Műanyag beltéri ajtó

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A beltéri ajtók szerepe

A műanyag beltéri ajtó fő funkciója az épületben található helységek egymástól való elválasztása és elszigetelése, valamint a helységek közötti szabad és zavartalan közlekedés biztosítása. A beltéri ajtó az otthonunk védelme helyett inkább a zavartalan pihenést és a privát szféra biztosításának feladatát látja el.

Mivel naponta rengeteg alkalommal használjuk ezeket az ajtókat, legyen az a hálószoba vagy akár a fürdőszoba ajtó, nagyon fontos hogy a használatuk egyszerű és problémáktól mentes legyen. A beltéri ajtók esetében nagyon fontosak a külső szempontok is, mivel folyamatosan szem előtt vannak, akárcsak a bútoraink.

A műanyag beltéri ajtó

A beltéri ajtók jelentős része fából készül, ám egy ideje egyre népszerűebbek az egyéb anyag felhasználásából készült nyílászárók is.

A műanyag beltéri ajtók PVC-ből készülnek, ami egy kemény, tartós beltéri nyílászáró előállítását teszi lehetővé. A homlokzati műanyag nyílászárókhoz hasonlóan ezek a beltéri ajtók ellenállóak a párával és egyéb környezeti tényezővel szemben, ezért a vetemedésüktől sem kell tartanunk például egy fürdőszoba ajtó esetében

A műanyag beltéri ajtók leggyakrabban fehér színben készülnek, de egyéb színben is legyártható. Tisztításuk és karbantartásuk nem igényel semmilyen erőfeszítést vagy szaktudást. Felületüket nem szükséges festeni, valamint ellenáll a karcolásoknak és az ütődéseknek.

A beltéri ajtók fajtái

Használatuk alapján a beltéri ajtókat két csoportra oszthatjuk fel. A hagyományos nyitású ajtók a legtöbb épületben megtalálhatóak, ám a tolóajtók egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert.

Hagyományos beltéri ajtók

Hangszigetelő képességük által remek komfort érzet biztosítható a hagyományos beltéri ajtók használatával. Üvegezett illetve üvegezés nélküli kivitelű is létezik belőlük, így bármilyen helység nyílászárójaként tökéletesen helytáll.

Tolóajtók

Méltán népszerűek manapság, a toló ajtók praktikusak, elegánsak, emellett kifejezetten helytakarékos megoldásnak számítanak. A fal előtt futó tolóajtó a falnyílás fölé rögzített sínen fut végig nyitás közben, emellett bármikor beszerelhetőek, akár utólag is.

A falban futó tolóajtók beépítése megkívánja a falnyílás speciális kialakítását, mely gipszkartonos vagy kőműves munkát igényel. A falban futó tolóajtók nyitott állásban teljesen eltűnnek, emellett pedig a fal mindkét oldala szabadon berendezhető vagy bútorozható lesz.