Felső ablakos bejàrati ajtò

Vannak bizonyos esetek amikor egy ház vagy egy lakás fekvéséből adódóan nem sok természetes megvilágítással rendelkezik, főleg bizonyos évszakok során. Erre általában azt a megoldást szokták javasolni hogy az ember válasszon olyan bejárati ajtót ami üveg is található, erre megoldás a felső ablakos bejàrati ajtò. Ez talán némely esetben megoldást is jelenthet de nem mindegy hogy milyen üveg kerül a nyílászáróba.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Felső ablakos bejàrati ajtò - Üvegezése

Az átlátszó üveg kiváló arra hogy a fényt beengedje , egyes ajtók akár 6-8 üveg lappal is rendelkeznek. Habár a fényt beengedi, sajnos ezáltal szabad belátást is eredményezhet a lakásunkba. Mivel ez sokak számára nem igazán elfogadható ezért gyakran torzított vagy tej üveget alkalmaznak. Ezek viszont nem sok fényt engednek be a lakásba. A legtöbb esetben, főleg a régi társas házaknál a legjobb megoldás a felső ablakos bejárati ajtó.

Felső ablakos bejàrati ajtò - Ajtó fölötti ablak nyitása távnyitóval

Ezeknél az ajtó fölött egy nyitható ablak foglal helyet ami beengedi a külvilág fényét, viszont a kíváncsi tekinteteket nem. A felső ablakok egy úgynevezett távnyitó segítségével egyszerűen nyithatóak, nem szükséges felmászni az ablak magasságába egy szellőztetés alkalmával.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Felső ablakos bejàrati ajtò - Természetes fény a lakásba

Ezek a modern nyílászárók természetesen hőszigetelt üvegtáblákból állnak így csak a fényt engedik be, de nem hagyják kihűlni otthonát. Tehát ha szükség van egy kis plusz természetes fényforrásra otthonában akkor a felső ablakos ajtó megoldást jelenthet önnek.

Comments are closed.