Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtó megvédi otthonunkat, emellett a zavartalan közlekedést is biztosítja az épület és a külvilág közt. Mivel napi szinten rengeteg alkalommal használjuk őket, főleg ha többen lakunk az épületben, ezért fontos hogy megfelelő minőségű, valamint szakszerűen helyére szerelt bejárati ajtót válasszunk otthonunkba, máskülönben sok bosszúságot okozhat nekünk az évek során.

A bejárati ajtó előállítására számos alapanyag áll rendelkezésre. A nyílászáró készülhet, fából, műanyagból, de akár alumíniumból vagy más fémből is. Használatuk és hatékonyságuk szinte megegyező, a feladatukat kiválóan ellátják, ebből adóan otthonunk bejárati ajtajának alapanyagát egyéni ízlésünk és a rászánt pénzünk alapján is kiválaszthatjuk.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Miért a műanyag bejárati ajtó?

A műanyag bejárati ajtók és ablakok kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, ennek ellenére áruk a többi alapanyagú nyílászáróhoz képest sokkal kedvezőbb. A műanyag bejárati ajtó PVC-ből készül, mely egy kemény, rideg anyag.

Az épület homlokzati nyílászáró található, ezért ki van téve az időjárás hatásainak. Felületeket egyaránt éri erős napsütés, eső vagy hó, valamint folyamatosan változó hőmérséklet és páratartalom. A műanyag bejárati ajtó ezekkel a hatásokkal szemben teljes ellenálló. Felületük nem igényel semmilyen festést vagy egyéb felületkezelést, tisztításuk pedig egyszerűen elvégezhető.

Hőszigetelt műanyag bejárati ajtó

Amennyiben üvegfelülettel is el van látva, akkor mindenképpen hőszigetelt üvegezéssel kell ellátni, melynek segítségével megnövelhetjük a természetes fény mennyiségét a helységben, emellett pedig a hőszigetelésnek köszönhetően rengeteg energiát is megspórolhatunk. Biztonsági üveg használatával meg jelentősen megnövelhetjük otthonunk védelmét, a rossz szándékú emberek dolgát megnehezítve egy esetleges betörés alkalmával.

A műanyag bejárati ajtó szerkezete

A műanyag bejárati ajtó és a tokszerkezet belsejében speciális légkamrák vannak kialakítva, melyek egyszerre csökkentik a szerkezet súlyát, növelik a szerkezeti szilárdságot és nem utolsó sorban a kiváló hőszigetelés biztosításáért is felelősek.

A legtöbb ajtó profilja általában 5 légkamrát tartalmaz, az ajtó nyílójában pedig zártszelvényes merevítés található, mely a stabilitás mellett biztonsági szempontból is fontos. A bejárati ajtó általában 3 kulcsos biztonsági zárbetéttel van ellátva, de igény esetén 5 kulcsos zárral is kérhetők.

Az ajtó egyszerű működtetéséhez szükséges egy ajtókilincs, mely alapesetben megegyezik az ajtó színével, ami a legtöbbször fehér, de kérésre barna vagy rézszínű kilinccsel is ellátható a nyílászáró.

Műanyag bejárati ajtó

Műanyag bejárati ajtó

A műanyag bejárati ajtó cseréje

Amennyiben megszületett a döntés a régi bejárati ajtó cseréjéről, akkor egy általunk biztosított helyszíni felmérés során rögzítjük a nyílászáró és a falnyílás pontos méreteit.

Műanyag bejárati ajtó méretre gyártás

A felvett méretek és az ön által kiválasztott paraméterek alapján néhány héten belül legyártásra kerül a kívánt bejárati ajtó, akár egyedi méretben vagy kivitelben is. Az ajtógyártás után egy mindkét fél számára alkalmas időpontban kiszállítjuk a megrendelt nyílászárót, és az ajtóbeépítés néhány óra alatt le is zajlik.

Régi ajtó kibontása

Miután megérkezik a műanyag bejárati ajtó, valamint a beépítéshez szükséges szerszámok és eszközök, akkor első lépésként a régi nyílászáró kerül kibontásra. Az ajtó nyílóját leszereljük a pántjairól és eltesszük az útból, kérésre pedig a szerelés végeztével el is szállítjuk.

Következő lépésként a régi ajtó tokját bontjuk ki a falnyílásból, ezt az esetek többségében a régi tok félbe vágásával érjük el. Óvatos mozdulatokkal a félbevágott tokot kifeszegetjük a helyéről, fokozottan ügyelve arra, hogy a lehető legkisebb sérülés keletkezzen a falnyíláson.

A törmelék eltakarítása és egy alapos portalanítás után a falnyílás készen áll az új bejárati ajtó tokszerkezetének a fogadására. A rögzítési pontokon előfúrt tokot ideiglenesen faékek segítségével rögzítjük, majd vízmérték segítségével meggyőződünk a szerkezet tökéletes elhelyezkedésről.

Ha mindent rendben találtunk, akkor csavarok segítségével véglegesen is rögzíthetjük a tokszerkezetet a falnyílásban. Ezt követően helyére az ajtó nyílója is elfoglalhatja a helyét az őt rögzítő pántokon.

A beépítés utolsó lépése

A műanyag bejárati ajtó beépítés eme fázisában a bejárati ajtó tokja és a falnyílás között egy néhány centis hézag található, ennek belsejét PUR habbal töltjük fel. A PUR hab teljes száradását követően a hézagot és a benne található száraz PUR habot műanyag takarólécekkel borítjuk be.

A bejárati ajtócsere utolsó lépésként felszerelésre kerül a bejárati ajtó kilincse, majd pedig egy finom beállítás következik, ennek segítségével érjük el, hogy a bejárati ajtó tökéletesen és akadástól mentesen működjön.

Bontás nélküli ajtócsere, csere régi tokba

Bontás nélküli ajtócsere esetében meghagyjuk a régi ajtótokot és a régi tok mögé építjük be az új bejárati ajtót. Beépítés után a régi tokot elburkoljuk műanyag elemekkel.

Bejárati ajtó merevítése

Zártszelvényes merevítéssel rendelkeznek, melyek 5 légkamrás műanyag ajtóprofilból készülnek. Zárszerkezetük 5 ponton záródó biztonsági záras megoldással szereltek, alapesetben 3 kulcsos zárbetéttel szereljük őket, de kérhető 5 kulcsos másolásvédett, lapmart kulcsos zárral is.

A kilincsgarnitúra lehet fehér, réz vagy barna színben.

A hőszigetelt bejárati ajtók lehetnek díszpanelesek és épített ajtók. Az épített ajtók a műanyag ajtó készítésénél használt ajtótokból készülnek el, ezekből osztás készül, tehát így lehet például 8 részre osztott műanyag bejárati ajtót építeni, az osztásokba vagy hőszigetelt műanyag panel, ún. stadur kerül vagy hőszigetelt üveg.

Szigetelése szürke színű szilikon.

Ajtóinkra 5 év garanciát adunk.

Műanyag bejárati ajtó árak

Bejárati ajtó árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken.

Műanyag bejárati ajtó típusok:

 • befelé nyíló egyszárnyú műanyag ajtó
 • kifelé nyíló egyszárnyú
 • kétszárnyú 
 • üveges műanyag ajtó
 • ablakos bejárati ajtó
 • kültéri bejárati ajtó
 • 140X210 műanyag ajtó
 • 100X210 műanyag ajtó
 • 90X210 műanyag ajtó
 • társasházi lépcsőházi bejárati ajtó
 •  bejárati ajtó nyitható ablakkal
 • műanyag ajtók, műanyag ajtó kilincsek
 • tolóajtó, tolóajtók

 

Műanyag ajtópanelek: