Fa bejárati ajtó kiválasztása

A bejárati ajtó az épület legfontosabb nyílászárója. A mindennapos közlekedés mellett otthonunk, családunk, valamint értékeink számára nyújt védelmet. A legtöbb használati tárgyhoz hasonlóan a bejárati ajtók is elhasználódhatnak idővel, nyitásuk és zárásuk nehézkessé válik, felületük pedig csúnya lesz. Az ajtó cseréjével nem csak megszabadulhatunk ezektől a kellemetlenségektől, hanem egy biztonságosabb, jobban záródó nyílászáróval látjuk el otthonunk. A fa bejárati ajtó kiválasztása több szempont alapján történik, mely közül természetesen a biztonság a legfontosabb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fa bejárati ajtó kiválasztás  fontosabb szempontjai

Fa bejárati ajtó kiválasztása

Fa bejárati ajtó kiválasztása

Mivel a bejárati ajtó folyamatos, intenzív használatnak van kitéve szinte minden nap, így kiemelten fontos, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk, valamint gondoskodjunk a szakszerű beszereléséről is.

A bejárati ajtó biztonságot nyújt

A bejárati ajtó otthonunk védelmének a legfontosabb eleme, így kiválasztása során elsősorban a biztonságot kell előnyben részesíteni. Egy jó bejárati ajtó masszív felépítésű, nehéz szerkezet, mely egy esetleges betörés esetén jelentősen megnehezíti, vagy pedig elriasztja a betörőket.

A fa bejárati ajtó a felhasznált alapanyagnak köszönhetően szilárd szerkezet létrehozását teszi lehető, melyet egy vagy több fejlett biztonsági zár egészíthet ki.

Ajtó szigetelése és záródása

Mivel az épületek többségében a bejárati ajtó közvetlenül ki van téve az időjárásnak, így fontos hogy megfelelő hőszigeteléssel legyen ellátva. A téli időszak alatti fűtés során rengeteg hő energia veszhet el egy nem megfelelően záródó bejárati ajtón keresztül. A vetemedés miatt az ajtólapok és a keret nem illeszkedik tökéletesen, az emiatt kialakult hézagokon keresztül sok esetben szabadon átjárhat a levegő.

A rétegragasztott faanyagból készült fa bejárati ajtók esetében a vetemedés kockázata minimális, ezért nem kell aggódnunk az ajtó deformálódásától, ami rontja a szigetelést, valamint megnehezíti az ajtó használatát.

Az üvegezett bejárati ajtók esetében hőszigetelt üvegezés kerül beépítésre, mely többrétegű kialakításának, valamint az üveglapok közé préselt védőgáznak köszönhetően sokkal jobb hőszigetelést tesz lehetővé.

Fa bejárati ajtó kiválasztása megbízhatóság szempontjából

A bejárati ajtó kiválasztásának szintén fontos szempontja, hogy megbízható szerkezet kerüljön beépítésre. Ehhez fontos, hogy lehetőségünk szerint minőségi bejárati ajtót válasszunk. A jó minőség a szakszerű beszereléssel párosítva sokkal hosszabb ideig garantálja az ajtó problémáktól mentes használatát.

Fa bejárati ajtó kiválasztása tartósság szempontjából

A fa bejárati ajtó többféle faanyagból is elkészíthető, melyek közül a borovi fenyő az egyik legkedveltebb az emberek körében. A borovi fenyőből készült fa bejárati ajtók kiválóan alkalmasak belső és külső használatra is, valamint hatékonyan ellenállnak az időjárással szemben.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A borovi fenyőből készült nyílászáró a gyártás során felületkezelésen esik át, melynek köszönhetően nem csak a színe szabható az igényeinkre, hanem védelmet kap a penész, gombák, valamint a ráhulló csapadékok ellen. A felületkezelés 7-8 évente történő megismétlésével akár évtizedeken keresztül is megőrizhető az ajtó minősége.

Szépség

Habár a számunkra ideális bejárati ajtó kiválasztása műszaki és védelmi szempontok alapján történik, természetesen fontos az előnyös külső is. A fa bejárati ajtók előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy a természetes alapanyagból készülnek. A fa egyedi mintájának és a nagy színválasztéknak változatos külső biztosítható a nyílászáró számára.

A kiválasztás során lehetőségünk van tömör, illetve üvegezett bejárati ajtó kiválasztására is. Az üvegezett bejárati ajtók a többféle színű és mintájú üvegezésnek köszönhetően még tovább emelhető a bejárati ajtó előnyös megjelenése.

Comments are closed.