Akciós télikert borovi fa ablakból

Egy jól kialakított téli kert segítségével egy olyan különleges helyet hozhatunk létre otthonunkban, ahol a természet közelségét élvezhetjük, pihenhetünk vagy akár vendégeket is fogadhatunk. Az akciós télikert borovi fa ablakból jelentős üvegfelülettel van ellátva, így nagy mennyiségű természetes fény áll rendelkezésünkre bennük.

Akciós télikert borovi fa ablakból - Terasz beépítése

Többféleképpen hozhatunk létre télikertet, leggyakrabban a ház mellé, a már meglévő terasz beépítésével alakítják ki. A lakásból néhány lépéssel a télikertbe érkezhetünk. A télikertek általában egy külön bejárattal is rendelkeznek, ez pedig a kertre vagy udvarra nyílik. A meglévő terasz beépítése esetén annak méretei határozzák meg a télikert belső méretét, de az alapzat kibővítésével ez természetesen megnövelhető.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Akciós télikert borovi fa ablakból - Télikert szerkezete

A természetes fénynek köszönhetően tovább fokozható a természet közelsége, ha a szobanövényeink egy részét itt tároljuk. A télikertek szerkezete szinte megegyező a nyílászárókéval. Az összes ablakfelület, a fix üvegezésű és a nyitható ablakok is két vagy háromrétegű hőszigetelő üveggel vannak ellátva.

Télikert fából

Télikert fából

Akciós télikert borovi fa ablakból - Tetőszerkezete

Ennek köszönhetően a hideg évszakokban is kellemes hőmérséklet jellemzi a télikertet, a hőszigetelés miatt pedig gazdaságosan fűthető valamint ellátható légkondicionálóval. Utóbbinak a nyári hőségek alatt fellépő üvegházhatás miatt van jelentősége, ez akkor áll fent, ha télikertünk tetőszerkezete hagyományos üveggel van beépítve.
A tetőszerkezetbe minden esetben biztonsági üveg kerül, elkerülve ezzel a baleseteket, továbbá napvédő fóliázással van ellátva, amelynek köszönhetően csökkenthető az üvegház hatás.

Akciós télikert borovi fa ablakból - Fa téli kert

A télikertek régebben szinte kizárólag fából készültek, mára már elterjedtek a műanyag és alumínium építésűek is. Hő és hangszigetelési szempontok alapján mindhárom alapanyag megfelelő minőséget képvisel.
A fából készült télikertek alapanyag általában borovi fenyő, mely kiválóan alkalmazható külső és belső terekben is.

Könnyen megmunkálható, tartós faanyag, mely ellenálló az időjárás viszontagságainak. Színe alapesetben sárgás, barnás hatást kelt, idővel szép sötét árnyalatot is felvehet. A faanyagot a szerkezet gyártása előtt ellátják a szükséges felületkezeléssel, amely megóvja a fára ártalmas gombáktól és rovaroktól, valamint ellenállóbbá teszi az állandó napsugárzással szemben.

A télikert szerkezetét ezt követően a kiválasztott színűre festik le. A borovi fenyőből készült télikertek nagyon látványos részét képezheti otthonunknak, ez a helység pedig hamar a család és a barátok kedvenc helye lesz.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.