Garázskapu

Garázskapu

Garázskapu

Garázskapu

Az alumínium garázskapuk a redőnyökéhez hasonló felépítésüknek köszönhetően számos olyan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, melyek könnyebbé teszik használatukat a legtöbb egyéb kialakítású garázskapuval szemben. Szerkezetüknek és működtetésüknek köszönhetően szinte az összes garázs esetében biztonságosan felszerelhetőek és üzemeltethetőek. Alkalmazhatóak két kocsi befogadására képes garázsoknál is, melyekhez így nem lesz szükség két külön garázskapu beépítéséhez.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Garázskapu redőnyös megoldásban

A redőnyös megoldás legnagyobb előnye társaival szemben hogy nagyon minimális helyet foglal el a helységből, közvetlenül a garázs bejárata fölé szerelhető, valamint az udvarra sem nyílik rá. Ezáltal szinte közvetlenül a garázskapu elé is parkolhatunk, zavartalanul tudjuk nyitni és zárni a kaput és nem kell attól tartanunk, hogy a redőny megkarcolná az autó orrát.

Garázsajtó

Garázsajtó

Alapanyaguknak és felépítésüknek köszönhetően a tartósak és stabilak, kiállják az idő próbáját. Leggyakrabban 55 vagy 77 milliméteres hengerelt vagy sajtolt alumínium redőnylécekből áll, melyek igény esetén ablakkal is elláthatóak, amennyiben természetes fényt szeretnénk a garázsban. A redőnykapu lefutójában egy gumitömítés található, amely szigetelési, valamint zajcsökkentési feladatot is ellát.

Az alumínium garázskapu lamellái purhabbal vannak megtöltve, ezáltal hőszigetelő képességgel rendelkeznek, valamint tovább növelik a szerkezeti stabilitást. Fűtött garázsoknál esetében kevésbé engedi ki a hőt, ezáltal védve a garázsban található gépjárműveket, valamint kellemesebbé téve az itt végzendő tevékenységeinket.

Garászkapu használata

A garázskapu használata történhet kurblival manuálisan, vagy pedig emelő motor segítségével. Ebben az esetben egy egyfázisú csőmotor mozgatja a garázskaput, mely gombnyomással, vagy pedig távirányító segítségével üzemeltethető. Áramkimaradás esetén kézi erővel is működtethető. Elláthatóak egy az ablakoknál használt redőnyöknél megszokott feltolás gátlóval mely megakadályozza, hogy kívülről felemelhetőek legyenek.

Működtetéskor a bejárat fölött felszerelt redőnytok belsejében található tengely vagy csőmotor magára tekeri a garázskapu lamelláit. Lamelláinak oldalirányú elmozdulását a lefutó akadályozza meg.

Garázskapu alumíniumból

Az alumínium garázskapuk bármilyen színre festhetőek, élettartamuk nagyon hosszú, elviselik az erős igénybevételt. Valamint nem igényelnek komolyabb karbantartást sem. Igény esetén kulccsal működtethető zárral is elláthatóak, mely tovább növeli a biztonságot és megóvja szeretett járműveinket.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!