Kétszárnyú bejárati ajtó

A kétszárnyú bejárati ajtó beépítése azokban az esetekben indokolt mikor a falnyílás szélesebb és nem szeretnénk befalazni az ajtó körüli területet, hanem szeretnénk hogy szinte az egész nyílás felületét ajtó fedje. A kétszárnyú bejárati ajtók nem annyira új dolgok, régóta jelen vannak.

kültéri üveges bejárati ajtó

kültéri üveges bejárati ajtó

Elég elterjedt megoldás kültéri ajtóknál régi építésű családi házaknál is. Ezeknek a régi ajtóknak a cseréje természetesen megoldható egyszárnyú ajtókkal is viszont akkor további kőműves munka szükséges, ezért az emberek általában ragaszkodnak a meglévő megoldáshoz.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Kétszárnyú bejárati ajtó változatai

Ezekből a kétszárnyú bejárati ajtókból elég nagy választék van, sok esetben bizonyos egyszárnyú ajtó modellek is rendelkeznek kétszárnyú változattal. A zárnyelv itt a fal helyett az másik ajtószárnyba csatlakozik záráskor. A másik szárny lehet akár ugyanakkora is mint a főszárny, de ez nem annyira elterjedt.

Szimmetrikus és asszimetrikus kétszárnyú bejárati ajtó

Általában az asszimetria jellemzi ezeket a típusú nyílászárókat. Vagyis a mellékszárny jelentősen kisebb a főszárnytól. Abban az esetben ha nagyobb méretű tárgyat vagy bútort visz ki vagy hoz be az otthonában akkor óriási segítséget jelenthet ha az ajtó mindkét szárnya nyitható.

Kétszárnyú bejárati ajtó nyitása

Normál használatban természetesen a kiegészítő szárny zárva marad. Ezek az ajtók biztonsági és hőszigetelési szempontból nem térnek el a hagyományos egyszárnyú társaiktól. Mivel a felülete nagyobb mint egy átlagos ajtóé, természetesen jóval látványosabb is ezáltal.

Comments are closed.