Fa beltéri ajtó

A fa beltéri ajtó nincs kitéve a különböző időjárási viszontagságoknak, és nem kell különösebb védelmi funkciót sem ellátnia. A fa beltéri ajtók gyakorlatilag egyetlen feladata a lakás vagy iroda szobáinak, helyiségeinek egymástól való elválasztása. Ebből következik, hogy az ajtó kiválasztásánál általában a fő hangsúly a megjelenésre, a kialakításra helyeződik.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa beltéri ajtó panellakásba

Fa beltéri ajtó panellakásba

Fa beltéri ajtó anyaga, fenyő beltéri ajtó

Alapanyaga általában 45 mm vastag szárított lucfenyő, betétes vagy kazettás fészekcsapozott ajtólapokat készítenek ezekből, palló vagy gerébtokkal. Ezen típusok lehetnek teli fa illetve üvegezett kialakításúak. A lucfenyőből készültek árfekvése igen kedvező,de tudni kell ,hogy az ilyen natúr ajtólapok vetemedésre - kis mértékben - hajlamosak. Igazán szép, és jó minőségű ajtókat rétegragasztott borovi fenyő frízekből készítik, ahol a betétek , kazetták is ragasztott, táblásított borovi fenyőből készülnek.

Fa beltéri ajtó üvegezése, katedrál üvegek

Ezeket lehet teli vagy üvegezett kialakításban rendelni. Amennyiben panellakás vagy családi ház felújítása vagy építése előtt áll, érdemes egy árajánlatot, felmérést kérni mert mi nem kötjük meg kezét a szabványos mérethatárokkal, az Ön által kívánt ajtó a falnyílás méretéhez és a falvastagsághoz igazodva kerül legyártásra. Természetesen az ajtókat - legyen az luc, vagy borovi fenyő - megfelelő felületkezeléssel is el kell látni felületkezelő anyagunk itt is a MILESI vizes bázisú lazúrrendszer. Vastaglazúros felületkezelés (UV álló).

Fa beltéri ajtó festése

Színek a MILESI színskála alapján választhatók. A farontó gombák és rovar kártevők elleni alapozást követően a köztes és fedőréteget festékszórással visszük fel a felületre. A fa rajzolata felületkezelés után látható. Alapozás MILESI vizes bázisú töltőalapozóval farontó gombák és rovarok ellen, csiszolás után fedőfestés MILESI vizes bázisú festékkel, színskála alapján, festékszórással.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Ízelítő árainkból:

Fa beltéri ajtó ára

43 mm vastag/ natúr, festés nélküli nettó árak, szabványméretekre vonatkoznak. Az árak tájékoztató jellegűek, nem tartalmazzák az áfát, a beépítést, a kilincsek, zárak árát, szállítást.

75x210
Kétkazettás  75000Ft
90x210 Kétkazettás 83450 Ft
100x210 Kétkazettás 92300 Ft
140x210 Kétszárnyú 107500 Ft
140x210 Kétszárnyú üveges 113500 Ft

Mikor kell beépíteni a fa beltéri ajtót? Egyedi beltéri ajtó csere

Építkezés során a belsőtéri ajtót mindenképpen az utolsó fázisban kell beépíteni, ha utólag szerelhető tokos ajtót rendelt, akkor a festő és a burkolási munkák után kell beszerelni az ajtót, ezzel elkerülhető az ajtó sérülése, ha hamarabb szerelik be, nagyon gyakori, hogy meg is sérül. Viszont ha pallótokos ajtót rendelünk, azt érdemes a festés és a burkolás előtt beépíteni, mert ha a fal esetleg mégsem egyenes, akkor a festő még el tudja tüntetni a hézagokat, illetve a burkoló is pontosan, szépen el tudja burkolni a küszöböt.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Szabványméretű fa beltéri ajtó méretek

A boltokban, asztalosüzemekben találunk sok szabványméretű fa beltéri ajtót, ezek a következő méretek, 75cm X 210 cm, 90cm X 210 cm, 100 cm X 210 cm, ezen méreteknél legalább 1-2 cm-el nagyobb hézagra van szükség ahová be szeretnénk építeni. Cégünk csak egyedi ajtókat gyárt, minden esetben egy helyszíni felmérés után levett méretre készítjük el a megrendelt mintájú, kialakítású ajtót.

Fa beltéri ajtó beépítése, beltéri ajtó csere típusai

  • panellakás beltéri ajtó csere, panel beltéri ajtó
  • régi családi házak fa beltéri ajtó cseréje
  • panellakások utólag szerelhető tokos beltéri ajtó beépítése
  • gerébtokos beltéri ajtó szerelése új építésű házakban
  • pallótokos beltéri ajtók beépítése
  • beltéri ajtó cseréje bontás nélkül
  • beltéri ajtó cseréje tok nélkül
  • ajtócsere tok nélkül
  • ajtólap tok nélkül
  • új ajtó régi tokba

Ajtó variációk:

borovi fenyőből
lucfenyőből
utólag szerelhető tokos
pallótokos
milesi festékkel kezelt
gerébtokos
belső ajtó