Ajtó beépítés, ablak beépítés

Az otthonunkban található régi ablakok cseréjével nem csupán energiát spórolhatunk, hanem rengeteg bosszúságtól is megkímélhetjük magunkat. A régi elavult ablakaink helyét modern, hőszigetelt ablakok veszik át. Az ablak beépítés előtt el kell döntenünk, hogy milyen alapanyagú ablakokat szeretnénk. A fa ablakok mellett lehetőségünk van műanyagból, illetve alumíniumból gyártott ablakokkal felszerelni otthonunkat.

Ablak beépítés

Ablak beépítés

Fa ablakok cseréje 

A fa ablakok természetes alapanyaguknak, valamint egyediségüknek köszönhetően továbbra is nagyon népszerűek az emberek körében. A fa ablakok cseréje többféle faanyag felhasználásával történhet.

Fa ablakok alapanyaga

A fa ablakok gyártásához használt fafajták közül a borovi fenyő fordul elő leggyakrabban, de lehetőségünk ablakainkat lucfenyő, vörösfenyő, vagy tölgyfa felhasználásával is legyártani. A borovi fenyő ablakokhoz használt faanyag három vagy több rétegben van összeragasztva. Ennek köszönhetően kevésbé lesz hajlamos a nyílászáró a vetemedésre, valamint sokkal szilárdabb szerkezet érhető el velük.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fa ablakok hossztoldott hibakiejtett, valamint toldás nélküli faanyagból is elkészíthetőek, ám az utóbbi sokkal drágább alapanyagnak számít.

Amennyiben döntöttünk az új ablakok alapanyagáról, akkor az ablak beépítés előtt egy helyszíni felmérés során rögzítésre kerülnek az ablaknyílások pontos méretei. A felvett méretek alapján elkészült egyedi, illetve szabvány méretű ablakok a gyártást és a szállítást követően azonnal készen állnak a beépítésre.

Ablak beépítés - Panel ablakcsere

Magyarország területén nagyon sok panellakás található. Ezekben a panellakásokban található ablakok szabványméretű falnyílásokban foglalnak helyet. Nagyon sok épület még régi, elavult nyílászárókkal van felszerelve, melyek nehezen használhatóak, valamint rosszul zárnak. A régi nyílászárók

A panel ablakcsere során a régi ablak falból történő kibontásakor sokkal kevesebb törmelék és kosz keletkezik, mint egy téglaépület esetében. A szabványméretű ablakok gyártása lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, ám sok a panellakásokhoz tartózó falnyílásokba sok esetben csak egyedi méretű ablak szerelhető be.

A panellakások ablakainak modernizálásával jelentősen javíthatjuk otthonunk hőszigetelését. A rosszul záródó ablakok mellett beáradó hideg, valamint a hagyományos üvegezés folyamatosan hűti a lakást.

Nyílászáró beépítés

Az ablak a gyártást és a kiszállítást követően rögtön beépítésre kerülhet. Az ablak beépítés első lépése a régi ablakszárnyak levétele. Miután ez megtörtént, kibontásra kerül a falnyílásban található tok is. A tok kibontása során elkerülhetetlen a falfelület sérülése, ám panellakások esetében a vékony vakolat miatt ez a sérülés minimális.

Az új ablak beépítése

Miután a régi tok bontása befejeződött, a falnyílás egy alapos takarításon megy keresztül, melynek során a törmelék és por eltakarításra kerül. A rögzítési pontokon előfúrásra kerül az új ablaktok, majd ékek segítségével ideiglenesen rögzítésre kerül. Az ablak beépítés következő lépéseként egy alapos ellenőrzés következik, melynek során meggyőződünk az ablaktok tökéletes elhelyezkedéséről, majd pedig csavarokkal is rögzítésre kerül.

Az ablakszárnyak felhelyezése után a falnyílás és az ablaktok közti hézagot feltöltjük Pur habbal, majd a teljes száradást követően takaró lécek segítségével takarjuk el. Az ablakcsere utolsó lépése a kilincsek felszerelése, valamint egy finombeállítás, mely az ablak könnyű, akadálymentes használatát teszi lehetővé.

Akciós ablakcsere

Az ablak beépítés vagy az ablakcsere ára több tényezőből áll össze. Az ablakcsere ára elsősorban a kiválasztott ablakok alapanyagától valamint felszereltségétől függ. Ehhez természetesen még hozzájön a beépítés költsége, valamint az ablakokhoz rendelt kiegészítők ára, mint például a rovarháló vagy redőny. Természetesen gyakran vannak akciók is, ennek köszönhetően kedvezőbb áron végezhető el az ablak beépítés.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Comments are closed.