Műanyag bejárati ajtó beépítése

A bejárati ajtó otthonunk védelmének egyik alappillére. A jó bejárati ajtó egy masszív, erős szerkezet, mely ellenálló a tartós használattal szemben. Otthonunk védelmét a bejárati ajtó több műszaki paraméterének köszönhetően látja el. A védelmi feladatok mellett nagyon fontos hogy jó hőszigetelő képességgel rendelkezzen. Régi ajtónk újabbra cserélésével nemcsak energiát spórolunk, hanem jelentősen megnehezíthetjük a betörők dolgát is. A műanyag bejárati ajtó beépítése néhány óra alatt elvégezhető, amennyiben cserére szánjuk magunkat.

Műanyag bejárati ajtó beépítése

Műanyag bejárati ajtó beépítése

Műanyag bejárati ajtó beépítése – Miért válasszunk műanyag bejárati ajtót? 

A műanyag bejárati ajtók gyártása PVC-ből történik. A PVC egy kemény és tartós alapanyag, mely nagyon hosszú ideig ellenáll a természet erőivel szemben. A műanyag bejárati ajtók felülete a gyártáskor hozzáadott adalékoknak köszönhetően nem sárgul be az erős napsütés hatására.

A felületüket érő csapadék vagy pára nincs hatással a műanyag bejárati ajtók anyagára, ezért kiválóan alkalmas a kültéri használatra. A műanyag ablakok nem igényelnek festést vagy felületkezelést, a felületük tisztán tartása pedig nem okoz majd fejfájást nekünk.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A műanyag bejárati ajtók kiváló ár-érték arányuk miatt egyre nagyobb számban vannak jelen a háztartásokban. Kedvező áruk és egyszerű gondozásuk mellett kiváló hőszigeteléssel is rendelkeznek.

Műanyag bejárati ajtó beépítése – bejárati ajtó hőszigetelése

A műanyag bejárati ajtó profilok belsejében légkamrák vannak kialakítva, mely a bennük lévő levegő segítségével járul hozzá a megfelelő hőszigetelés biztosításához. A tok és az ajtó közt gumiszigetelés van felszerelve, ami a levegő szabad átjárását akadályozza meg, valamint az ajtó halk működését is elősegíti.

A bejárati ajtók üvegezéssel is elláthatóak, mely nem csak esztétikai szerepet lát el, hanem a helység természetes megvilágításában is segít. A modern bejárati ajtókban hőszigetelt üvegezés kerül beépítésre. A hőszigetelt üvegezés két vagy három üvegrétegből áll, a rétegek közé pedig rossz hővezetésű védőgáz van töltve. A víztiszta üveg mellett számos díszes üveg közül választhatjuk ki a nekünk tetszőt.

Műanyag bejárati ajtó akció

A nyílászáró kereskedelemben is rendszeresen szoktak akciókat tartani, melyek során a bejárati ajtók gyártása, beépítése valamint a hozzá tartozó kiegészítők kedvezményes áron érhetőek el.

Műanyag bejárati ajtó méretek

A bejárati ajtó beépítése előtt egy helyszíni felmérésen rögzítésre kerül a falnyílás mérete. A szabvány méretű bejárati ajtók mellett egyedi méretűek is készülnek.

Szabvány méretű műanyag bejárati ajtó

A szabvány méretű nyílászárók a tömeges gyártásnak köszönhetően nagyobb mennyiségben állnak rendelkezésre, rövidebb gyártási idővel, sok esetben pedig alacsonyabb árral rendelkeznek. A szabványméretű bejárati ajtók a legtöbb esetben az új építésű családi házakban, társasházakban kerülnek beépítésre. Ezeknél az épületeknél a modern szabványnak megfelelő méretű falnyílások vannak kialakítva.

A régebbi építésű házak, épületek szabványméretű falnyílásokkal voltak ellátva a nyílászárók részére. A modern szabványméretek ezektől eltérőek, ezért a legtöbb régi épületben, köztük a panellakásokban is, egyedi méretű bejárati ajtó kerül beépítésre a csere során.

Egyedi méretű műanyag bejárati ajtó

Családi házak, valamint a legtöbb régi téglaépítésű társasház és panellakás esetében a falnyílások régi szabvány mérettel rendelkeznek. Ennek következményeként a modern szabványméretű bejárati ajtók nem illeszkednek a falnyílásba. Ezeknél az épületeknél egyedi méretű bejárati ajtók kerülnek beépítésre.

Bejárati ajtó panellakásba

A panellakások esetében a bejárati ajtó az épület belső terében foglal helyet. Habár a panellakás bejárati ajtaja nincs közvetlen kitéve az időjárásnak, ám a lépcsőházi forgalom miatt továbbra is fontos a hatékony hang és hőszigetelés.

A panellakásokban történő bejárati ajtó beépítés jelentősen kevesebb falsérüléssel és törmelékkel jár a téglaépületekhez képest.

Bejárati ajtó cseréje bontás nélkül, ajtócsere régi tokba

Előfordulhatnak olyan esetek, hogy a frissen festett, tapétázott vagy burkolt falak ellenére le szeretnénk cserélni a bejárati ajtónkat. A bontás nélküli ajtócsere, más néven tokráépítéses ajtócsere lehetővé teszi, hogy a falak sérülése nélkül lássuk el otthonunkat egy új bejárati ajtóval.

A műanyag bejárati ajtó beépítése ilyenkor a régi tok meghagyásával történik, az új bejárati ajtó tokja pedig a régihez kerül rögzítésre. A tokráépítés egyik fő követelménye hogy a régi tok megfelelő állapotban legyen. A bontás nélküli ajtócsere viszonylag gyorsan elvégezhető, és nem jár falsérülésekkel, törmelékkel sem.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.