Panel ablakcsere

Magyarország lakosságának jelentős része panellakásban él, ennek következményeképp rengeteg panellakás található. Az itt található panelépületeknek három típusa létezik, ez pedig az orosz, dán és a csapos panel. Ezek az épülettípusok egymástól eltérő kialakításúak, az épületben található falnyílások sincsenek másként. A panel ablakcsere segítségével ezeket a sok esetben már elavult nyílászárókkal rendelkező otthonokat látjuk el korszerű, hőszigetelt ablakokkal, ajtókkal.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Az ablakcsere előnyei

Egy rosszul záródó, korszerűtlen ablak nagy hatást gyakorol otthonunk energiaszükségletére, ez főképpen a téli, fűtési időszakban fontos. A rosszul záró, nem megfelelően szigetelő ablakok réseiben, valamint a régi üvegezésen keresztül a lakás rengeteg hő energiát veszíthet el, ami jelentős többletköltséget okoz az ott élőknek.

Panel ablakcsere

Panel ablakcsere

Az ablakok, a többi használati tárgyunkhoz hasonlóan öregednek, elhasználódnak. Állapotuk egy ideig fent tartható, ám idővel sok bosszúsággal járhat használatuk. Ennek kiváltó oka általában a nyílászáró vetemedése, valamint a számtalan festékréteg az évtizedes használat alatt került fel az ablakra.

Az ablak alapanyaga és hőszigetelése

A panelházak építésük idején fa ablakkal voltak felszerelve, mely a korra jellemzően, sok esetben hagyott némi kívánni valót maga után. A mai, modern ablakok már sokkal fejlettebb technológiával készülnek, valamint sokkal könnyebb hozzájutni a jó minőségű faanyaghoz, eszközökhöz. A fa mellett idővel megjelentek a műanyag ablakok is, melyek egyszerűségükkel, valamint kedvező árukkal hamar közkedveltek lettek.

Fa ablakok

A fa ablakok hibakiejtéssel készülő rétegragasztott borovi fenyőből készülnek, melyek hossztoldott illetve toldás nélküli kivitelben is elérhetőek. A rétegragasztásnak köszönhetően sokkal szilárdabb szerkezet érhető el, melynek köszönhetően jelentősen csökkenthető az ablakok vetemedésének az esélye. Ezáltal az ablak hosszú időn keresztül zavartalan használatot biztosít használóinak. A borovi fenyő mellett természetesen számos faanyag alkalmas a nyílászárók gyártására.

Műanyag ablakok

A műanyag ablakokat PVC felhasználásával állítják elő, amely tartós, könnyű szerkezetű nyílászárót eredményez. A műanyag ablakok felületére nincs hatással az időjárás, valamint festést sem igényelnek. Az ablak profiljainak belsejében meghatározott számú légkamra gondoskodik a megfelelő hőszigetelő képesség biztosításáról.

Hőszigetelt üvegezés

Az ablak anyaga, legyen szó műanyagról, fáról illetve egyéb alapanyagról, jó hőszigetelő képességgel van ellátva. Az ablak felületének a legnagyobb részét viszont üveg alkotja. A korszerű ablakok minden esetben hőszigetelt üvegezéssel vannak ellátva, amely többrétegű üvegszerkezetet jelent. A két vagy három üvegréteg közt védőgáz javítja tovább az ablak hőszigetelését.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Panellakások ablakainak cseréje

A panellakásokban történő ablakcsere során egyedi méretű nyílászárók beépítésére van szükség, mivel a mai szabványméretek más mérettel rendelkeznek. A megrendelést megelőzően egy helyszíni felmérés során szakember rögzíti majd az ablak méreteit, valamint hasznos tudnivalókkal is ellátja a megrendelőt. A rögzített méretek alapján kerül majd legyártásra az új ablak. A gyártást követően kiszállításra kerülnek a nyílászárók, melyek azonnal készen állnak a beépítésre.

Az új ablak a régi szerkezet kibontását követően annak helyére kerül beépítésre, mely során az ablak környékén sérülhetnek a falak. A panelházakra jellemző vékony vakolatrétegnek köszönhetően a műanyag ablak csere során minimális falsérülés várható.

A régi ablak kibontását követően az új ablak tokja előfúrásra kerül a leendő rögzítési pontjain, majd pedig ideiglenesen a falnyílásba kerül. Egy alapos mérést és ellenőrzést követően, ha megfelelően helyezkedik el a nyílásban, akkor csavarokkal véglegesen is rögzítésre kerül. Az ablakszárnyainak felszerelése után a falnyílás az ablak közti néhány centis hézag Pur habbal kerül feltöltésre.

A Pur hab száradása után a hézag lefedése fa ablakok esetében azonos színű takaróléc használatával történik, műanyag ablakok esetében pedig műanyag takarólapok kerülnek felszerelésre. Az ablakcsere befejező lépése során felszerelésre kerülnek a kilincsek, valamint egy finombeállítás szükséges az ablak könnyű használatának biztosításához.

Comments are closed.