Ajtócsere

Az otthonunkban található számos ajtó közül a bejárati ajtó tölti be a legfontosabb szerepet. A védelem mellett hang és hőszigetelő feladatot is ellát. A bejárati ajtó fokozott használatnak van kitéve, ezért nagyon fontos hogy minőségi, masszív darabot válasszunk a régi helyére. Az ajtócsere, legyen az bejárati ajtó, vagy beltéri ajtócsere, sokat dobhat otthonunk kényelmén.

Ajtócsere árak

Az ajtócsere árak annak függvényében változnak, hogy otthonunk melyik ajtaját szeretnénk cserélni.

Bejárati ajtó beépítés, bejárati ajtó csere

A bejárati ajtó, mivel masszívabb, robosztusabb szerkezet ezért drágább is. A bejárati ajtóknak több fajtája is létezik, de a felhasználási helyük szerint léteznek kültéri bejárati ajtó, valamint beltéri bejárati ajtók.

Ajtócsere

Ajtócsere

Ha a bejárati ajtó rendelkezik üvegfelülettel, akkor hőszigetelt üvegezéssel kell ellátni őket a megfelelő hő védelem érdekében. A bejárati ajtó alapfelszereltségébe egy vagy több biztonsági zár is beletartozik, mely otthonunk védelme érdekében szükséges. A bejárati ajtók felületét minden esetben érdemes felületkezeléssel ellátni, különösen igaz ez a kültéri bejárati ajtókra, ahol rendszeresen elázhatnak.

A bejárati ajtó felszereltsége és feladatai miatt magasabb árral rendelkezik, mint a beltéri ajtók.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Bejárati ajtó csere

A bejárati ajtó csere lépései szinte teljes mértékben megegyeznek beltéri és kültéri bejárati ajtók esetében. Az egyik fő különbség a két típusnál a bejárati ajtó elhelyezkedése az épületben. A beltéri bejárati ajtók általában panellakások és társasházak esetében fordulnak elő. Ilyen esetben az épület kültéri bejárati ajtó szerepét a lépcsőház ajtó látja el.

Panellakás ajtócsere, ajtócsere panelban

A másik fontos különbség hogy a belső terekben elhelyezett bejárati ajtók nincsenek közvetlenül kitéve az időjárásnak, nem áznak el és a pára is kevésbé van hatással rájuk. Ezeknél az ajtóknál nem feltétlenül szükséges a felületüket festéssel ellátni, ám a fa bejárati ajtók sokkal szebbek és tartósabbak lesznek a felületkezelésük miatt.

Kültéri bejárati ajtó csere

A kültéri bejárati ajtók az épület homlokzatán foglalnak helyet, ezen keresztül juthatunk be az épületbe. A kültéri bejárati ajtókról főként családi házak, boltok, hivatalok esetén beszélünk, de a lépcsőházi porta ajtók is ide sorolhatóak. A védelem mellett fontos a bejárati ajtó hőszigetelő képessége is, ennek segítségével segít melegen tartani az épületet.

A kültéri bejárati ajtók felülete közvetlenül ki van téve az időjárásnak, felületüket napi szinten éri a tűző nap, eső vagy hó, illetve a magas páratartalom. Fa bejárati ajtók használata esetén minden esetben felület kezelni kell az ajtót, ezáltal megakadályozható hogy az időjárás idő előtt tönkretegye őket.

Bejárati ajtó ár, bejárati ajtó cseréje ár

A bejárati ajtó ár sok tényezőnek a függvénye. Egy bejárati ajtó ára függ a gyártótól, a kereskedőtől, az ajtó gyártásához használt alapanyagától és felszereltségétől, a felhasznált hőszigetelt üveg típusától.

Fa bejárati ajtók estében a felületkezelés költségét sok esetben nem tartalmazza az ár. Ha nem tartalmazza az ár a festést, akkor nekünk kell utólag gondoskodnunk róla, ami nem kis feladat, érdemes szakemberre bízni. Mindenképpen érdemes tehát megérdeklődni, hogy az árajánlat tartalmazza-e a festést.

Olcsó bejárati ajtó, műanyag bejárati ajtó

A bejárati ajtók akár évtizedeken keresztül szolgálnak minket, ezért mindenképpen fontos hogy jó minőségű anyagokból készüljön, és szakszerűen kerüljenek beszerelésre. Ugyan egy bejárati ajtó ára sokak számára magasnak tűnhet, de vegyük figyelembe hogy milyen feladatokat lát el.

Az hogy egy bejárati ajtó magasabb vagy alacsonyabb árkategóriába tartozik-e, sok tényezőtől függ. Hasonló kategóriájú és alapanyagú bejárati ajtóknál nagyjából azonos árról beszélünk, túl nagy eltérés nem igazán fordul elő.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Ha egy ajtót jelentősen olcsóbban kínál egy kereskedő, mint a többi, akkor vagy akciós termékről van szó, vagy az ár nem tartalmazza a beépítést, vagy egyéb szolgáltatást. Megrendelés előtt mindenképpen érdemes utána járni, nehogy utólag okozzon kellemetlen meglepetéseket.

Beltéri ajtó csere

Beltéri ajtó csere

Beltéri ajtócsere, beltéri ajtó beépítés

A beltéri ajtó otthonunk belső tereit választja el egymástól, valamint a helységek közti zavartalan közlekedést biztosítják számunkra. A beltéri ajtó nem tölt be védelmi és hőszigetelési szerepeket, ezeknél az ajtóknál inkább az egyszerű használat és a külső kerül előtérbe. A hagyományosan nyíló beltéri ajtók mellett egyre népszerűbbek a tolóajtók is, melyek nagyon praktikusak és helytakarékosak.

A mivel a beltéri ajtó főként esztétikai igényeket szolgál ki, nem igényelnek biztonsági zárakat, valamint hőszigetelt üvegezést. Üvegezett beltéri ajtók esetében egyrétegű üveg kerül beépítésre. Mivel jelentősen egyszerűbb szerkezetek ezért alacsonyabb árral rendelkeznek, mint a bejárati ajtók.

Comments are closed.