Borovi fenyő beltéri ajtó

A beltéri ajtók otthonunk egyik legfontosabb eszközei, a feladatuk közé tartozik a terek egymástól elválasztása, valamint a helységek közti mozgás lehetővé tétele. Nem látnak el védelmi, illetve hőszigetelési feladatokat, ezért kiválasztáskor a műszaki paraméterek helyett az esztétikum alapján is dönthetünk. A borovi fenyő beltéri ajtó természetes és látványos külsejével, illetve tartósságával remek kiegészítője lehet otthonunknak.

Fa beltéri ajtók alapanyaga

A borovi fenyő az egyik legelterjedtebb faanyag a nyílászárók gyártásában. A borovi fenyő tartós, ellenálló fafajta, mely széleskörű használatot tesz lehetővé. A könnyű megmunkálásának, látványos felületének és időtállóságának köszönhetően több területen is alkalmazhatóak.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A borovi fenyő vörösesbarna vagy sárga színű, kellemes látványú mintázatú, félkemény faanyag. A beltéri ajtók gyártása hibakiejtett hossztoldott, illetve toldás nélküli faanyagból történik. A rétegragasztott faanyagnak köszönhetően a szerkezet keményebb, ellenállóbb lesz az őt ért hatásokkal szemben, lecsökkentve a vetemedés kockázatát.

A borovi fenyő fa beltéri ajtó natúr kivitelben is alkalmas a mindennapi használatra, ám a szükséges felületkezelés elvégzésével sokkalt tartósabb szerkezetet kapunk. A változatos, környezetébe tökéletesen belesimuló nyílászáró színre festve vagy színes lazúrral is elérhető.

Borovi fenyő beltéri ajtó

Borovi fenyő beltéri ajtó

Fa beltéri ajtók típusai

A számunkra megfelelő típusú ajtó kiválasztása több szempont alapján is történhet. A beltéri ajtók cseréjének túlnyomó része során az eredetivel megegyező kialakítású ajtó kerül beszerelésre. A csere folyamán lehetőségünk van másféle nyílásirányú, vagy kialakítású ajtót is választani otthonunk részére.

Hagyományos nyitású fa beltéri ajtó

A hagyományos nyitású fa beltéri ajtó többféle kivitelben létezik, az egyedi méretű gyártásnak köszönhetően pedig bármilyen méretű falnyíláshoz elkészíthető. A borovi fenyő beltéri ajtó gerébtokkal, pallótokkal, illetve utólag szerelhető tokkal is elkészíthető, így többféle falvastagság esetén is választhatunk a nekünk megfelelő típusból.

Az utólag szerelhető tokos beltéri ajtók egyik fontos előnye, hogy a beépítésük a helység felújításának a végén is elvégezhető, elkerülve az újonnan lerakott padló vagy frissen festett falak sérülését. Beépítése könnyen és gyorsan elvégezhető, emellett nem jár törmelékkel sem.

A hagyományos nyitású ajtók jó hangszigetelést biztosítanak a helység számára, ezért hálószobák, dolgozó szobák esetében nagyon előnyösek. Kiválasztásuk során lehetőségünk van a víztiszta, illetve többféle színű és mintájú savmaratott üveg használatára is.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Borovi fenyő beltéri ajtó - Fa beltéri tolóajtók

A tolóajtók modern és elegáns megoldást biztosíthatnak otthonunk belső tereinek elválasztásához. Régebben ritkaságnak számítottak, de ma már a megfizethető kategóriába sorolhatóak. Használatuk nagyon helytakarékos, ám némi előre tervezést igényelhet a kiválasztásuk.

A tolóajtók egy és kétszárnyas kivitelben is legyárthatóak, tömör illetve üvegezett kialakítással is, ezáltal a legtöbb helység számára kiváló megoldást nyújthatnak. A borovi fenyő beltéri toló ajtó elkészítése rétegragasztott, hossztoldott, illetve toldásmentes faanyagból is történhet, a felhasznált üvegezés során pedig számos üvegtípusból kivitelezhető.

A tolóajtók a beépítésük alapján két fő csoportra oszthatók. A fal előtt futó tolóajtó praktikus, helytakarékos, emellett látványos is, ám a helység bútorozásánál helyet kell hagyni a bútor és a fal közt az ajtólap szabad kifutásához.

A falban futó tolóajtók a falazat egyik oldalán sem foglalnak el helyet, nyitáskor egy előre kialakított helyben foglalnak helyet. Ennek köszönhetően mindkét helység szabadon bútorozható, valamint megnő a rendelkezésre álló hely is. A falban futó tolóajtók használata esetén a beszerelés előtt ki kell alakítani a fal belsejében az ajtó kifutásához szükséges helyet.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.