Alumínium motoros redőny

Az árnyékoló eszközök segítségével könnyedén és hatékonyan szabályozhatjuk a helységbe érkező természetes fény mennyiségét. Teljesen leengedve szinte teljes sötétség érhető el velük, éjszaka pedig kizárhatjuk a helységből a számunkra zavaró közvilágítás fényét is. A redőnyök régóta részei az otthonoknak, napjainkban a legjelentősebb árnyékoló eszközöknek számítanak. Az alumínium motoros redőny az árnyékolás csúcsát jelenti, tartósak, valamint számos kényelmi megoldással vannak ellátva.

Az alumínium redőny előnyei

A fény szabályzásán kívül a redőnyök az ablakok védelmére is alkalmasak. A csipeszzárral felszerelt példányok kívülről nem nyithatóak, ezért egy-egy betörés során is védelmet nyújtanak. A lehúzott redőny megvédi ablakaink felületét egy esetleges jégesőtől, valamint az eső sem fogja elcsúfítani a frissen tisztított üvegfelületet. A redőny segítségével távol tarthatjuk az utcán sétáló emberek kíváncsi tekintetét is, segítségükkel kényelmet és nyugalmat érhetünk el.

Az alumínium tartós és stabil szerkezet létrehozását teszi lehetővé, az alumínium redőnyök hosszú élettartama a felhasznált alapanyag, illetve a jó minőségnek köszönhető. Az alumínium motoros redőny ellenálló a ráhulló csapadék, illetve a levegő páratartalmával szemben, valamint a rozsda és a korrózió sincs rá hatással. Az alumínium redőny a nyári időszakban megakadályozza a helység túlmelegedését, elősegítve a kellemes közérzetet.

Az alumínium redőnyök legnagyobb előnye a műanyag társaikkal szemben, hogy bármilyen színnel elláthatóak. A szinterezésnek köszönhetően a felületről nem pattogzik majd le a festék, nem szükséges a redőny időszakonkénti újrafestése.

A redőny használata gurtni és zsinór mellett emelőmotorral is lehetséges. Ennek segítségével gombnyomás segítségével engedhetjük vagy húzhatjuk fel a redőnyt, valamint távirányítóval illetve időzítővel is elláthatóak.

Alumínium motoros redőny felépítése

Az alumínium redőnyök dupla falú redőny lécekkel vannak felszerelve, ezeknek belseje Pur habbal van feltöltve. A Pur habnak köszönhetően a redőny jobb hő és hangszigetelést biztosít a felhasználóinak. A felszerelt elcsúszás gátló megakadályozza a redőny lamelláinak oldalirányú elmozdulását, így nagy szélviharokat követően sem fog akadozni vagy megsérülni a redőny.

A redőnytok belsejében egy alumíniumból készült csapágyas tengely biztosítja a zavartalan és könnyű használatot. A redőny felszerelése külső és belső kialakítású redőnytokban is lehetséges, külső változatnál félkör alakú tokkal is ellátható. A vakolható tokos redőnyök tárolója a homlokzattal egyvonalban kerül felszerelésre, a használaton kívüli redőny nem zavarja majd az ablakon való kilátást.

A motoros alumínium redőnyök működtetése egy emelőszerkezettel történik. Az emelőmotor nyomógomb vagy távirányító segítségével is használható, valamint igény szerint akár időzíthetővel is ellátható. Az időzítő segítségével

Mobil szúnyogháló

A szúnyogháló megakadályozza szellőztetés közben hogy a rovarok, bogarak, illetve a szél által fújt apró szöszök bejussanak a lakásba. A jó idő beálltával akár egész nap is nyitva hagyhatjuk az ablakot, nem kell aggódnunk a nyugalmunkat megzavaró szúnyogoktól és legyektől. Az alumínium redőny ellátható fix és mobil szúnyoghálóval is.

A fix szúnyogháló egy alumínium keretre van kifeszítve, mely az ablak külső oldalához van rögzítve csipeszek segítségével. Az alumínium keret bármilyen színnel kérhető, a szinterezésnek köszönhetően nem pereg majd le a festék róluk.

A mobil szúnyogháló a redőnyhöz hasonlóan működtethető, használaton kívül az ablak felső részénél kialakított tokban van feltekerve. Előnye, hogy néhány mozdulattal fel és lehúzható, nem igényel semmilyen erőfeszítést.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Szúnyogháló szerelése akár mozgatható változatban is

A rovarháló, ismertebb nevén szúnyogháló egy sok esetben nélkülözhetetlen kiegészítője egy ablaknak, de gyakran kerülnek felszerelésre bejárati ajtók elé is. Segítségükkel megakadályozható hogy egy-egy szellőztetés vagy ablak nyitás következtében kellemetlenkedő legyek, szúnyogok és egyéb rovarok jussanak be otthonunkba, de hatékonyan távol tartja szeles időjárásban a faleveleket és egyéb dolgokat is.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Szúnyogháló anyaga

A modern szúnyoghálók nem azonosak a régi, színes műanyagból gyártott társaikkal, melyek sérülékenyek voltak, emellett sok természetes fénytől fosztották meg az épületben tartózkodó embereket, valamint ablakon való kilátást is nagyban zavarták.

Az új típusú rovarhálók semleges szürke színnel van ellátva, alapanyaga üvegszálas textíliából áll, ennek köszönhetően mindig feszes és tartós, az állandó napsütés sem teszi tönkre egyhamar. A kilátásban jóval kevésbé zavaró, néhány méter távolságból már nem is észlelhető, viszont sokkal több természetes fényt enged át.

A szúnyogháló kerete egyaránt készülhet műanyag illetve alumínium felhasználásával, előbbi barátságos ára miatt, utóbbi pedig masszívsága és tartóssága miatt népszerű az emberek körében. Az alumínium rovarhálók az alumíniumból készült nyílászárókhoz hasonlóan bármilyen színnel elláthatóak, ezáltal könnyedén belesimulhatnak környezetükbe.

Ablakra szerelhető szúnyoghálók

A ma kapható, ablakra szerelhető szúnyoghálóknak két fő típusa létezik, a fix valamint a mobil szúnyogháló.

  • Fix rovarháló

Egyszerű ám nagyszerű kialakítás, tökéletes védelmet nyújt a rovarok ellen, rögzítésük fém klipszek segítségével történik, de gyakoriak a mágneses illetve a csavarral szereltek is. A szúnyogháló szükség esetén könnyedén eltávolítható illetve vissza is szerelhető, ha valamilyen okból útban lenne, vagy pedig takarítani szeretnénk.

  • Mobil Szúnyogháló

A mobil szúnyogháló egy nagyon praktikus és sokoldalú megoldást kínál a rovarok távoltartására. Ha nincs rá szükségünk, akkor egy egyszerű mozdulattal kiakaszthatjuk a rögzítőjét, a rovarháló pedig visszatekeredik a nyílászáró fölötti tárolójába. Amikor ismét használni szeretnénk, akkor egyszerűen csak lehúzzuk és visszaakasztjuk a párkány fölötti erre kialakított fülbe.

Bejárati ajtóra szerelhető szúnyoghálók

Az ajtókra szerelhető rovarhálók segítségével felmosáskor vagy szellőztetéskor otthonunk bejárati ajtóját tartósan is kinyithatjuk anélkül, hogy a rovarok bejutnának.

Nyíló szúnyogháló

Az ajtóhoz hasonló működésű, ám ellentétes nyitásiránnyal ellátott eszköz. A záródása általában mágnes csíkkal történik. Műanyag illetve alumíniumból és elkészíthető. A nyitásához szükséges kilincs általában a középső merevítésen található.

Tolóajtós szúnyogháló

Erkély illetve terasz ajtókon gyakran alkalmazott megoldás, alumíniumból készülnek, csavaros rögzítéssel, illetve a mozgatásukhoz görgős sínrendszerrel vannak ellátva.

Egyéb típusok

A fent említett típusokon kívül léteznek pliszés rovarhálók, amelyek harmonikaszerű nyitást biztosítanak, valamint oldalhúzós rovarhálók, amik pedig vízszintesen kifeszítve látják el feladatukat.

Olcsó műanyag redőny, olcsó ablak árak vagy akár használt ablak?

Az új nyílászárók kiválasztása a legtöbb esetben az ember pénztárcájához igazodik, sok ember nem hagyhatja figyelmen kívül ezt a szempontot, hogy olcsó ablak legyen . A nyílászárók három fő alapanyagból készülnek, a fa és az alumínium nyílászárók ára magasabb a műanyagokénál viszont hő és hangszigetelési szempontban nincs jelentős eltérés, a legnagyobb különbség az árát levéve a külső, de ez sem feltétlen rossz dolog, egyszerűsége teszi vonzóvá.

A műanyag nyílászárók viszonylag idegennek hathatnak a fából készültekhez képest, ám modern külsejének köszönhetően a legtöbb épülethez kiválóan alkalmazkodik. Nagyon könnyű üzemeltetni, takarítása gyerekjáték, valamint nem igényel semmilyen komolyabb karban tartást.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Olcsó ablak – Műanyag ablak anyaga

Alapanyaguk pvc, tartós, kemény anyag, hő kamrás kialakításának köszönhetően kiváló hőszigetelő, gyakorlatilag légmentesen záródik. Vetemedésre alapanyagának köszönhetően egyáltalán nem hajlamos, az napsugárzás nem teszi tönkre idővel, nem sárgul be az uv sugárzás hatására.

Olcsó ablak – Műanyag ablak a népszerű nyílászáró

Kiváló költséghatékonyságának, egyszerűségének és ár érték arányának köszönhetően joggal a legnépszerűbb nyílászáró típus a hazai piacon. Segítségével rengeteg energiát takaríthatunk meg a fűtési szezonban és a nyári hőségben is egyaránt.

Olcsó ablak – olcsó redőny

A kiválasztott és beépített műanyag ablakunk redőnnyel is ellátható, melynek legfőbb feladata a fény kizárása. Valamint a szoba vagy helység túlmelegedésének megakadályozása a nyári kánikulával. Habár a legkomolyabb redőnyök alumíniumból készülnek, ennek ellenére a műanyag redőnyök kiváló alternatívái lehetnek, főként ha fontos, hogy költséghatékonyak legyenek.

Feladatát tökéletesen ellátják a műanyag redőnyök, valamint elláthatóak mobil szúnyoghálóval is, melynek segítségével nyugodtan szellőztethetünk. Ha pedig nincs rájuk szükség, akkor a redőnyhöz hasonlóan eltüntethetőek az ablak elől.

Műanyag ablakcsere és műanyag redőny beépítés ára

Műanyag ablakcsere az egyik, a három legelterjedtebb nyílászáró alapanyagból, melyek az alumínium, a fa és a műanyag nyílászáró. Más és más előnyökkel és tulajdonsággal rendelkeznek, ennek megfelelően áruk is különböző.

Műanyag ablakcsere

Műanyag ablakcsere

Ezek közül a műanyag nyílászárók a legnépszerűbbek, tartósak, egyszerű kivitelűek, könnyen kezelhetőek, hő kamráinak valamint hőszigetelt üvegfelületeinek köszönhetően kiváló hőszigetelési képességgel rendelkeznek. De ami még kedveltebbé teszi széles körű felhasználását, az az alacsony ára.

Műanyag ablakcsere ára

Ár-érték aránya kiváló, nem kell néhány évente újra festeni, tisztítása és karbantartása gyerekjáték. Alapanyaga pvc, amely egy kemény, ellenálló anyag, uv védelemmel van ellátva, ami ellenállóvá teszi a napsütés káros hatásai ellen. Mivel szinte légmentesen záródik így bizonyos helységeknél rendszeres szellőztetést igényelnek egészségünk megőrzése érdekében, valamint a penész kialakulása ellen.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A műanyag ablak már önmagában is elegendő előnyös tulajdonságai mellé elláthatóak redőnyökkel is. A műanyag redőnyök az ablakokhoz hasonlóan kiváló ár-érték aránnyal rendelkeznek, alacsony árának köszönhetően széleskörű, kompromisszum mentes megoldást jelenthet. A redőny segítségével szabályozhatjuk a helységbe érkező fény mennyiségét, nyári kánikula idején nyitott ablakkal is szellőztethetünk, miközben a redőnyünk teljesen, vagy részben le van engedve.

Műanyag ablakcsere után redőny a műanyag ablakra

Ha szeretnénk megkímélni magunkat a rovarok kellemetlenkedéseitől, akkor szúnyoghálóval is elláthatjuk a redőnyt, amennyiben igény van rá, mobil hálóval is kombinálható a műanyag redőny, ezáltal egy leengedhető szúnyoghálót használhat otthonában, amelyet használaton kívül szinte láthatatlanul lehet tárolni és szükség esetén újra leengedni. A műanyag ablak egy műanyag redőnnyel ellátva bármilyen modern háztartás igényeit képes maradéktalanul kielégíteni, mindezt teljesen elfogadható áron.

Alumínium redőny műanyag ablakra

Alumínium redőny műanyag ablakra, azért kerülhet, mert manapság ez a legmodernebb választható változat. A műanyag nyílászárók kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, kedvező áruknak köszönhetően szélesebb réteg engedheti meg magának a használatát, népszerűsége természetesen egyre magasabb.

A régi elavult nyílászáró szakszerű cseréjével rengeteg bosszúságtól, kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat. Miközben a kiváló hőszigetelő és hangszigetelő képességének köszönhetően jelentős energiát spórolhatunk meg.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Alumínium redőny műanyag ablakra – Nyílászárók beépítése

Alumínium redőny műanyag ablakra

Alumínium redőny műanyag ablakra

A nyílászáró beépítése közben már ellátható redőnnyel, de ha beépítéskor valamilyen okból nem szeretnénk redőnyt használni. Természetesen utólag is problémamentesen kivitelezhető.

Alumínium redőny műanyag ablakra – Redőnyök használata

Redőny használatával a nyílászárónk sokoldalúbban használható, szabályozhatjuk a helységbe érkező fény mennyiségét. Segítségével nyitott ablak esetében is megakadályozhatjuk a túlmelegedést, valamint a kíváncsi tekinteteket is távol tartja.

Alumínium redőny műanyag ablakra – Alumínium redőnyök

A redőnyök közt az alumínium redőny a leghatékonyabb, a napfény távoltartása, valamint a hangszigetelés mellett védi a nyílászárónkat az extrém időjárási jelenségektől. Alapanyagának köszönhetően nagyon tartós, szinte örök darab. A műanyag redőnyökhöz képest szélesebb nyílászárót is képes osztás árnyékolni, nem kell több redőnyt beépíteni a feladat ellátásához.

A redőnynél használt alumínium lécek dupla falazással rendelkeznek, falai közt pur hab található. ariterezésének köszönhetően nem csúsznak el oldalirányban a lécek, ezáltal biztosabban üzemeltethetőek, nem akadnak meg. Az alumínium redőny használata történhet zsinórral és gurtnival egyaránt. De motorral is ellátható, melynek segítségével gombnyomásra vagy távirányítóval is működtethető.

Ablakcsere és alumínium redőny csere

Alumínium redőny csere előtt

Nyílászáró csere opciós lehetőségek

A nyílászárók modernizálása segítségével nem csak az otthonunk fűtés költségén spórolhatunk, hanem annak arculatát is megváltozhatjuk. A régi, elavult, vagy nehezen záródó nyílászárók lecserélése előtt érdemes eldönteni, hogy milyen alapanyagú nyílászárókkal szeretnénk ellátni otthonunkat.

Alumínium redőny csere

Alumínium redőny csere

Általában műanyag és fa nyílászárók mellett döntenek az emberek, de egyre népszerűbbek az alumínium nyílászárók is. Mindhárom típust más-más előnyök és tulajdonságok jellemzik, hőszigetelési képességük közel azonos.

Szinte minden modern nyílászáró két rétegű hőszigetelt üvegezéssel rendelkezik, de egyre népszerűbbek a 3 rétegű üvegfelülettel rendelkező nyílászárók is, bár ez a jelentős többlet súly miatt inkább a 88 milliméteres profil vastagsággal rendelkező ablakoknál jellemző.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Nyílászáró beépítés utáni alumínium redőny csere

Adott tehát egy szakszerűen beépített nyílászáró, mely a régihez képest kimagaslóan jobb hőszigeteléssel rendelkezik, fűtési szezonban az otthon melegét a falak közt tartja. A jó idő beköszöntével viszont szükség lesz árnyékoló eszközökre, hogy megakadályozzuk a helység túlmelegedését.

Az alumínium redőny tökéletes választás lehet bármilyen alapanyagú nyílászáróról is legyen szó. A redőny további hangszigetelő képességgel látja el ablakunkat, használatával távol tartjuk a napsugarakat, ezáltal a szoba vagy helység nem melegszik túl, javul a komfort érzetünk.

Motorizált alumínium redőny csere


Az alumínium redőnyök motorizálhatóak igény esetén, amely által kényelmesen gombnyomásra, vagy távirányítóval működtethetőek, akár időzíthetőek is. Az alumínium redőnyök elláthatóak mobil szúnyoghálóval is, hogy a rovarok se kellemetlenkedjenek otthonunkban szellőztetés közben. A mobil szúnyogháló használaton kívül szinte teljesen észrevétlen.

Ablak műanyagból

Jelenleg a műanyagból kialakult ajtók valamint ablak keretek meglehetősen divatosak lettek. Közismertségük alkalmasint immár a fa ablakokét és ajtókét is meghaladta , hála a kimagaslóan kevesebb költségüknek. A műanyag nyílászárók anyagukat tekintve poli(vinil-klorid) másnéven PVC , ami egy nagy szilárdságú szubsztancia.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Ezek az nyílók minden esetben fém vasalatokkal rendelkeznek. Ehhez tartoznak az ablak nyílók merevítései, ezek hivatottak megnövelni a stabilitást . A PVC ből másnéven poli(vinil-kloridból) létrehozott ablakok ma már UV rezisztensek egyáltalán nem kell izgulnunk sárgává válnak a napsütéstől.

Ezek az ablakok kis híján szinte teljesen karban tartás mentesek, a zsanérok olajozásán túl nem igényelnek másfajta szerelést, szemben a fából készült változatokkal, amiket esetlegesen át kell festeni nem utolsó sorban eltorzulásra is készségesek.

Hő megőrzési adottságukat az ablak keretben található levegő kamrák példánya befolyásolja. Ugyanis egy átlagos ablakkeret kiterjedésének legtöbb esetben 80 százaléka üveg, ennek figyelembe vételével kiemelkedő fontosságú tovább hogy elfogadható hőszigetelési tulajdonsággal legyenek felruházva.

Rendszerint az üvegtábla lapok között argon gáz van töltve ami feladata a hő bent tartása, és a külvilág ricsajának kizárása házunkból . Elsődleges fontosságú továbbá hogy a kiválasztott nyílászárók precízen legyenek felhelyezve mivel a tévesen felszerelt, helyükre tett nyílászárók nehezen záródhatnak, huzatosak lehetnek, elégtelenül szigetelhetnek, ezáltal pedig nőhet a családi házunk költsége .