Lakótelepi erkélyajtó és ablak csere

Egyszer minden otthon esetében eljön az ideje a felújításnak, a növekvő energiaáraknak köszönhetően ez alól nem kivétel a nyílászárók modernizálása sem. Lakjon ön akár különálló családi házban, vagy lakótelepi panellakásban, egyaránt lehetőség van az erkélyajtó, ablakok és ajtók cseréjére.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Lakótelepi erkélyajtó és ablakcsere kisebb rombolás

A lakótelepi erkélyajtó és ablakcsere nem sokban különbözik a különálló családi házaknál használt módszerektől. A legjelentősebb különbség panellakások esetében az hogy nagyságrendileg kevesebb rombolással és kosszal jár , köszönhetően a betonfalaknak. Ilyenkor az ablak és erkélyajtó cseréjének az első lépése hogy miután a szárnyak leszerelésre kerültek, az ablakkereteket elfűrészelik, és kibontásra kerülnek a helyükről.

Lakótelepi erkélyajtó és ablakcsere - a beépítés

Ezek után fontos hogy a felületek megtisztuljanak és lehetőleg pormentesek legyenek. Ebbe a megtisztított fal nyílásba kerül felhelyezésre az új ablak és fa erkélyajtó kerete. Ékek segítségével beállításra kerülnek hogy nem legyenek ferdék, fokozottan ügyelve a vízszintes és függőleges elhelyezkedésre, mielőtt csavarokkal véglegesen a helyükre kerülnének.

Lakótelepi erkélyajtó és ablakcsere - a beépítés utolsó fázisa

Amint a keret rögzült a nyílásba akkor a következő lépés a hézagok és rések kitöltése PUR (Poliuretán) habbal, ami megakadályozza hogy a hideg levegő átjárjon az ablak keret és a fal közti réseken. A PUR hab száradása után a felesleg eltávolításra kerül, akkor felkerülnek a takaró lécek hogy véglegesen eltakarják a nyílást és a habot.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Legvégső lépésként helyükre kerülnek a párkányok is. Ezzel meg is történt az otthonában a nyílászárók cseréje, önnek pedig egy vadonatúj ablak segít otthonosabbá tenni a lakását.

Comments are closed.