Az olcsó fa ajtó kérdése

Olcsó fa ajtó, első hallásra sok emberben azt az érzetet kelti, hogy az alacsony összeg miatt az ajtó valószínűleg rossz minőségű. Ez bizonyos esetekben akár igaz is lehet, ám az alacsony ár nem feltétlenül jár együtt az alacsony minőséggel. Az egyszerűbb kialakítású, kevésbé látványos bejárati ajtók a legtöbb esetben ugyanolyan alapanyagból készülnek. Valamint a felületkezelésük is megegyezik a drágább példányokéval.

Olcsó fa ajtó

Olcsó fa ajtó

Olcsó fa ajtó gyártása

A fa bejárati ajtó továbbra is nagy népszerűségnek örvend a magyar háztartásokban. Elsősorban azok választják, akik kedvelik a természetes anyagokat. A fa egyedi külsejének és mintázatának köszönhetően szép, egyedi. Valamint látványos bejárati ajtó készíthető belőlük.

A régebbi gyártású fa nyílászáróknál fellépő gyakori vetemedés a rétegragasztással előállított faanyagnak köszönhetően ma már csak nagyon ritkán okoz gondot. Ennek következményeképp nagyon hosszú ideig megőrzik az ajtók az eredeti állapotukat. Az ajtó vetemedése a több rétegből összeragasztott faanyag használatával minimálisra csökkenthet, ezért ma már a fa nyílászárók túlnyomó többsége ilyen módon készül.

Annak ellenére, hogy a fa nyílászáróknál alacsonyabb áron elérhetőek a műanyagból készült példányok, egy megbízható, valamint jó minőségű fa bejárati ajtó is lehet olcsó. A borovi fenyő egy nagyon jó ár-érték arányú, időjárásnak és mindennapos használatnak tartósan ellenáll. Emellett pedig látványos külsőt biztosít otthonunk számára.

Az árak alacsonyan egyik feltétele a hossztoldással előállított faanyag használata. Ennek készítése során a faanyagból eltávolítják a hibás részeket és görcsöket, majd a hibátlan darabok összetoldásra kerülnek. A módszer segítségével hibátlan felülettel ellátott, valamint nem utolsó sorban alacsony árú fa bejárati ajtó is elkészíthető belőlük.

Akik számára a toldásmentes faanyag jobban tetszik, azoknak lehetőségük van toldás nélküli faanyagból is elkészíteni a bejárati ajtót, ám sokkal drágábbak. Ez a megfelelő méretű és hibátlan faanyag ritkasága és magas ára miatt van.

A fa bejárati ajtók felülete a gyártás során átesik a szükséges felületkezelési eljáráson, mely megóvja az ajtó felületét a gombáktól, párától, valamint az UV sugaraktól. A drága, valamint az olcsó fa ajtó gyártása során egyaránt lehetséges a felületek festése egy kiválasztott színben, de lehetőségünk van lazúros kezeléssel is ellátni. A felületkezelést időnként meg kell újítani tartós védelem érdekében, ezt viszont elegendő 7-8 évente elvégezni.

Mire kell figyelni az olcsó fa ajtó kiválasztásakor

Az olcsó fa ajtó kiválasztásakor ugyanazokra a dolgokra kell figyelmet fordítani, mint bármilyen más nyílászáró esetében. A legfontosabb szempont, hogy a fa ajtó jó minőségű alapanyagokból készüljön, valamint szakszerűen történjen a beszerelésük. Utóbbi dolog azért fontos, mert egy nem megfelelő módon beépített ajtó rengeteg bosszúságot okozhat számunkra. Sok esetben pedig idő előtt is tönkremehet.

Comments are closed.