Résszellőző

Az aereco résszellőző fontos szerepet játszik abban, hogy friss levegő legyen a lakásban. Ez kiemelten fontos szerepet lát el egészségünk és jó közérzetünk megőrzésében. A szükséges friss levegőt legkönnyebben rendszeres szellőztetéssel tudjuk biztosítani. Szellőztetéskor nem csak a friss levegő jut be otthonunkba, hanem a levegő páratartalma is csökkenthető, ezzel pedig a penész kialakulásának esélyét is lecsökkenthetjük.

Aereco résszellőző

Aereco résszellőző

A rendszeres főzés. mosás és fürdés, valamint a szobanövények tartása mellett a légzésünk is hozzájárul a páratartalom megnövekedéséhez. A kandallók, kályhák és tűzhelyek, valamint egyéb eszközeink a működésük során felhasznált oxigént a levegőből veszik el, ami miatt a helységben a levegő minősége romlik.

A rendszeres szellőztetés itt is megoldást jelent viszont sokan vagyunk, akik nem szívesen nyitják ki az ablakokat fűtési szezonban, nem beszélve annak lehetőségéről, hogy valamelyik helységben nyitva felejtjük őket. A kihűlt helység észlelés utáni újramelegítése további fűtést díjat vonhat maga után.

A régi, elvetemedett és rosszul záródó ablakoknál a rendszeres szellőztetés elmulasztása nem jelentett gondot, mivel az ablakszárny és az őt tartó tokszerkezet között gyakran több milliméteres hézag volt. Ezen a hézagon keresztül folyamatosan áradt be a hideg levegő, valamint a levegőben található pára is itt tudott távozni. A modern ablakok, köztük a műanyag ablakok is többszörös gumi hőszigetelésüknek köszönhetően szinte légmentes záródást tesznek lehetővé.

Nagyon gyakori hogy a régi ablakok cseréje után, a túl jó szigetelésnek köszönhetően penész alakul ki bizonyos helységekben. Ez a penészedés az elégtelen szellőztetés következménye, ami az egészségünkön kívül a helység falszerkezetét, valamint az itt található bútorainkat vagy egyéb tárgyainkat is károsíthatja hosszú távon.

A bukó-nyíló műanyag ablakok rendelkeznek egy úgynevezett résszellőztető állással, mikor is az ablak kilincsét a megfelelő állásba helyezve az ablakszárny felső része kiemelkedik a tokszerkezetből. Ezzel a funkcióval hatékonyan szellőztethetünk akár napokon keresztül is anélkül, hogy teljesen kinyitnánk az ablakszárnyat.

Aereco résszellőző használata

Ezt a funkciót használva hatékonyan csökkenthetjük a levegő páratartalmát, valamint biztosíthatjuk a folyamatos levegőcserét. Ha téli időszakban hosszabb ideig felejtjük így az ablakot, akkor sajnos a helység kihűlhet, ami plusz költséget jelenthet fűtési időszakban. A tökéletes megoldás a friss levegő biztosítására és a penész kialakulásának megakadályozására egy szellőztető felszerelése a nyílászáróra.

A szellőztető fő feladata a penészedés és páralecsapódás megszüntetése anélkül, hogy otthonunk kihűlését okozná. A gáztűzhely és egyéb égéstérrel rendelkező berendezéseink működéséhez, valamint az egészségünk megőrzéséhez szükséges levegő mennyiségét folyamatosan biztosítja.

Cégünk az Aereco szellőztetők használatát javasolja, melyet igény esetén fel is szerelünk a nyílászárókra, akár utólag is. Ennek felszereléséhez első lépéseként átfúrjuk az ablak keretét, majd pedig az ablakszárny belső oldalára csavarok segítségével rögzítjük magát a berendezést. Az ablakszárny külső oldalán egy, a nyílást borító esővédő kerül felszerelésre, amely megakadályozza, hogy az esővíz a szellőztetőn keresztül bejusson a nyílászáró belsejébe, valamint a lakásba.

Kérjen helyszíni felmérést, árajánlatot!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

TEL:06-20/513-0668

aereco résszellőző, szellőztető, ablakszellőző, ablakszellőző beépítése, légbevezető, műanyag ablakra penészedés ellen