Category Archives: Előtető

Az előtető az épületek többségénél megtalálhatóak, nem csak hasznos, hanem az épület arculatára is hatással van.  Az épület bejárati ajtaja fölött kialakítva megvédi a falazatot, valamint a bejárati ajtó felületét is az elázástól. Az otthonunkba való bejutatást is elősegítheti rossz időjárás esetén, nem fogunk bőrig ázni, amíg a kulcsunkat keressük.

Előtető típusai

Az előtetők két csoportra oszthatóak. A falra szerelt előtetők 1 méterre nyúlnak ki az épület homlokzatától, ezek csavarral vannak rögzítve a falazathoz. Az 1 méternél nagyobb kinyúlással rendelkező előtetők esetében már alátámasztás is szükséges, melyek fából, acélból vagy alumíniumból is kialakíthatóak.

Az előtető építése többféle alapanyagból történhet. Szerkezete egyaránt kialakítható biztonsági üvegből vagy polikarbonát tetőlemezekből, amelyek természetes fényt biztosítanak a tető alatt. Készíthetünk még a bejárati ajtó felé is, így megelőzve azt, hogy az ajtónk minden esőnél elázzon.

Előtető műanyag nyílászáróból

Az előtető műanyag nyílászáróból fontos része lehet otthonunknak, nem csak a nyílászáróinkat óvja meg az esőtől vagy a hótól. Használatával a bejárati ajtón kilépve nem kell a hó miatt aggódnunk valamint eső idején elázás nélkül nyithatjuk bejárati ajtónkat. A régi épületek egy része nem lett előtetővel ellátva építéskor, többnyire pénzügyi okok miatt. Emiatt sok bosszúságot…
Olvass tovább