150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak

Otthonunk nyílászáróinak cseréje előtt sokan vagyunk, akik utána olvasunk, hogy hogyan is zajlik egy ablak cseréje. Könnyen megtörténhet, hogy keresés találkozunk a 150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak kifejezéssel. Laikusként nem biztos, hogy sok hasznos információval szolgál számunkra.

A 150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak egy panelházakban található szabványméretű műanyag ablak méretére utal, valamint az ablak nyitási módjára és kivitelére. A 150 cm széles és 90 cm magasságú műanyag ablak egészen pontosan a panelházi konyhák magasan elhelyezett ablaka. Annak ellenére, hogy panelházi szabványról van szó, családi házak esetében is felhasználhatóak amennyiben ilyen méretű falnyílás van kialakítva nyílászáróink számára.

150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak – műanyag nyílászáró alapanyaga

A műanyag ablakok a 90-es évek óta egyre népszerűbbek az emberek körében. Ezt a népszerűség a műanyag ablak és bejárati ajtó kiváló ár-érték arányának köszönhető. A műanyag nyílászárókat kiváló hőszigetelés és kedvező ár jellemzi, melyhez még hozzájárul az egyszerű karbantartás és tisztítás.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak

150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak

A műanyag ablakok PVC felhasználásával készülnek, amely egy nagyon kemény és tartós alapanyag. Felületük hosszú időn át képes ellenállni a tűző napnak, emellett a levegő páratartalma vagy a ráhulló eső sincs hatással a műanyag ablakokra.

A műanyag ablakok nem vetemednek el a pára vagy nedvesség hatására, felületük nem igényel festést, felületkezelést. A műanyag ablakok vagy bejárati ajtók többnyire fehér színben készülnek, ám különböző fa hatású fóliával bevonva természetesebb külső érhető el.

150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak – műanyag nyílászáró hőszigetelése 

Légkamrák 

A műanyag ablak profilok belsejében meghatározott számú légkamrák vannak kialakítva. Mivel a levegő nagyon jó hőszigetelő, így a légkamráknak köszönhetően az ablak alapanyaga hatékony hőszigetelést biztosít a nyílászáró számára.

Hőszigetelt üvegezés 

Az ablak szinte teljes felületét üveg borítja. Ahhoz hogy az üvegfelületen keresztül ne hűljön ki otthonunk, minden esetben hőszigetelt üveg beépítése szükséges. A hőszigetelt üvegezés két darab 4 milliméter vastagságú üveglapból áll, melyek távtartókkal vannak egymáshoz rögzítve. Az üveglapok közé védőgáz van bepréselve, a nedvesség kiszorítása érdekében butil ragasztót használnak az üvegek és a távtartók rögzítésére.

Gumiszigetelés

A gumiszigetelés segítségével a műanyag ablak tokja és a nyíló között átáramló levegő átjárása szüntethető meg. Bezárt állapotban a gumiszigetelés összenyomódik és nem megakadályozza hogy huzatos legyen az ablakunk. A műanyag ablak és a tokszerkezet falcaiban elhelyezett gumiszigetelés az ablak halk működtetését is elősegíti.

150×90 kétszárnyú bukó-nyíló műanyag ablak – műanyag ablakok nyitás iránya

A műanyag ablakok a modern nyílászárókra jellemző sokféle nyitásmóddal és iránnyal felruházhatóak. A címben említett műanyag ablak két ablakszárnnyal van ellátva. Ez a két szárny egymástól függetlenül nyitható, tehát mindkét ablakszárny saját kilinccsel van ellátva.

A hagyományos nyitásirány mellett mindkét ablakszárny rendelkezik bukó funkcióval is, ami számtalan előnnyel jár. Az ablak bukófunkciójának köszönhetően nem kell teljesen kinyitnunk az ablakot egy-egy szellőztetés alkalmával, a résre nyitott ablakot pedig a szél sem fogja visszalökni.

Műanyag  ablak méretek:

Comments are closed.