Alumínium télikert beépítés Budapesten

Egy alumínium télikert segítségével könnyedén kiszabadulhatunk a négy fal közül, úgy élvezhetjük a természet közelségét, hogy még ki sem kell lépnünk az ingatlan területéről. A télikertek jelentős részét üveg borítja, mely hatalmas mennyiségű természetes fényt biztosít.

alumínium télikert

Alumínium télikert

A teraszokhoz hasonló feladatot lát el otthonunkban, de a télikert egész évben használható. A teraszoknál a kinti hőmérséklet a meghatározó, ezért igazából a nyári időszakban tudjuk élvezni az ott eltöltött időt, és akkor sem minden esetben, mert a terasz tájolásától függően a nap bizonyos óráiban az erős napsugárzás miatt nem tudunk sokáig ott tartózkodni.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Alumínium télikert

A télikert ezzel szemben egy zárt épület melyre a kinti időjárás csak minimális hatást gyakorol, ezeket a hatásokat pedig a megfelelő eszközökkel könnyűszerrel kiiktathatjuk. A télikertek, alapanyaguktól függetlenül kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelynek köszönhetően gazdaságosan fűthetőek, illetve elláthatóak légkondicionálóval.

A télikertek régen kizárólag fából készültek, mára már megszokottá váltak műanyag és alumíniumból készült változatai is. A különböző alapanyagok mind hozzák a tőlük elvárt minőséget, de néhány fontos dologban mégis különböznek egymástól.

A fából készült télikertek a természetesség hatását keltik, szépek és kellemes látványt nyújthatnak. A fa nyílászáróknál a vetemedés problémája már nem jellemző a profi technológia és az anyagok miatt, ezáltal hosszú ideig megőrzik minőségüket, viszont a felületkezelésüket 7-8 évente érdemes megújítani.

A műanyagból készült télikertek remek ár-érték arányuknak köszönhetően széles körben elterjedtek, de a ridegségük miatt van aki tartózkodik a használatuktól. Minőségét és megbízhatóságát nagyon hosszú ideig megőrzik, nincs rájuk hatással az időjárás, karbantartásuk pedig nem igényel nagy erőfeszítést.

Alumínium télikert a legtartósabb télikert anyag

Az alumíniumból készült télikertek a nyílászárókhoz hasonlóan a legmagasabb minőséget képviselik. A legtartósabb alapanyag a három közül, sem az időjárás, sem pedig az intenzív használat nem tesz kárt benne. Az alumínium szilárdsága és merevsége kiváló teherviselést tesz lehetővé számára, emiatt az üvegtáblák súlya sem okoz problémát. Ennek köszönhetően vékonyabb tokszerkezet használatával még nagyobb üveggel láthatóak el.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Alumínium télikert bármilyen színben

Az alumínium télikertek nagy előnye a tartóssága mellett, hogy bármilyen színnel ellátható, így akár az lakóépülettel egyben, akár önálló épületként is könnyen belesimulhat a környezetébe. Az alumínium télikertek ára magasabb, mint a fa vagy műanyagból készülteké, de cserébe szinte örök életűek. Az alumínium nyílászárók és télikertek ár különbsége pedig elhanyagolható ahhoz képest, hogy a luxust, kényelmet és a megbízhatóságot képviselik.

Comments are closed.