Borovi fa bejárati ajtó

Régebben minden bútorunk és nyílászárónk fából készült, legyen az egy ablak keret, bejárati ajtó vagy akár egy asztal. Manapság már nagyon elterjedtek a műanyag nyílászárók is, főként az áruk miatt, viszont a borovi fa bejárati ajtó azóta is a legnépszerűbb. Természetes, megújuló alapanyag, ami nem utolsó sorban újra is hasznosítható.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fa bejárati ajtók között talán a borovi fenyő alapanyagú a legkedveltebb. A borovi fenyőből készült bejárati ajtó egy kiváló megoldás arra hogy ha otthonunkba vendég érkezik akkor már az ajtó előtt állva is megragadja az emberek figyelmét.

Borovi fa bejárati ajtó - Borovi fenyő az egyik legellenállóbb fa

Kevesen tudják hogy a borovi fenyő egyike a legellenállóbb fenyő fajtának. Egyedi erezetének hála nagyon esztétikus tud lenni, és kellemes látványt kínál az embernek. Idővel ha már megért a fa kicsit vörösebb árnyalatú lesz. Az időjárásnak kiválóan ellenáll, tartósságában a lucfenyő és a vörösfenyő között található.

Borovi fa bejárati ajtó - Borovi fenyő felhasználási területei

Vetemedésre nem igazán hajlamos, jól szárítható alapanyag. Csavarozásra, ragasztásra és szegecselésre is jó választás. Gyanta tartalma viszonylag magas, ez segíti az időjárás ellen és növeli a tartósságát. Rengeteg területen használják még a bútorgyártáson kívül, mint például a hajóépítésben, magasépítészet során, akár bányákban is de gyakran használt alapanyag a vasúti talpfaként is. Mindezek mellett még a kedvező ára még kívánatosabbá teszi az embereknek számára ez a kiváló alapanyagot, legyen az bútor vagy bejárati ajtó.

Comments are closed.