Műanyag ablak és erkélyajtó cseréje budapesti téglaépületben

A téglaépületekben elvégzett nyílászáró csere jelentősen néhány lépése jelentősen eltér a panelházakban elvégzett cserétől. Még a panelházak esetében a műanyag ablak és erkélyajtó cseréje a megelőző bontási munkák az esetek túlnyomó részében nem járnak túl sok kosszal, addig a téglaépületekben található ablakok és ajtók kibontása közben előfordulhat, hogy az ablak káva és környéke megsérül.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Műanyag ablak és erkélyajtó cseréje

Műanyag ablak és erkélyajtó cseréje

Műanyag ablak és erkélyajtó cseréje

A nyílászárók cseréjének egyik módja téglaépületek esetében a bontással történő ablak csere. Ilyenkor a régi, elavult nyílászárót teljes mértékben teljes mértékben eltávolítjuk.

A falnyílást a régi tok kibontása után alaposan portalanítjuk, majd pedig az új tok belehelyezése után csavarokkal rögzítjük a falnyílásban. Majd pedig a szárnyak felhelyezése után a tok és falnyílás közti hézagot purhabbal töltjük fel, és műanyag takaró lapokkal elfedjük.

Habár a fal sérülése elkerülhetetlen, az ilyen típusú nyílászáró csere tökéletes és kompromisszumoktól mentes, az új nyílászáró hőszigetelése ilyenkor a legmagasabb.

Műanyag ablak és erkélyajtó cseréje - Bontás nélküli ablakcsere

Amennyiben valamilyen okból nem szeretnénk, hogy a bontás során a falfelület sérüljön (friss tapéta, csempézés stb.). Lehetőségünk van a régi ablaktok kibontása nélkül, tokráépítéses módszerrel beépíteni az új nyílászárót.

Műanyag ablak és erkélyajtó cseréje - Ablak beépítés folyamata

Ilyenkor a régi ablakszárnyak eltávolítása után a régi tok belső felületéhez rögzítjük az új nyílászáró tokját. A módszer egyik legnagyobb előnye hogy a falfelületünk nem sérül beépítéskor. Valamint kívülről nem változik meg az épület arculata, mely fontos tényező a műemlékvédelem alatt álló házak esetében. Az ilyen módszerrel beépített nyílászáróknál a falnyílás és a régi tok közti szigetelő képesség nem változik. Habár így is drasztikus mértékű javulás köszönhető a modern nyílászáró beépítésnek köszönhetően.

Comments are closed.