Beltéri, kültéri fa bejárati ajtó rétegragasztott borovifenyőből

A kültéri fa bejárati ajtó és a beltéri fa bejárati ajtó első ránézésre egyforma. Feladatuk nagyon hasonló, de mégis eltérnek egymástól.

Kültéri fa bejárati ajtó- Beltéri fa bejárati ajtók

A beltéri fa bejárati ajtók lépcsőházzal rendelkező társasházakban találhatóak meg. A fő védelem feladatát a lépcsőház bejárati ajtaja, vagy a porta ajtó látja el. Az egyes lakások bejárati ajtaját nevezzük beltéri bejárati ajtóknak. Nevükben a beltéri ajtó jelző arra utal, hogy nem közvetlenül a külvilággal érintkezik, hanem a lépcsőház és a lakás közt található.

Kültéri fa bejárati ajtó

Kültéri fa bejárati ajtó

Ezek az ajtók nincsenek közvetlenül kitéve az időjárás szeszélyeinek, viszont kiváló hang és hőszigeteléssel kell rendelkezniük, hogy a lépcsőházban lépkedő egyéb lakók által keltett zajból a lehető legkevesebb jusson be az otthonunkba.

Mivel a lépcsőház általában huzatos, így fontos hogy jól szigeteljen az adott fa bejárati ajtó, mivel egy porta ajtó elég forgalmas hely tud lenni. Így rengetegszer nyitják-zárják az ajtaját, ezáltal a fűtésre fordított energia jelentős része elveszhet, ha az ajtónk szigetelése nem tökéletes.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Kültéri fa bejárati ajtó - Bejárati ajtó kiegészítők

Fontos kiegészítőjük a kukucskáló nyílás, melynek segítségével diszkréten kiszűrhetjük, hogy ki kopog be otthonunkba. Ennek megfelelően nyugodtan mérlegelhetjük, hogy szeretnénk-e ajtót nyitni az adott személynek. Gyakran rendelkeznek levélbedobóval is, mely a postai levelezést könnyíti meg, főként, ha a lépcsőház bejáratánál nincsenek postaládák.

Kültéri fa bejárati ajtó - Családi ház bejárati ajtó csere

A kültéri fa bejárati ajtó egy különálló családi ház vagy egyéb épület első számú védelmi vonala, beltéri társaihoz képest masszívabbnak, tartósabbnak kell lennie, mivel közvetlenül éri az összes időjárási hatás, legyen az eső, szél vagy erős napsugárzás. A kültéri fa bejárati ajtó fő feladata hogy a nem kívánatos személyeket, valamint az időjárás viszontagságait távol tartsa lakóterünktől, valamint szükség esetén hosszú időn át álljon ellen ezeknek az erőhatásoknak.

Comments are closed.