Műanyag ablak, műanyag nyílászáró

A műanyag ablak, műanyag nyílászáró csere manapság azért népszerű, mert a rendszeresen növekvő energiaáraknak köszönhetően sok háztartás dönt az ablakcsere mellett. A rosszul záródó és nehezen használható ablakok lecserélésével rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Az eltorzult, vetemedett ablakok és azok tokszerkezete közt a kinti hideg levegő zavartalanul árad be, módszeresen hűtve a helységet a fűtési szezonban. A vetemedés következményeként az ablak nyitása és zárása rendszeres odafigyelést és erőfeszítést igényel, pedig mi csak szellőztetni szeretnénk.

Napjainkban többféle alapanyagú nyílászáró van a piacon, amelynek köszönhetően könnyedén megtalálhatjuk az ízlésünknek és a pénztárcánknak megfelelőt. A nyílászárók legnagyobb része fából vagy műanyagból készül, de az alumínium szerkezetű nyílászáró is egyre elterjedtebb.

A műanyag ablak, műanyag nyílászáró előnye

A műanyag ablakok kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, népszerűségüket részben ennek, részben pedig alacsony áruknak köszönhetik. A kiváló ár érték arány mellé könnyű kezelhetőség és egyszerű tisztítás társul.

Felületük nem igényel semmilyen felületkezelési eljárást, ezért nem kell aggódnunk az ablak 7-8 évente történő lefestése miatt sem. Tisztításuk egy nedves rongy és némi tisztítószer segítségével könnyedén megoldható.

A műanyag profil szerkezetnek köszönhetően sokféle formájú és ívekkel rendelkező ablakok és ajtók gyártását teszi lehetővé nyitható és fix kivitelben egyaránt.

A legtöbb műanyag nyílászáró fehér színben készül, de többféle színű vagy fa erezetet imitáló fóliával is ellátható, ezáltal könnyedén harmonizálható a környezetével.

műanyag ablak, műanyag nyílászáró fő feladatai

A természetes fény és friss levegő biztosítása

Az ablak szinte teljes felületét üvegfelület alkotja, ezen keresztül érkezik a természetes fény az adott helységbe. A rendszeres szellőztetés nagyon fontos az egészségünk megőrzése érdekében, az ablak egyszerű kezelésének köszönhetően néhány mozdulat megtételével elvégezhető

Otthonunk melegen tartása

Az ablak a fűtési időszak során a hőszigetelő képességének köszönhetően segít melegen tartani otthonunkat, miközben a hideg levegőt kint tartja. Ezt a hőszigetelt üvegezés mellett a műanyag profil belsejében található légkamrák, valamint a dupla gumiszigetelésnek köszönheti.

A műanyag ablak, műanyag nyílászáró szerkezete

A műanyag nyílászárók PVC-ből (poly-vinyl klorid) készülnek, ami egy szilárd, tartós anyag. Alacsony tömege ellenére nagyon merev, a belsejében található merevítésnek köszönhetően még nagyobb szerkezeti szilárdságot biztosítanak.

Ennek segítségével az ablak hosszú időn át képes megőrizni a minőségét, nem vetemedik el a rendszeres használattól, valamint a beépített hőszigetelt üvegtáblák súlyától.

A műanyag profilok belsejében speciális légkamrák vannak kialakítva, amelyek 70mm-es profil vastagság esetében általában 5 vagy 6 légkamrát, 88mm-es vastagság esetén pedig 7-8 légkamrát tartalmaznak.

A modern nyílászárókra jellemzősen számos nyitásiránnyal is funkcióval elláthatóak. A legelterjedtebb ezek közül a bukó-nyíló ablak, melynek segítségével az ablak teljes nyitása nélkül is megoldhatjuk a helység szellőztetését.

A műanyag ablak, műanyag nyílászáró hőszigetelése

Hőszigetelő képessége kiváló, ezt a fent már említett tulajdonságoknak köszönheti. A profil szerkezetben található megfelelő számú légkamrák mellett nélkülözhetetlen a megfelelő gumiszigetelés beépítése.

A gumiszigetelés az ablakszárnyakon kialakított falcokban vannak rögzítve, a feladata pedig a bezárt ablakszárny és a tokszerkezet közti hézag kitöltése. Ezzel megakadályozható, hogy a hézagon keresztül lehűljön a helység.

A hatékony hőszigetelés biztosításához hőszigetelt üvegezés megléte is szükséges, mivel az ablak szinte teljes felületét üveg borítja. A hőszigetelt üvegezés két 4mm vastagságú, távtartókkal rögzített üveglapból áll, melyek közé védőgáz van töltve. A szoba felé eső üveglap külső oldala lágyfém bevonattal van ellátva, mely a helység túlmelegedését hivatott csökkenteni.

A passzívházaknál használt 3 régegű üvegezés is felhasználható hagyományos házaknál, mely még hatékonyabb hőszigetelő képességgel rendelkezik.

Műanyag ablakokról pár szóban

Műanyag ablakaink ROPLASTO cég alapanyagaiból - Basic, Médium és Exlusive kategóriában készülnek.
A műanyag ablakok, műanyag bejárati ajtók, műanyag portálok, műanyag tolóajtók, nem csak fehér, hanem faerezet mintás, színfóliázott kivitelben is rendelhetőek, alap esetben 5-6 kamrás (70 mm-s), de igény szerint 7-8 kamrás (80 mm-s) profilból, íves és alakos kivitelben is.

Termékeinkben a német SIEGENIA - AUBI vasalat családot használjuk, mely a legegyszerűbbtől a legbonyolultabbig mindenre kínál megoldást. A műanyag nyílászárókat teljesen automatizált gépsorok készítik számítógépes vezérléssel a minél pontosabb minőségi megmunkálás végett. Így, forgalmazott termékeink a legmagasabb követelményeknek is megfelelnek.

A műanyag profilokba acél merevítés és termo merevítés is szerelhető igény, és felhasználási terület szerint. Üvegezés szempontjából a műanyag nyílászárókba a 2 rétegű U=1.0W/m2K 4-16+argon-4-s Low-e üvegezés kerül alap esetben, azonban akár 3 rétegű U=0,7W/m2K kripton gázzal töltött ablaküvegek is kerülhetnek. A hibásműködést gátló,és rés szellőztető funkcióval ellátott vasalatokat használunk alap felszereltségben, de természetesen lehetőség van külön szellőztető rendszer beépítésére is. (Aereco)

Műanyag ablak, műanyag nyílászáró árak

Árainkról érdeklődjön telefonszámunkon: 06-20/5130068

 

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Leggyakoribb műanyag ablak méretek:
120 cm széles , 150 cm magas ablak
150 cm széles, 150 cm magas ablak
330cm széles, 150 cm magas ablak
150 cm széles, 150 cm magas bukó-nyíló ablak
90X150 ablak
360X260 erkélyfal szerkezet
210X150 bukó-nyíló, bukó-nyíló ablak
210X150 váltószárnyas bukó-nyíló ablak

Műanyag ablakcsere:

Műanyag ablak beépítése, műanyag nyílászáró beépítése:

Műanyag ablak beépítése történhet:

Erkélybeépítés, panel erkély beépítés, teraszbeépítés:

Bontás nélküli ablakcsere

Ablakcsere régi tokba

Műanyag ablak méretre:

Télikert építés:

Műanyag ablak szellőző:

Aereco résszellőző

Műanyag ablakpárkány:

Műanyag ablak színek:

Hibásműködtetés gátló: