Szúnyogháló szerelése akár mozgatható változatban is

A rovarháló, ismertebb nevén szúnyogháló egy sok esetben nélkülözhetetlen kiegészítője egy ablaknak, de gyakran kerülnek felszerelésre bejárati ajtók elé is. Segítségükkel megakadályozható hogy egy-egy szellőztetés vagy ablak nyitás következtében kellemetlenkedő legyek, szúnyogok és egyéb rovarok jussanak be otthonunkba, de hatékonyan távol tartja szeles időjárásban a faleveleket és egyéb dolgokat is.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Szúnyogháló anyaga

A modern szúnyoghálók nem azonosak a régi, színes műanyagból gyártott társaikkal, melyek sérülékenyek voltak, emellett sok természetes fénytől fosztották meg az épületben tartózkodó embereket, valamint ablakon való kilátást is nagyban zavarták.

Az új típusú rovarhálók semleges szürke színnel van ellátva, alapanyaga üvegszálas textíliából áll, ennek köszönhetően mindig feszes és tartós, az állandó napsütés sem teszi tönkre egyhamar. A kilátásban jóval kevésbé zavaró, néhány méter távolságból már nem is észlelhető, viszont sokkal több természetes fényt enged át.

A szúnyogháló kerete egyaránt készülhet műanyag illetve alumínium felhasználásával, előbbi barátságos ára miatt, utóbbi pedig masszívsága és tartóssága miatt népszerű az emberek körében. Az alumínium rovarhálók az alumíniumból készült nyílászárókhoz hasonlóan bármilyen színnel elláthatóak, ezáltal könnyedén belesimulhatnak környezetükbe.

Ablakra szerelhető szúnyoghálók

A ma kapható, ablakra szerelhető szúnyoghálóknak két fő típusa létezik, a fix valamint a mobil szúnyogháló.

  • Fix rovarháló

Egyszerű ám nagyszerű kialakítás, tökéletes védelmet nyújt a rovarok ellen, rögzítésük fém klipszek segítségével történik, de gyakoriak a mágneses illetve a csavarral szereltek is. A szúnyogháló szükség esetén könnyedén eltávolítható illetve vissza is szerelhető, ha valamilyen okból útban lenne, vagy pedig takarítani szeretnénk.

  • Mobil Szúnyogháló

A mobil szúnyogháló egy nagyon praktikus és sokoldalú megoldást kínál a rovarok távoltartására. Ha nincs rá szükségünk, akkor egy egyszerű mozdulattal kiakaszthatjuk a rögzítőjét, a rovarháló pedig visszatekeredik a nyílászáró fölötti tárolójába. Amikor ismét használni szeretnénk, akkor egyszerűen csak lehúzzuk és visszaakasztjuk a párkány fölötti erre kialakított fülbe.

Bejárati ajtóra szerelhető szúnyoghálók

Az ajtókra szerelhető rovarhálók segítségével felmosáskor vagy szellőztetéskor otthonunk bejárati ajtóját tartósan is kinyithatjuk anélkül, hogy a rovarok bejutnának.

Nyíló szúnyogháló

Az ajtóhoz hasonló működésű, ám ellentétes nyitásiránnyal ellátott eszköz. A záródása általában mágnes csíkkal történik. Műanyag illetve alumíniumból és elkészíthető. A nyitásához szükséges kilincs általában a középső merevítésen található.

Tolóajtós szúnyogháló

Erkély illetve terasz ajtókon gyakran alkalmazott megoldás, alumíniumból készülnek, csavaros rögzítéssel, illetve a mozgatásukhoz görgős sínrendszerrel vannak ellátva.

Egyéb típusok

A fent említett típusokon kívül léteznek pliszés rovarhálók, amelyek harmonikaszerű nyitást biztosítanak, valamint oldalhúzós rovarhálók, amik pedig vízszintesen kifeszítve látják el feladatukat.

Comments are closed.