Műanyag ablak beépítése fa tokba

Az otthonunkban található ablakok cseréjével megszabadulhatunk az elöregedett, korszerűtlen ablakoktól. Az elavult ablakok helyét tökéletesen záró, egyszerűen használható nyílászárók veszik át, melyek jobb hang és hőszigetelést biztosítanak otthonunk számára. Az ablak cseréjéhez ki kell bontani a régi szerkezetet, ennek a helyére kerül beépítésre az új ablak. A bontás során a falak megsérülhetnek, aminek helyreállítása további költséggel jár. A bontás nélküli nyílászárócsere segítségével az új műanyag ablak beépítése fa tokba történik, mellyel elkerüljük a falak sérülését.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Műanyag ablak beépítése fa tokba

Műanyag ablak beépítése fa tokba

A bontás nélküli ablakcsere előnyei

A régi ablak kerete a falnyílásban marad, elkerülve a falak sérülését melyek a bontás során kialakulhatnak. A bontás nélküli ablakcsere során nem keletkezik törmelék és por, ennek köszönhetően az ablak beépítése után hamarabb állhat helyre a rend a helységben.

A bontási művelet nélkül az ablak cseréje sokkal hamarabb elvégezhető, ezzel nem csak időt, hanem pénzt is megtakaríthat. A művelet frissen festett, csempézett, illetve tapétázott helységek esetében előnyös, mivel nem szükséges majd javítani őket az ablak beépítés után.

A műanyag ablak fa tokba való beépítése műemlékvédelem alatt álló épületek esetében is megoldást nyújthat a nyílászárók modernizálásakor.

Műanyag ablak használata

A műanyag ablakok egyszerű kivitelük, alacsony áruk és kiváló zárásuk miatt nagyon nagy számban vannak jelen. A műanyag nyílászárók PVC-ből készülnek, az ablakprofilok belsejében pedig légkamrák vannak kialakítva. A légkamrák mellett dupla gumiszigetelés, valamint hőszigetelt üveg biztosítja az ablak hatékony hőszigetelő képességét.

A felületüket érő eső vagy hó nem okozza a nyílászárók vetemedését, biztosítva az akadásoktól mentes, könnyű használatot. A műanyag ablakok nem igényelnek festést, karbantartásuk pedig egyszerűen kivitelezhető.

Műanyag ablak beépítése fa tokba

A megrendelést megelőzően egy helyszíni felmérés történik. Ilyenkor egy szakember érkezik a helyszínre, aki rögzíti az ablak méreteit, valamint ellenőrzi, hogy a régi ablaktok állapota megfelelő-e a bontás nélküli ablakcsere elvégzésére. Ha a meglévő tokszerkezet túl rossz állapotban van, akkor a hagyományos, bontással történő ablakcserére van szükség.

A gyártást végeztével és az ablak helyszínre szállítása után megkezdődhet a beépítés. Első lépésként leszerelésre kerülnek a régi ablak szárnyai, az őket tartó pántok, valamint a szárnyak közti osztások.

A műanyag ablak tokja ideiglenesen elfoglalja a helyét a régi tokszerkezetben, különös figyelmet fordítva arra, hogy függőlegesen és vízszintesen is tökéletesen legyen elhelyezve. Miután ez megtörtént, csavarokkal is rögzítésre kerül a műanyag és a fa tok egymáshoz. Az ablakszárnyak felszerelésre kerülnek, a két tok találkozásánál kialakult hézag pedig PUR habbal kerül feltöltésre.

Az ablakra felkerülnek a műanyag takaróelemek, melyek belülről nézve teljesen eltakarják majd a régi fa tokot, valamint kívülről egy vízzáró szilikon réteg kerül fel a két tok találkozásához.

 

Comments are closed.