Műanyag ablak beépítése

Az épület ablakainak cseréjével otthonunk energiaigénye jelentősen csökkenthet. Az ablakcsere elvégzésével megszabadulhatunk az elavult, rossz záró, valamint nehezen használható ablakainktól. A régi ablakok helyére pedig a mai elvárásoknak minden szempontból megfelelő, modern ablakok kerülnek beszerelésre. Az ablakcsere elvégzéséhez kiváló választás a műanyag ablakok használata. A műanyag ablak beépítése által egy barátságos árképzésű, valamint nagyon hatékony nyílászárókkal látjuk el otthonunkat.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A műanyag ablakok alapanyaga

A műanyag ablak gyártása PVC felhasználásával történik, mely könnyű, ám tartós szerkezet kialakítását teszi lehetővé. A PVC-nek köszönhetően az ablakunk felületére és szerkezetére nem lesz hatással az időjárás egyik hatása se. Az ablak felülete a gyártáskor használt anyagoknak által ellenáll az erős napsütésnek, megakadályozva hogy a felület fehér színe elsárguljon.

műanyag ablak beépítése

műanyag ablak beépítése

A fa ablakokkal ellentétben a műanyagra nincs hatással a felületüket érő nedvesség, valamint nem szükséges őket festeni sem. A néhány évente szükséges festés elhagyásával nagyon sok kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat, ezért a műanyag ablakok karban tartása nagyon egyszerű. A műanyag nyílászárók alapszíne fehér, ám felárért cserébe fa hatású fóliával is elláthatóak, a természetesebb hatást imitálva.

A műanyag ablak beépítése bontással vagy bontás nélkül

Az esetek többségében a régi ablak kibontását igényli, ennek segítségével kompromisszumoktól mentes, tökéletes eredményt kapunk. A bontás falnyílás környékén a falak kisebb nagyobb sérülését okozhatja, ám óvatos bontással ez a sérülés sok esetben minimálisra csökkenthető. A bontás nélküli ablakcsere során a régi ablak tokszerkezete nem kerül kibontásra, csupán az ablakszárnyak, valamint az ablak pántok lesznek eltávolítva.

Az ablakcserét megelőzően egy helyszíni felmérés során rögzítésre kerülnek az ablak és az őt befogadó falnyílás méretei. A falnyílás méretei határozzák meg, hogy szabványméretű vagy egyedi méretű ablak kerül beépítésre. A helyszínre érkező szakember rögzíti az ablakkal kapcsolatos igényeinket, mint a színe, nyitásiránya, valamint hogy milyen típusú redőnyt, szúnyoghálót, párkányt és könyöklőt szeretnénk.

Bontással történő ablakcsere

A legyártott ablak kiszállításra kerül egy mindkét fél számára ideális időpontban, majd pedig leszerelésre kerülnek a régi ablak szárnyai. A bontás során az ablakkeret hosszában elvágásra kerül, majd pedig óvatosan feszegetve eltávolításra kerülnek a falnyílásból. A falfelület sérülése függ az épület típusától, valamint a falak állapotától is függ.

A tok kibontását követően a falnyílásból eltávolításra kerül az odahullott törmelék, majd pedig egy portalanítás következik. A rögzítési pontjain elfúrásra kerül a műanyag ablak tokja, majd ideiglenesen a falnyílásba kerül. Ha a tok függőlegesen és vízszintesen is pontosan van elhelyezve, akkor készen áll a csavarokkal történő végleges rögzítésre is.

Következő lépésként felszerelésre kerülnek a műanyag ablak szárnyai, valamint a működtetésükhöz szükséges kilincsek. A falnyílás és a műanyag tok közti néhány centiméteres hézag a jó hőszigetelés biztosításához Pur habbal kerül feltöltésre, majd pedig műanyag takarólapokkal eltakarásra kerül. Az ablakhoz tartozó kiegészítők ezek után kerülnek felszerelésre.

Bontás nélküli ablakcsere

A műanyag ablak beszerelése során lehetőségünk van bontás nélküli cserére is. A tok ráépítés segítségével megakadályozható az ablak környékén keletkező falak sérülése.

Az új ablak ebben az esetben a régi tokszerkezet belső részébe kerül elhelyezésre. Az ilyen jellegű beépítés legfontosabb előfeltétele, hogy a régi ablaktok állapota megfelelő legyen. Amennyiben tok nagyon rossz állapotban van, akkor nem alkalmas a tokráépítés elvégzésére, az ablakcseréhez a hagyományos módszer szükséges.

 

Comments are closed.