Akciós télikert borovi fa ablakból

Egy jól kialakított téli kert segítségével egy olyan különleges helyet hozhatunk létre otthonunkban, ahol a természet közelségét élvezhetjük, pihenhetünk vagy akár vendégeket is fogadhatunk. Az akciós télikert borovi fa ablakból jelentős üvegfelülettel van ellátva, így nagy mennyiségű természetes fény áll rendelkezésünkre bennük.

Akciós télikert borovi fa ablakból – Terasz beépítése

Többféleképpen hozhatunk létre télikertet, leggyakrabban a ház mellé, a már meglévő terasz beépítésével alakítják ki. A lakásból néhány lépéssel a télikertbe érkezhetünk. A télikertek általában egy külön bejárattal is rendelkeznek, ez pedig a kertre vagy udvarra nyílik. A meglévő terasz beépítése esetén annak méretei határozzák meg a télikert belső méretét, de az alapzat kibővítésével ez természetesen megnövelhető.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Akciós télikert borovi fa ablakból – Télikert szerkezete

A természetes fénynek köszönhetően tovább fokozható a természet közelsége, ha a szobanövényeink egy részét itt tároljuk. A télikertek szerkezete szinte megegyező a nyílászárókéval. Az összes ablakfelület, a fix üvegezésű és a nyitható ablakok is két vagy háromrétegű hőszigetelő üveggel vannak ellátva.

Télikert fából

Télikert fából

Akciós télikert borovi fa ablakból – Tetőszerkezete

Ennek köszönhetően a hideg évszakokban is kellemes hőmérséklet jellemzi a télikertet, a hőszigetelés miatt pedig gazdaságosan fűthető valamint ellátható légkondicionálóval. Utóbbinak a nyári hőségek alatt fellépő üvegházhatás miatt van jelentősége, ez akkor áll fent, ha télikertünk tetőszerkezete hagyományos üveggel van beépítve.
A tetőszerkezetbe minden esetben biztonsági üveg kerül, elkerülve ezzel a baleseteket, továbbá napvédő fóliázással van ellátva, amelynek köszönhetően csökkenthető az üvegház hatás.

Akciós télikert borovi fa ablakból – Fa téli kert

A télikertek régebben szinte kizárólag fából készültek, mára már elterjedtek a műanyag és alumínium építésűek is. Hő és hangszigetelési szempontok alapján mindhárom alapanyag megfelelő minőséget képvisel.
A fából készült télikertek alapanyag általában borovi fenyő, mely kiválóan alkalmazható külső és belső terekben is.

Könnyen megmunkálható, tartós faanyag, mely ellenálló az időjárás viszontagságainak. Színe alapesetben sárgás, barnás hatást kelt, idővel szép sötét árnyalatot is felvehet. A faanyagot a szerkezet gyártása előtt ellátják a szükséges felületkezeléssel, amely megóvja a fára ártalmas gombáktól és rovaroktól, valamint ellenállóbbá teszi az állandó napsugárzással szemben.

A télikert szerkezetét ezt követően a kiválasztott színűre festik le. A borovi fenyőből készült télikertek nagyon látványos részét képezheti otthonunknak, ez a helység pedig hamar a család és a barátok kedvenc helye lesz.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Terasz beépítés télikerttel

Terasz beépítés télikerttel egy nagyon hasznos helységgel gazdagíthatjuk otthonunkat, mely az év összes évszakában használható. A télikertünkben a természethez közel érezhetjük magunkat, miközben az otthon melege vesz körbe minket, akár egy hóesés vagy kiadós eső közben is élvezhetjük a kilátást, miközben kávézunk, vendégeket fogadunk vagy egyszerűen csak pihenünk.

A terasz nagy hátránya hogy az időjárás befolyásolhatja a használatát, többnyire csak nyár elejétől az ősz kezdetéig tudjuk kiélvezni, de a tájolása miatt még nyáron se tudjuk bármikor használni, mert a nyári hőség miatt hamar elviselhetetlen lesz az ott eltöltött idő, vagy pedig egyszerűen csak az eső teszi tönkre a programunkat.

Terasz beépítés télikerttel

Terasz beépítés télikerttel

Mivel a télikertek fedettek, oldalról pedig nyitható és fix üvegfelületekből áll, így könnyedén igazodhatunk a kinti időjáráshoz nyáron vagy télen egyaránt. A két vagy háromrétegű hőszigetelt üvegfelületeinek köszönhetően a helység igény szerint ellátható légkondicionáló berendezéssel, vagy pedig fűtéssel melyet a téli időszak alatt is gazdaságosan üzemeltethetünk.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Amennyiben rendelkezünk jakuzzival, a télikertünk segítségével még a téli hidegben vagy a legerősebb napsütés közben is zavartalanul élvezhetjük a fürdést.

Terasz beépítés télikerttel – Télikert anyagai

A teraszunk télikerté alakítása többféle alapanyag felhasználásával történhet. A számunkra szimpatikus alapanyag kiválasztása többnyire ízlés és pénztárca függvénye, de a télikert felhasználási módja is meghatározhatja.

Terasz beépítés télikerttel – Fából készült télikert

A télikertek többsége fából készül, mely nagyon természetes hatást kelt, felületkezelésének köszönhetően sokáig ellenáll az időjárással szemben. Rengeteg színre lefesthetőek, felületkezelésüket 7-8 évente megújítva nagyon hosszú ideig megőrzik minőségüket.

Terasz beépítés télikerttel – Műanyagból készült télikert

A műanyagból készült télikertek egyre népszerűbbek, köszönhetően a kiváló ár-érték arányuknak, alapanyaguk pvc, ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben. Nem hajlamos vetemedésre és nem sárgul be az állandó napsugárzás hatására sem. Tisztítása és karbantartása erőfeszítésektől mentes, nem igényelnek szaktudást.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Terasz beépítés télikerttel – Alumíniumból készült télikert

Az alumínium nyílászárók egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően egyre több télikertet is készítenek ebből az alapanyagból. Ez az alapanyag a legnagyobb igénybevételt is képest elviselni, gyakorlatilag örök életre szólnak. Az alumínium télikertek tartóssága mellett a másik előnye hogy bármilyen színnel ellátható, ezáltal a külseje jobban belesimulhat környezetébe.