Teraszbeépítés Budapesten és Pest megyében

Az otthonunkban található terasznak köszönhetően néhány lépés megtételével közelebb kerülhetünk a természethez. A teraszbeépítés után sokféleképpen használhatjuk a teraszt, családi összejövetelek helyszínéül, kiváló pihenőhely a friss levegőn valamint dísznövényeink számára is otthont adhat.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Teraszbeépítés az év minden napján

A teraszunkat az év 12 hónapjából leginkább csak a nyári időszakban tudjuk használni, de a folyamatos napsütés és hőség hatására az itt eltöltött idő egy-két óra elteltével már nem is olyan kellemes. Adott tehát egy nagy potenciállal rendelkező helység otthonunkban, amit az év nagy részében nem is tudunk kihasználni.

Ennek a helységnek beépítésével további hasznos alapterülettel bővíthetjük életterünket. A modern nyílászáróknak köszönhetően a helység a lakással megegyező hőszigeteléssel rendelkezik, a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően pedig rengeteg természetes fény jut be, valamint a természethez közel érezhetjük magunkat. A beépített terasz az év szinte egész részében használhat, amennyiben fűtésről is gondoskodunk akkor akár a téli hónapokban is tartható a kellemes hőmérséklet.

A teraszbeépítés után a helységet akár egybe is nyithatjuk a nappalinkkal, ezáltal megnövelve annak alapterületét. Az egybenyitás nagyméretű tolóajtók használatával is megoldható, ami egy nagyon helytakarékos megoldás, valamint néhány mozdulattal megnövelhetjük vagy lecsökkenthetjük a helység méretét.

Teraszbeépítés

Teraszbeépítés

Teraszra szerelhető árnyékolók

Árnyékoló eszközök használatával az üvegházhatás csökkenthető, így megakadályozható hogy nyáron a helység túlmelegedjen. A helység szellőztetése nagyon fontos, a friss levegő biztosításával a helység páratartalma is csökkenthető, ezáltal elkerülhető a penészképződés. Ennek biztosítása érdekében az üvegfelületek legalább egy részének nyithatónak kell lennie.

Teraszbeépítés alapanyagai

A terasz beépítéséhez használt nyílászáró elemek fából, alumíniumból vagy műanyagból készülnek.

Teraszbeépítés műanyagból

A műanyag nyílászárók kiváló ár-érték arányt biztosítanak, többi alapanyaghoz hasonlóan jó hőszigetelő képességgel rendelkeznek. Tisztításuk és karbantartásuk könnyen megoldható, nem igényel szaktudást.

Teraszbeépítés fából

Fa nyílászáró elemek beépítésével nagyon kellemes és természetes hatást érhetünk el, a legelterjedtebb faanyag a borovi fenyő, amely tartós és ellenálló az időjárással szemben. A rétegragasztásos módszernek köszönhetően már a vetemedés sem okoz gondot a fából készült nyílászáróknál. Felületkezelését 8-10 évente megújítva hosszú időn át biztosítja a kényelmünket.

Teraszbeépítés alumíniumból

A teraszunk beépítéséhez használhatunk még alumínium nyílászárókat is, melyek a legnagyobb igénybevételnek is ellenállnak. Szilárd és tartós alapanyag, bármilyen színre festhető, ezáltal még jobban harmonizál az épülettel. Ára viszonylag magasabb a fa és műanyag nyílászárókénál, viszont szinte örök életűek, valamint a luxus érzését keltik.

Comments are closed.