendezéssel, vagy pedig fűtéssel melyet a téli időszak alatt is gazdaságosan üzemeltethetünk.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Amennyiben rendelkezünk jakuzzival, a télikertünk segítségével még a téli hidegben vagy a legerősebb napsütés közben is zavartalanul élvezhetjük a fürdést.

Terasz beépítés télikerttel - Télikert anyagai

A teraszunk télikerté alakítása többféle alapanyag felhasználásával történhet. A számunkra szimpatikus alapanyag kiválasztása többnyire ízlés és pénztárca függvénye, de a télikert felhasználási módja is meghatározhatja.

Terasz beépítés télikerttel - Fából készült télikert

A télikertek többsége fából készül, mely nagyon természetes hatást kelt, felületkezelésének köszönhetően sokáig ellenáll az időjárással szemben. Rengeteg színre lefesthetőek, felületkezelésüket 7-8 évente megújítva nagyon hosszú ideig megőrzik minőségüket.

Terasz beépítés télikerttel - Műanyagból készült télikert

A műanyagból készült télikertek egyre népszerűbbek, köszönhetően a kiváló ár-érték arányuknak, alapanyaguk pvc, ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben. Nem hajlamos vetemedésre és nem sárgul be az állandó napsugárzás hatására sem. Tisztítása és karbantartása erőfeszítésektől mentes, nem igényelnek szaktudást.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Terasz beépítés télikerttel - Alumíniumból készült télikert

Az alumínium nyílászárók egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően egyre több télikertet is készítenek ebből az alapanyagból. Ez az alapanyag a legnagyobb igénybevételt is képest elviselni, gyakorlatilag örök életre szólnak. Az alumínium télikertek tartóssága mellett a másik előnye hogy bármilyen színnel ellátható, ezáltal a külseje jobban belesimulhat környezetébe.

Comments are closed.