Panel fa bejárati ajtó

Hazánk területén nagy számban vannak jelen a főként 60-as, 70-es években épült panelépületek. A lakosság mintegy negyede ilyen épületben él. Az építéskor valamint az azóta beépített nyílászárók azóta elöregedtek, sok esetben pedig nagyon rossz állapotban vannak. A panellakások régi fa bejárati ajtói mára már elavultak, nagy részük már régóta cserére szorul.  A panel fa bejárati ajtó cseréjével lehetőségünk van lakásunkat korszerű, szép jó hő és hangszigetelésű bejárati ajtóval ellátni.

Bejárati ajtó szerepe

A bejárati ajtó otthonunk talán legfontosabb nyílászárója. Kiemelt szerepet lát el a lakás védelmében, valamint ezen keresztül közlekedünk nap mint nap otthonunk és a külvilág között. A bejárati ajtó legfontosabb tulajdonsága a masszív felépítés, valamint a megbízható működés. Ezek biztosításához fontos, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk, valamint gondoskodjunk a szakszerű beépítésről is.

A korszerű bejárati ajtók hatékony hang és hőszigetelő képességgel vannak ellátva. A jó hangszigetelés különösen előnyös lehet a panellakásoknál, segítségükkel otthonunkon kívül tarthatjuk a lépcsőház forgalmával járó zajok jelentős részét. A bejárati ajtó hőszigetelése segítségével otthonunk energiaigénye csökkenthető, valamint megszüntethető az ajtón keresztül áradó huzat is.

A bejárati ajtó előállítása ma már több anyagból is megoldható, a több féle fából készült nyílászárók mellett műanyag, valamint különböző fémből készült ajtók is elérhetőek.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtók panellakásokban

A fa bejárati ajtók a természetes alapanyaguk által kellemes és szép látványt nyújtanak felhasználóinak. A fa bejárati ajtók felhasználhatóak beltéri, illetve kültéri használatra egyaránt, legyen szó családi házról, társas illetve panellakásokról. A felhasznált fafajta egyedi mintázata, illetve a RAL színskálából általunk kiválasztott szín által látványos fa bejárati ajtót eredményez.

A gyártáskor alkalmazott felületkezelési eljárás ellenállóvá teszi az ajtó felületét az erős napsütés, csapadék, penész, valamint a használatból eredő apróbb sérülések ellen. A felületkezelést 7-8 évente megújítva hosszú évtizedeken át megőrizhető a bejárati ajtó szép felülete.

A fa bejárati ajtó hatékony hang és hőszigetelése a felhasznált faanyag, valamint az ajtó falcaiban elhelyezett dupla gumiszigetelés eredménye. Segítségükkel a lépcsőházban hangoskodó szomszédok által keltett zajok sokkal kevésbé jutnak be otthonunkba. A közlekedés nem csak zajt kelt, hanem a porta ajtó állandó használata folyamatosan hűti a lépcsőházat, valamint az otthonunkat. A fa bejárati ajtó hőszigetelése segít melegen tartani otthonunkat, így nem a lépcsőházat fogjuk fűteni.

Borovi fenyő bejárati ajtók

A borovi fenyő előnyös tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmasak bejárati ajtók, beltéri ajtók illetve ablakok készítésére. A borovi fenyőből készült bejárati ajtók tartósak, ellenállóak, rajzos mintázatuknak köszönhetően szépek is.

A borovi fenyő bejárati ajtók rétegragasztott faanyagból készülnek. A rétegragasztásnak köszönhetően az ajtó szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő, megakadályozva az idő előtti vetemedést, valamint az ebből származó használati nehézségeket. A fa bejárati ajtó gyártása hibakiejtett hossztoldott, illetve toldás nélküli faanyag felhasználásával egyaránt elkészíthető, ám utóbbi magasabb árkategóriába tartozik.

Panel fa bejárati ajtó  -  bejárati ajtó beépítésének menete

A panel fa bejárati ajtó cseréjét egy helyszíni felmérés előzi meg, melynek során a helyszínre érkező szakember felveszi a falnyílások pontos méreteit, valamint a nyílászáró egyéb paramétereit. Panellakások esetében egyedi méretű nyílászáró kerül beépítésre, amely a rögzített méretek alapján kerül legyártásra.

Az elkészült fa bejárati ajtó egy előre megbeszélt időpontban kerül kiszállításra, melyet követően azonnal megkezdődhet a beépítés. A bejárati ajtó beépítése alapesetben a régi ajtó, valamint a falban található tok kibontásra kerül. Bizonyos körülmények közt lehetséges a bontás nélküli ajtócsere is, elkerülve a falak sérülését.

Az ajtólap leszerelése után az ajtótok függőlegesen kerül elvágásra, majd pedig óvatos feszegetéssel eltávolításra kerül a falnyílásból. A falnyílásból és annak környékéről eltávolításra kerül a bontási hulladék, illetve a por, melyek akadályoznák a beépítést. Az új bejárati ajtó tokja ideiglenesen elhelyezésre kerül a falnyílásban, majd pedig egy alapos mérést követően csavarokkal kerül rögzítésre.

A rögzített tokra felszerelésre kerül az ajtószárny, valamint a kilincs. Az ajtó tokja és a falnyílás között található néhány centiméteres hézag Pur habbal kerül feltöltésre. A Pur hab száradását követően az ajtóval megegyező színű és anyagú takarólécekkel kerül fedésre a hézag. Az ajtó beépítésének záró lépése az ajtó beállítása, amely az egyszerű használatot biztosítja.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

 

Comments are closed.