Lépcsőházi fa ajtó

A lépcsőházi fa ajtó cseréjének ideje előbb utóbb eljön, legyen az egy családi ház vagy társasház. Mivel ez egy fokozottan igénybe vett használati tárgy, fontos hogy minőségi darab legyen. Fő feladata hogy otthonán kívül tartsa a rossz szándékú embereket, valamint a külvilág zaját és a hideget.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Lépcsőházi fa ajtó anyaga

A bejárati ajtók általánosságban három anyagból készülhetnek, fémből, fából és műanyagból. Ezek közül mindnek megvannak az előnyei és korlátai, viszont ennek ellenére mindegyik ellátja fő funkcióját. Habár a fából készült ajtók bizonyos idő után hajlamosak lehetnek a vetemedésre, főleg a páratartalom változása miatt, lépcsőházakba tökéletes választás mivel egy szabadon álló családi ház esetében sokkal nagyobb igénybevételnek van kitéve az időjárás által.

Lépcsőházi fa ajtó hőszigetelése

Lépcsőházak esetében ez nem jelent problémát mert nincs közvetlenül kitéve az időjárásnak, ezáltal is növelve az élettartamát. A fa természetes adottsága a hő és hangszigetelő képessége. Ezáltal kiváló választás mivel a lépcsőház bejárati ajtaját rengetegszer nyitják és zárják, és nem lenne szerencsés ha a szomszédok mozgásai miatt a mi otthonunk fűtési költségei nőnének meg, nem beszélve a lépcsőházak zajairól, kopogós cipők, hangos szomszédok.

Ezeknek a problémáknak a megoldására tökéletes megoldás a lépcsőházi fa ajtó, mindezek mellett otthona „kapujában” egy természetes anyagból készült, egyedi szépséggel rendelkező ajtó látja el az első számú védelmi vonal feladatát.

Lépcsőházi fa ajtó beépítése

A lépcsőházi fa bejárati ajtó beépítése szinte a legegyszerűbb a bejárati ajtók beépítései közül, mert a panellakásokban a legkisebb a bontás során keletkező kosz mennyisége. Ugyanis a panellakások bejárati ajtaja a panelok betonjához van hozzáfogatva, emiatt bontása során szinte semmi kosz nem lesz.( ha jó a bejárati ajtó mérete 🙂 ) . Ha esetleg nem jó méretű ajtót vásároltunk, akkor bizony nagyon nehéz dolgunk lesz, mert a betont vésnünk kell, ami nem egyszerű dolog.

Ha jó az ajtó mérete akkor 4-6 furat a betonba és az ajtó be is van építve.

Comments are closed.