Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtók legfontosabb feladata megvédeni otthonunkat a külvilágtól zajaitól, valamint szabad mozgás lehetővé tétele az ott lakók számára. A műanyag bejárati ajtók a 90-es évek óta egy nagyobb népszerűségre tesznek szert. Ezt elsősorban kiváló ár-érték arányának köszönheti. A műanyag profilok a bennük található légkamráknak és a jó minőségű szigetelésnek köszönhetően kiváló hő és hangszigetelést tesznek lehetővé.

A műanyag bejárati ajtók PVC-ből (polivinil-klorid) készülnek, amely egy kemény és ellenálló alapanyag. Gyártásakor a hozzáadott adalékanyagoknak köszönhetően ellenállóvá válik a vetemedésnek és az erős UV sugárzásnak, amely egy idő után a nyílászáró sárgulását okozná. Ezáltal a műanyag nyílászárók évtizedeken keresztül képesek megőrizni a minőségüket.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Számos otthon rendelkezik régi, elavult bejárati ajtókkal, melyek nap mint nap számos bosszúságot okoznak használóiknak. Gyakori probléma ezeknél a bejárati ajtóknál, hogy nehezen záródnak, ezt a problémát főként a vetemedés okozza. Mivel az ajtó formája az idők folyamán megváltozott ezért a réseken beáramló hideg levegő miatt otthonunk fűtési költsége magasabb a szükségesnél.

Mivel ezek a régi ajtók már számos alkalommal lettek lefestve, így a külsejük sem igazán hibátlan. A sok festékréteg szintén nem segíti az ajtó könnyű záródását. A régi bejárati ajtók zárai egy esetleges betörés alkalmával nem nyújtanak elegendő védelmet, így otthonunk biztonságát nem képesek biztosítani.

Régi bejárati ajtónk kicserélésével ezeket a problémákat egytől egyig megtudjuk szüntetni. A modern műanyag bejárati ajtók rengeteg bosszúságtól kímélhetnek meg minket. Felületük nem igényel festést, tisztításuk gyerekjáték. A levegő páratartalmának hatására nem kell aggódnunk a vetemedéstől, ezért az ajtó nyitása illetve zárása a későbbiekben sem fog nehézséget okozni.

Műanyag bejárati ajtók szigetelése

A modern bejárati ajtók többféle biztonsági zárral is elláthatóak, ezzel otthonunk biztonságérzete jelentősen megnövelhető. Tökéletes záródásuk miatt nagyon jó hőszigetelők, ezáltal rengeteg energiát spórolhatunk meg a fűtési szezonok alatt.

Hangszigetelő képességüknek köszönhetően a külvilágból érkező zajok minimálisra csökkenthetők, ezért otthonunk komfort érzete jelentősen megnövekszik. A legtöbb bejárati ajtó ellátható üvegezéssel, ebben az esetben az ajtó két vagy három rétegű, gázzal töltött hőszigetelő üveggel van ellátva. Bejárati ajtónk többféle üveg beépítését teszi lehetővé, ezért mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

Műanyag bejárati ajtó, műanyag biztonsági bejárati ajtó, angolpaneles műanyag ajtó, társasházi bejárati ajtó, műanyag kétszárnyú bejárati ajtó, műanyag paneles bejárati ajtó

Comments are closed.