Panel erkély beépítés

Magyarországon rengeteg panellakás található, melyek nagy része erkéllyel is el van látva. A panel erkély beépítés által megnövelhetjük otthonunk hasznos alapterületét.

Az év nagy részében kihasználatlan erkély a beépítésnek köszönhetően számtalan előnyt és felhasználási módot nyújthat számunkra.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Panel erkély beépítés – Milyen előnyünk származhat belőle?

A szabadban eltöltött idő, friss levegő és a napfény jótékonyan hat az emberi szervezetre és segít a jó közérzet kialakításában. Az erkélyen eltöltött idő nagyon kellemes és egészséges tud lenni, ha az időjárás is úgy akarja.

Panel erkély beépítés

Panel erkély beépítés

Az időjárás sajnos ritkán teszi lehetővé hosszabb idő eltöltését az erkélyünkön, mivel az épület fekvésétől függően az erkélyt akár órákon keresztül égeti a nap. Az erős napsütés mellett az erkély a szélnek, valamint esőnek is ki van téve, ezek pedig még tovább csökkenthetik a szinte csak nyáron használható erkélyt.

A rossz időjárás beköszöntével az épülethez tartozó erkélyünket általában csak tárolásra tudjuk használni. Az itt tárolt tárgyaink viszont folyamatosan ki lesznek téve az időjárás hatásainak.

Az erkély beépítésével a hőszigetelt nyílászáróknak köszönhetően az itt elhelyezett használati tárgyaink védve lesznek a hótól, fagytól valamint az esőtől.

 Panel erkély beépítés polikarbonáttal– miért előnyös az erkélyünk beépítése? 

Lakótér növelése

A panellakáshoz tartozó erkély beépítésével megnövelhetjük a szomszédos szoba méreteit, ennek köszönhetően nappalink vagy hálószobánk tágasabb lehet. A megnövelt alapterületnek köszönhetően otthonunk komfortja jelentősen megnőhet.

Télikert kialakítása - Időjárásra érzékeny növényeink teleltetése

A természet közelsége nagyon hatással van a szervezetünkre. Rengeteg panelház erkélyén láthatunk odatelepített növényeket, ezek közül sokat a téli évszakban be kell vinnünk a lakásba, és ott kell tárolnunk legalább tavaszig.

Az erkélyünk beépítésével egy fagytól és széltől védett kiskertet hozhatunk létre, ahol növényeink és az azokhoz szükséges eszközök védve vannak az időjárástól. A hőszigetelt nyílászáróknak köszönhetően akár egzotikusabb, időjárásra érzékenyebb növényeket is tarthatunk itt, függetlenül az időjárástól.

Panel erkély beépítés - Dolgozó szoba kialakítása

Az erkély beépítése által egy kisméretű dolgozó szobát alakíthatunk ki, ahol a munkánkhoz szükséges számítógépet és egyéb felszerelésünket biztonságosan tárolhatjuk. Az erkélyen kialakított dolgozószobában zavartalanul dolgozhatunk, miközben a család többi tagja is otthon tartózkodik.

Az erkély beépítéshez használt nagyméretű üvegtáblákkal szerelt hőszigetelt nyílászáróknak köszönhetően a helység a jó hőszigetelés mellett nagy mennyiségű természetes fénnyel is el lesz látva. Az erkély beépítésének köszönhetően a munkához használt számítógépünk nem fogja rontani a hálószoba vagy nappali összképét.

Esőtől, hótól és fagytól védett tároló helység kialakítása

A panellakásokhoz tartozó erkélyeket sokan a ritkán használt eszközeik, szerszámaik tárolására használják. A rossz idő beköszöntével az itt elhelyezett értékeink akár tönkre is mehetnek, amennyiben eláznak vagy megfagynak télen.

A nyílászárókkal beépített erkély biztonságos tárolást tesz lehetővé, emellett rengeteg helyet is felszabadíthatunk lakásunkban anélkül, hogy kockáztatnák az értékeink épségét.

Panel erkély beépítése műanyag nyílászárók felhasználásával 

A panel erkély beépítése többféle alapanyagú nyílászárókkal lehetséges. Az épületben használt nyílászárókhoz hasonlóan általában fából vagy műanyagból készülnek. A műanyag nyílászárók egyre nagyobb számban fordulnak elő, köszönhetően a nagyon jó ár-érték arányuknak.

Ezek a nyílászárók a dupla gumiszigetelésnek, a profilok belsejében található légkamráknak, valamint a két illetve háromrétegű hőszigetelt üvegezésnek köszönhetően kiváló hőszigetelést biztosítanak a beépített terasz részére.

 Panel erkély beépítés Budapesten

Mindegyik budapesti kerületben végzünk erkélybeépítést.

Mennyibe kerül egy erkély beépítése

Az árak nagyban függenek a beépítés méretétől, illetve megoldásától, fából, műanyagból vagy alumíniumból készül.

Comments are closed.