Fa nyílászáró árlista

A fa nyílászárók a népszerűséget természetességüknek és egyediségüknek köszönhetik. Ahogy nem létezik két egyforma fa, úgy nincs két egyforma fa ablak vagy bejárati ajtó sem. Fa nyílászáró árlista alapján ki tudja számolni nagyvonalakban, mennyibe kerül egy fa ablak.

A fából készült nyílászárók felületén látványos erezet és minta található, melynek köszönhetően az ablak vagy ajtó egyedi szépséget áraszt. Egy zsúfolt városi környezetben igazi felüdülésként hathat szép, természetes anyagú ajtó.

A nyílászárók árát sok tényező befolyásolhatja, legyen az egy bejárati ajtó vagy ablak, esetleg beltéri ajtó. A felhasznált alapanyagon kívül a nyílászáró kialakítása és különböző funkció, valamint festése és felületkezelése mind-mind részét képezik a nyílászáró árának, míg bizonyos tulajdonságok alapból bele vannak foglalva az árba.

A borovi fenyő

Többféle fafajta alkalmas a nyílászárók elkészítésére, ezek közül az egyik leggyakrabban előforduló a borovi fenyő. Ez a fenyőféle kiválóan alkalmas külső és belső használatra egyaránt, emellett tartós és könnyen megmunkálható. Hossztoldott és toldásmentes kivitelben is kérhető a borovi fenyőből készült nyílászáró, bár a toldásmentes változat némileg magasabb árat képvisel.

A borovi fenyőből készült ablakok és ajtók a rétegragasztott faanyagnak köszönhetően már nem hajlamosak a vetemedésre. A rétegragasztás során általában három faléc kerül összeragasztásra egymásnak ellentétes száliránnyal.

A nyílászáró szükséges vastagságán kívül egy a módszer jelentősen megnöveli a fa szerkezeti szilárdságát. A vetemedés megszüntetése mellett ez a módszer ajtó vagy ablak biztonságát is jelentősen megemeli.

Fa bejárati ajtók

A fából készült bejárati ajtóknak szinte már történelmi múltja van, fő feladatuk nem változott az évszázadok során, ám a technikai fejlődésével már sokkal tartósabbak és biztonságosabbak, emellett pedig energiatakarékosabbak elődeiknél. A modern fa bejárati ajtó a biztonsági záron kívül számos egyéb biztonsági funkciójával járul hozzá otthonunk, családunk és értékeink védelméhez.

Fa nyílászáró árlista - Fa ablakok

Az ablakok biztosítják számunkra napközben a természetes fényt, használatukkal pedig könnyedén friss levegőt juttathatunk otthonunk helységeibe. Felületük szinte teljes egészében üvegből áll, ezért fontos hogy hőszigetelt üvegezésű ablakot válasszunk otthonunkba.

Az otthonunkban található fa ablakok nagyon kellemes és természetes látványt biztosítanak számunkra, társasházak, panelházak és különálló családi házak esetében egyaránt. A modern hőszigetelt fa ablakok segítségével rengeteg energiát takaríthatunk meg, akár az év teljes időszakában.

Fa nyílászáró árlista - Fa beltéri ajtók

A beltéri ajtók segítségével az épület különböző helységeit szeparálhatjuk el egymástól, valamint ezek biztosítják a zavartalan közlekedésünket egy-egy szoba között. Mivel belső térben kerülnek beépítésre, így a hőszigetelő képesség helyett inkább a hangszigetelés kerül előtérben, mely biztosítja a szükséges privát szférát otthonunkon belül.

A hagyományosan nyíló beltéri ajtók mellet egyre népszerűbb a tolóajtók használata, amely helytakarékossága mellett nagyon elegáns külsőt is biztosít a modern épületeknek.

68 mm-es fa nyílászáró árlista vastag/ natúr, festés nélküli árak

60x90
Bukó-nyíló 33500 Ft
90x150 Bukó-nyíló 57000 Ft
120x150 Bukó-nyíló 72200 Ft
150x150 Kétszárnyú b-ny 82300 Ft
180x150 Kétszárnyú b-ny 92400 Ft

Fa erkélyajtó árak