Budapesti műanyag bejárati ajtó csere

A műanyag bejárati ajtó csere nagyon fontos védelmi szerepet játszanak otthonunk védelmében, ugyanis a házunkba bejutó nem kívánatos emberek ott jöhetnek be. A biztonsági feladat mellett még az esztétika is fontos szempont, mert az ajtó a házunk dísze is. Az ajtócsere már csak ezt a két kritériumot figyelembe véve sem egyszerű, tehát még az árat nem is néztük 🙂

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Műanyag bejárati ajtó csere Budapesten

Műanyag bejárati ajtó csere Budapesten

Miért a műanyag bejárati ajtó csere mellett döntsünk?

Egy bejárati ajtót nagyon sokat használjuk egy nap, ezért fontos, hogy nagyon tartós ajtót kell választanunk. Erre tökéletes megoldás lehet a műanyag ajtó, hiszen ennek a hőszigetelt profiljában vasmerevítés van, amivel sokkal erősebb ajtót kapunk. Nem beszélve, hogy elleneáll az időjárás viszontagságainak, nem kell félnünk a régebbi időkben gyártott ajtók elsárgulásától, mert a mai ajtók UV álló anyagból készülnek.

Műanyag bejárati ajtó csere - ajtó légkamrái

A fa ajtók, tömör fából készülnek, ezzel szemben a műanyag ajtók üregesek, ugye a benne lévő vasmerevítéssel teszik erőssé a szerkezetet. Az üreges szerkezet kamrákra, részekre van osztva, minél több a kamrák száma, annál jobb hőszigetelésű egy ajtó, természetesen az ajtóprofil vastagságát is növelik a cellaszámok növelésével. Például a 3 légkamrás ajtók 6cm vastagok voltak, egy 5 légkamrás már 7 cm vastag.

Műanyag bejárati ajtó csere - ajtók fajtái

Műanyag bejárati ajtóknál kialakításukat tekintve két fajtát lehet rendelni, az egyik az úgynevezett díszpaneles ajtó a másik az épített ajtó.

Díszpaneles műanyag ajtó

Ez úgy néz ki, hogy az ajtó nyíló részében egy díszpanel van betéve, ezekből nagyon sokfajta van, a választékot egy katalógusból tudja kiválasztani. Létezik teli panel, amelyben nincs üveg, félig üvegezett vagy teli üveges.

Épített műanyag ajtó

Amennyiben nem felel meg a díszpaneles ajtó, akár kialakításban, akár designban, lehetőség van, ún. épített ajtó rendelésére is. Itt az ajtónál a nyíló részbe osztásokat tesznek, ezeket tokosztónak hívják, ezek segítségével lehet 8 részre osztott, 6 részre osztott stb, ajtókat építeni.

Műanyag bejárati ajtó csere - ajtó beépítése

Az ajtók beépítése történhet egy már meglévő ajtó cseréjével, ekkor a régi tokot ki kell bontanunk és ennek a helyére építeni be az új ajtót. Ha nemrég újította fel a lakást és nem szeretne nagy rombolást, lehetőség van bontás nélküli ajtócserére is.

Comments are closed.