Előtető műanyag nyílászáróból

Az előtető műanyag nyílászáróból fontos része lehet otthonunknak, nem csak a nyílászáróinkat óvja meg az esőtől vagy a hótól. Használatával a bejárati ajtón kilépve nem kell a hó miatt aggódnunk valamint eső idején elázás nélkül nyithatjuk bejárati ajtónkat.

A régi épületek egy része nem lett előtetővel ellátva építéskor, többnyire pénzügyi okok miatt. Emiatt sok bosszúságot okozhatnak, könnyedén megázhatunk egy pillanat alatt, mikor kilépünk az épületből.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Az előtetővel ellátott családi házak egy részénél ezek a szerkezetek pedig már elöregedtek, néhány ponton beázhatnak, valamint nem is túl szépek.

Előtető műanyag nyílászáróból - előtető cseréje

Az előtető cseréje és utólagos felszerelése többféle módszerrel és anyagból is megvalósítható, megkímélve magunkat a kellemetlenségektől, valamint megóvjuk a bejárati ajtónkat is. Az előtető hatékonyságát elsősorban a mérete és a lejtése határozza meg. A nagyobb méretű előtető használatával a megvédett falrész is megnövekszik.

Többféle anyag felhasználásával készülhetnek, gyakori az épület tetőszerkezetével megegyező alapanyagok használata, mint például a zsindely. Ezzel egységesebb hatást kelt az előtető az adott épülettel. Régebben a drótüveg használata volt jellemző, de gyakran használtak hullámlemezt is az előtető fedésére.

Előtető műanyag nyílászáróból - polikarbonát tető

Mára már ezek az anyagok egyre ritkábban fordulnak elő, helyüket a polikarbonát és a különböző üvegtetők vették át, amennyiben a cél az átlátszó előtető elérése. A polikarbonát lemez nagyon népszerű alapanyag, mivel könnyű és tartós, de üregessége miatt a ráeső csapadék hangos kopogó zajt kelt.

Az előtetőket egyre gyakrabban készítik a nyílászáróknál is használt biztonsági üvegből, amely modern és elegáns külsőt kölcsönöz az épületnek. Segítségükkel masszív szerkezet építhető, valamint nem jellemző rájuk a polikarbonát lemezeknél tapasztalt hangos kopogás.

Előtető műanyag nyílászáróból - előtető rögzítése

Tartószerkezetük vasalattal ellátott műanyagból illetve alumíniumból is készülhet. Ezek az épület homlokzatához vannak rögzítve, nagyobb méretű előtetők esetén pedig tartóoszlopok felelnek a szerkezet stabilitásáért.

Az üvegtetőnek köszönhetően az előtetőn keresztül rengeteg természetes fény jut át. Fényvédő fóliázás segítségével megelőzhető, hogy az előtető alatt túlmelegedjen a levegő.

Comments are closed.