Redőny

A műanyag redőny az egyik leghatékonyabb árnyékoló eszköz, melynek segítségével további hasznos tulajdonságokkal láthatjuk el új, vagy akár régi nyílászáróinkat. A régen megszokottnak számított hangos és nehéz fából készült redőnyök már kezdenek feledésbe merülni, helyüket a modern gyártású, könnyen működtethető műanyag és alumínium redőnyök veszik át.

Használatával nem csak szabályozhatjuk a helységbe érkező fény mennyiségét, hanem akár teljesen meg is szüntethetjük. A redőnyt teljesen leengedve akár a nyílászáró hangszigetelő képességét is tovább tudjuk növelni, ami a zavartalan pihenést teszi lehetővé, akár egész nap.

Beltéri redőnyök

A beltéri árnyékoló eszközökhöz képest sokkal hatékonyabban akadályozza meg a szoba túlmelegedését, mivel a reluxával és a sötétítőkkel ellentétben a nyílászáró külső oldalán van elhelyezve. Ennek köszönhetően a napfény még azelőtt visszaverődik, mielőtt elérné ablakunk üvegfelületét. A redőnyök használatával a nyílászárók üvegfelületeit is hatékonyan megvédhetjük a vihar vagy jégeső okozta károktól.

Műanyag és alumínium redőnyök

A régi redőnyökhöz képest jelentős fejlődés, hogy a modern műanyag és alumínium redőnyök sokkal könnyebbek, ezért működtetésük nem igényel erőfeszítést, akár két ujjunk segítségével is megoldható. Felhúzása vagy leengedése jelentősen halkabb a régi faredőnyöknél, ezért nem fogjuk felverni az egész családot reggelente.

Széles körű elterjedésüket hatékonyságuknak, könnyű működtetésüknek és barátságos árainak köszönhetik. Mivel felszerelésük utólag is könnyen megvalósítható, ezért akár a nyílászáró csere után is bármikor dönthetünk úgy, hogy felszerelünk egyet.

műanyag ablak redőnnyel

műanyag ablak redőnnyel

Többféle alapanyagban és kivitelben elérhetőek, ezért szinte mindenki könnyen megtalálhatja az igényeinek megfelelőt. Lehetőségünk van mobil szúnyoghálóval együtt felszerelni, ami redőnyökhöz hasonlóan felhúzható, amennyiben nem szeretnénk használni. Ez a szúnyogháló egy sűrű szövéssel rendelkező, szürke színű üvegszálas anyagból készül.

Műanyag redőnyök

A műanyag redőnyök egyszerű felépítésűek, egyszerű használata és barátságos árának köszönhetően a legtöbb háztartásban megtalálható. Többnyire fehér színnel gyártják, de némi többlet költségért cserébe más színekben is elkészíthető.

A műanyag redőny leengedve hatékonyan akadályozza meg a helység túlmelegedését a nyári hőségekben, valamint az utcán járókelő emberek kíváncsi tekintetét is hatékonyan hárítja el. Csipeszzárral ellátva megakadályozható a redőny kívülről történő megemelése, ezzel jelentősen megnehezítve a betörők dolgát. A műanyag redőnyök fix és mobil szúnyoghálóval is elláthatóak, megakadályozva hogy a rovarok bejussanak otthonunkba.

Alumínium redőnyök

Az alumínium redőnyök magasabb hatásfokkal rendelkeznek műanyag társaiknál. Alapanyaguknak köszönhetően nagyon hosszú élettartammal rendelkeznek, valamint szélesebb redőnyök kialakítását is lehető teszik. Az alumínium redőnyök lamellái szigetelő anyaggal vannak megtöltve, amely tovább javítja hő és hangszigetelő képességüket, valamint csökkenti a működtetéssel járó zajokat.

Motoros alumínium redőnyök

Az alumínium redőnyök akár emelő motorral is elláthatóak, mely segítségével gombnyomásra felhúzhatjuk vagy leengedhetjük őket. Ez egy kapcsolóval és távirányítóval is megoldható, igény esetén időzíthetjük is használatukat, ilyenkor a beállított időpontban leengedi vagy felhúzza a motor a redőnyt.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

REDŐNY TÍPUSOK:

Műanyag redőny:

  • Horganyzott tok, szinterezett tokvég, műanyag palást, műanyag lefutó, fehér színben
  • Horganyzott tok, alu tokvég 45°, műanyag palást, műanyag keskeny gumis lefutó,fehér
  • Nyitott alu tok, alu tokvég 45°, műanyag palást, műanyag keskeny gumis lefutó,fehér
  • Nyitott alu tok, alu tokvég 45°, műanyag palást, műanyag keskeny gumis lefutó, fehér
  • Extrudált zárt alumínium tok, fehér, műanyag palásttal

Alumínium redőny:

Extrudált zárt alumínium tok, fehér, alu palásttal

Alumínium kombi redőny: (szúnyoghálós redőny)

Extrudált zárt alumínium tok, fehér, műanyag palásttal

Alumínium kombi : (szúnyoghálós)

Extrudált zárt alumínium tok, fehér, alu palásttal

redőnyláb műanyag redőny árlista kombi redőny szunyoghálos ajtó aluminium redőny ár biztonsági alumínium redőny egyedi redőny alu redőnyláb biztonsági szúnyogháló kombi szúnyoghálós műanyag redőny redőny íves ablakra