Nyílászárók cseréje

Fa vagy műanyag ablakok, nyílászárók cseréje társasházakban, panelházakban, családi házakban.

Nyílászárók cseréjének változatai

Nyílászárók cseréje - A régi nyílászáró teljes kibontásával

Nyílászárók cseréje

Nyílászárók cseréje

Az ablakokat kétfajta módon építjük be, egyik változat, ha kibontjuk a régi tokot és a régi tok helyére építjük be az új nyílászárót. Ez elég nagy rombolással is járhat, mert a fal bontás során megsérülhet.

A fal visszajavítása sok időt vehet igénybe, hiszen kőműves segítségére is szükség lehet, majd ezt követően, több mint valószínű, hogy festeni kell majd, minimum az ablak mellett. Ennél a változatnál biztosan maximális hőszigetelést érhetünk el, hiszen a régi tok teljesen kikerül a helyéről, így a mellette lévő hézagokat teljesen ki tudjuk tölteni purhabbal.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Nyílászárók cseréje - bontás nélküli ablakcsere

Sokan emiatt a másik megoldást választják, a bontás nélküli nyílászárócserét. Itt nem bontjuk a régi tokot, hanem a régi tokba építjük be az új ablakot vagy ajtót, ennek folyamatai. Leszedjük a régi ablakokat, eltávolítjuk a régi pántokat, illetve az útban lévő elemeket. Ezt követően beszabjuk az új párkányt és a régi tokba elhelyezzük az új ablak tokját, amit csavarokkal rögzítünk.

Ha ez kész, feltesszük az új nyílókat a tokra és a réseket, purhabbal töltjük ki. Ha a purhab megkötött, levágjuk az ablaktok síkjában és takarólecekkel látjuk el.

Ezt a cserét, akár egy óra alatt is el tudjuk végezni, hátránya viszont, hogy mivel a régi tokba építjük be az új nyílászárót, ezért kisebb lesz az új ablak, ezzel együtt a bejövő fény mennyisége.

Comments are closed.