Panellakás ajtócsere

Magyarországon több mint 700000 panellakás található , a magyar lakosság körülbelül ötödrésze ilyen otthonnal rendelkezik. Ezek az épületek előre gyártott betonelemekből készültek. Mivel ezek nagy része a hatvanas évek után készült, az ehhez tartozó eredeti ablakok és ajtók már régen elavultak, sok esetben már többször is cserére kerültek, kiválóan jellemezve a kor minőségét. A panellakás ajtócsere, ezért egy nagyon aktuális kérdés.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Mára a helyzet ezen a téren megváltozott, ma már rengeteg kiváló minőségű nyílászáró található meg a piacon, többféle árfekvésben, sok igényt kielégítve ezzel. A panellakások bejárati ajtaja némileg eltér a családi házakétól főleg kivitelben.

Mivel a családi házak esetében rögtön ezen az ajtón jutunk be az otthonunkba valamint ezek közvetlenül ki vannak téve az időjárásból adódó napsütésnek és páratartalmon változásnak, a felületkezelésük nagyon fontos.

Panellakás ajtócsere - Lépcsőházi bejárati ajtó

Panellakás esetében ezt a feladatot a lépcsőház bejárati ajtaja látja el. A biztonság természetesen mindkettőnél nagyon fontos, mivel a bejárati ajtó védi meg otthonát a rossz szándékú emberektől is. A panellakások esetében nagyon fontos a biztonság mellett a hang és hőszigetelési képesség is.

Panellakás ajtócsere - Ajtó szigetelése

Mivel a lépcsőházban a többi lakó mozgolódása, beszélgetése nem segíti a komfort érzetet pihenés közben, ezeknek a hangoknak a kiszorítása természetesen a bejárati ajtó feladata. A lakók lépcsőházban való közlekedésének a másik problémája a lépcsőház bejárati ajtó gyakori nyitása, amivel a hideg levegő bekerül az épületbe, ami lehűti a lakásokat, megnövelve a fűtési díjakat ha rosszul szigetelő , huzatos ajtaja van az otthonunknak.

Bejárati ajtó panellakásba

 

Comments are closed.