Bejárati ajtó

2015 júliusában a Budapest VI. Oktogon tér 4 alatt található Starbucks Coffee, utcai nyílászáróit cseréltük le új fa nyílászárókra. A régi bejárati ajtó és a fa ablakok nem feleltek már meg, sem az esztétikai, sem a hőszigetelési tényezőknek.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Bejárati ajtó csere

belvárosi nyílászárócsere, bejárati ajtó csere

Műemlék jellegű fa bejárati ajtó

Mivel az épület műemlék jellegű, ezért ugyanolyan kialakítású fa bejárati ajtót és ablakokat kellett beépítenünk. Mindhárom utcai nyílászáró felső része egy íves nem nyitható ablakkal lett felszerelve, az alsó részek szintén fixek, tehát nem nyithatóak.

A főbejárat ajtaja pedig egy kétszárnyú szimmetrikus ajtó lett, tehát mindkét oldala egyforma.

Üvegezése

Az üvegezésnél törekedtünk a biztonságra, ezért mindegyik üveg, biztonsági üveg, ennek rétegfelépítése:

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

3+3 Biztonsági üveg – 16mm-es légrés – 4mm üveg

Bejárati ajtó felületkezelése

A nyílászárókat felületkezeléssel láttuk el, ez szépen kiemelte a fa erezetét.

Bejárati ajtó beépítés

A beépítés előtt egy helyszíni felmérés történik. Ennek során egy pontos méreteket veszünk az ajtót befogadó falnyílásáról, biztosítva hogy az új ajtó tökéletes méretben készüljön el, és beférjen majd a helyére. A felvett méretek és további paraméterek alapján megkezdődhet a bejárati ajtó legyártása.

A gyártás után az előre megbeszélt időpontban a helyszínre érkezik a bejárati ajtó. A beépítés első lépése a régi ajtószárnyak leszerelése, valamint a tokszerkezet falból való kibontása. A bontás után eltakarításra kerül a törmelék és a por a falnyílásból, majd ideiglenesen helyére kerül az új bejárati ajtó tokja.

A tok tökéletes elhelyezésig fa és műanyag ékek tartják a falnyílásban a szerkezetet. Ha vízszintesen és függőlegesen is jó a tok elhelyezése, akkor csavarokkal véglegesen is rögzítésre kerülnek, ezúttal már csavarok segítségével.

A tok rögzítése után felhelyezésre kerülhet a bejárati ajtó nyílója. A falnyílás és a tok közt található hézag purhabbal töltődik fel, amely a teljes száradást követően az ajtóval megegyező színű és anyagú takaró léccel lesz elfedve. Utolsó lépésként az ajtó beállítása következik.

Könyvjelző ehhez: Közvetlen hivatkozás.

Hozzászólások lezárva