Milyen egy jó fa ajtó

A bejárati ajtó otthonunk védelmének egyik legfontosabb eszköze, emellett pedig a leglátványosabb nyílászárója is. Valahányszor hazaérkezünk, vagy vendég érkezik hozzánk, mindig szem előtt lesz. A fa bejárati ajtók egyedi és szép külsővel rendelkeznek, a különböző formák, stílusok és osztások, valamint a természetes felület nagyon feldobhatja otthonunkat. A szépség és a biztonság mellett természetesen a tartósság és a megbízhatóság is nagyon fontos, ezért érdemes nagyobb figyelmet fordítani az ajtó kiválasztására.

Biztonság

A bejárati ajtó védelme az szerkezet masszív felépítésében rejlik. Ennek köszönhetően képes hatékonyan megvédeni otthonunkat, családunkat, valamint értékeinket. Annak ellenére, hogy feltörhetetlen ajtó nem létezik, egy jól megépített és szakszerűen beszerelt fa bejárati ajtó nagyon megnehezítheti a betörők dolgát. A biztonság másik nagyon fontos elemei az ajtóhoz tartozó zárak. Az egy vagy több korszerű zárszerkezet még tovább emeli otthonunk biztonságérzetét.

Tartósság

A tartósság szintén kiemelten fontos tényező az ajtó kiválasztása során. Mivel a bejárati ajtó otthonunk és a külvilág közti átjárót képez, így folyamatosan intenzív használatnak van kitéve. Akárhányszor elmegyünk otthonról, beengedünk valakit, vagy csak kilépünk az udvarra, mindig a bejárati ajtót használjuk. A családtagok számának növelésével ez az igénybevétel természetesen arányosan nő.

Annak érdekében, hogy a bejárati ajtónk elviseljen ilyen szintű használatot, kiemelten fontos hogy jó minőségű alapanyagokból készüljön. Amennyiben a felhasznált alapanyag nem megfelelő, hamar elvetemedhet a nyílászáró, lerontva a szigetelést, valamint megnehezítve a használatát. A szakszerű beszerelés egyik biztosítéka, ha szakember végzi a művelet. A beépítés talán nem tűnik nagy kihívásnak, ám sok apró buktatója lehet, amelyek csak később jönnek majd elő.

Hőszigetelés és hangszigetelés

Az ajtó szigetelése az egyik legfőbb és leggyakoribb oka a nyílászárók cseréjének. A régi ajtónk valamikor régen talán jól zárt, ám azóta lehet, hogy elvetemedett. A deformálódás által kialakult apró hézagokon keresztül a levegő szabadon jár át, folyamatosan hűtve a házat és huzatot okozva.

A vastagabb és jobb minőségű faanyag jobb hőszigetelést biztosít az épület számára. A faanyag természetéből adódóan nagyon jó hőszigetelő, ám hatékonysághoz egyéb dolgokra is szükség van. Az ajtó kerete és a nyílója közt egy nagyon vékony hézag található. Ezekre a pontokra a gyártás során dupla tömítő csíkot szerelnek fel. Ezek az ajtó zárásakor összenyomódnak, teljesen kitöltve a rendelkezésükre álló helyet, valamint útját állják a levegő áramlásának.

A bejárati ajtó, főként a családi házaknál beépítettek gyakran üvegezéssel is el vannak látva. Ez az üvegfelület több fontos feladatot is ellát, elsősorban a természetes fény biztosítása miatt használják őket. Természetesen az ajtó külsejét is jótékonyan befolyásolja, ennek érdekében számos üvegtípus közül választhatjuk ki a számunkra szimpatikus típust. A gyártás során minden esetben hőszigetelt üvegezés kerül beszerelésre, így a nyílászáró szigetelése sem csökken.

Előnyös külső

Ezt természetesen magától adódik. Habár a biztonságot és a tartósságot nem befolyásolja, természetesen mindenki egy szép ajtót szeretne otthonába. A bejárati ajtók a fa természetes szépségüket festve, valamint lazúrral kezelve is visszaadják. A színek kiválasztása mellett többféle színű vagy felületű üvegek, különböző osztók használatával egyedi, szép és látványos hatást érhetünk el.

Szakszerű gyártás és beszerelés

A szakszerű gyártás a jó minőségű ajtók gyártásának egyik feltétele. A tökéletes gyártás pontos méreteket is igényel, ennek rögzítését a helyszíni felmérés alkalmával végezzük el. A felvett adatok alapján garantálható, hogy a nyílászáró tökéletes méretben és kialakításban kerül legyártásra, így a beépítés során sem lesznek majd kellemetlen meglepetések.

A jó minőségű alapanyagból készült fa bejárati ajtók elemeit a végső összeszerelés előtt festik le a kiválasztott színre. Ez azért fontos, mert az összeszerelés után az ajtó bizonyos része nehezen, vagy pedig egyáltalán nem hozzáférhetőek. A legyártott fa bejárati ajtó kiszállítását követően azonnal meg is kezdhető a szakszerű beépítésük, melyet természetesen szakemberek végeznek majd.

Az olcsó fa ajtó kérdése

Olcsó fa ajtó, első hallásra sok emberben azt az érzetet kelti, hogy az alacsony összeg miatt az ajtó valószínűleg rossz minőségű. Ez bizonyos esetekben akár igaz is lehet, ám az alacsony ár nem feltétlenül jár együtt az alacsony minőséggel. Az egyszerűbb kialakítású, kevésbé látványos bejárati ajtók a legtöbb esetben ugyanolyan alapanyagból készülnek. Valamint a felületkezelésük is megegyezik a drágább példányokéval.

Olcsó fa ajtó

Olcsó fa ajtó

Olcsó fa ajtó gyártása

A fa bejárati ajtó továbbra is nagy népszerűségnek örvend a magyar háztartásokban. Elsősorban azok választják, akik kedvelik a természetes anyagokat. A fa egyedi külsejének és mintázatának köszönhetően szép, egyedi. Valamint látványos bejárati ajtó készíthető belőlük.

A régebbi gyártású fa nyílászáróknál fellépő gyakori vetemedés a rétegragasztással előállított faanyagnak köszönhetően ma már csak nagyon ritkán okoz gondot. Ennek következményeképp nagyon hosszú ideig megőrzik az ajtók az eredeti állapotukat. Az ajtó vetemedése a több rétegből összeragasztott faanyag használatával minimálisra csökkenthet, ezért ma már a fa nyílászárók túlnyomó többsége ilyen módon készül.

Annak ellenére, hogy a fa nyílászáróknál alacsonyabb áron elérhetőek a műanyagból készült példányok, egy megbízható, valamint jó minőségű fa bejárati ajtó is lehet olcsó. A borovi fenyő egy nagyon jó ár-érték arányú, időjárásnak és mindennapos használatnak tartósan ellenáll. Emellett pedig látványos külsőt biztosít otthonunk számára.

Az árak alacsonyan egyik feltétele a hossztoldással előállított faanyag használata. Ennek készítése során a faanyagból eltávolítják a hibás részeket és görcsöket, majd a hibátlan darabok összetoldásra kerülnek. A módszer segítségével hibátlan felülettel ellátott, valamint nem utolsó sorban alacsony árú fa bejárati ajtó is elkészíthető belőlük.

Akik számára a toldásmentes faanyag jobban tetszik, azoknak lehetőségük van toldás nélküli faanyagból is elkészíteni a bejárati ajtót, ám sokkal drágábbak. Ez a megfelelő méretű és hibátlan faanyag ritkasága és magas ára miatt van.

A fa bejárati ajtók felülete a gyártás során átesik a szükséges felületkezelési eljáráson, mely megóvja az ajtó felületét a gombáktól, párától, valamint az UV sugaraktól. A drága, valamint az olcsó fa ajtó gyártása során egyaránt lehetséges a felületek festése egy kiválasztott színben, de lehetőségünk van lazúros kezeléssel is ellátni. A felületkezelést időnként meg kell újítani tartós védelem érdekében, ezt viszont elegendő 7-8 évente elvégezni.

Mire kell figyelni az olcsó fa ajtó kiválasztásakor

Az olcsó fa ajtó kiválasztásakor ugyanazokra a dolgokra kell figyelmet fordítani, mint bármilyen más nyílászáró esetében. A legfontosabb szempont, hogy a fa ajtó jó minőségű alapanyagokból készüljön, valamint szakszerűen történjen a beszerelésük. Utóbbi dolog azért fontos, mert egy nem megfelelő módon beépített ajtó rengeteg bosszúságot okozhat számunkra. Sok esetben pedig idő előtt is tönkremehet.

Dupla ajtós bejárati ajtó felépítése és jellemzői

A dupla ajtós bejárati ajtó legnagyobb számban a régi parasztházaknál kerül felhasználására. Külsejük kiválóan illetve korhűen illeszkedik ezekhez az épülethez, ám természetesen egyéb épületek esetében is használhatóak. A dupla ajtó, parasztajtó nevéből adódóan két egymás mögött felszerelt nyílóból áll. Ezek a nyílászárók az épület védelmét, valamint hőszigetelését biztosították. Mára már nagyrészük nagyon rossz állapotban van, cseréjük sok esetben elkerülhetetlen.

Dupla ajtós bejárati ajtó felépítése és jellemzői

A dupla ajtós bejárati ajtó a napjainkban használt modern bejárati ajtókkal ellentétben két ajtószárnnyal kerül felszerelésre. Léteznek egy és kétszárnyas kialakítású változatok is. Ezek 2 pár, vagyis 4 darab ajtószárnnyal vannak ellátva. A kívül található nyílószárnyak a legtöbbször tömör kialakításúak, nem tartalmaznak beépített üvegezést, nyitásuk pedig a tornác irányába történik.

Igény szerint természetesen a kívül és belül található szárnyak is elláthatóak üvegfelülettel. Amelyek nem csak látványosabbá teszik az ajtót, valamint jobb kilátást, és több természetes fényt biztosítanak az előszoba számára. A belül található nyílók az épület belső tere felé nyithatóak, szinte minden esetben üvegezettek.

A kétszárnyas kialakítású duplaajtós bejárati ajtó a nagyobb, szélesebb falnyílások esetén kerül felhasználásra. Ezek szimmetrikus, két egyforma méretű, ellentétes irányba nyíló szárnnyal is kialakíthatóak. Az aszimmetrikus kivitelű kétszárnyas dupla ajtó esetében egy normális méretű elsődleges ajtószárnnyal, valamint egy keskenyebb, kiegészítő nyílóval kerül felszerelésre a nyílászáró.

Dupla ajtós bejárati ajtó cseréjének okai

A dupla ajtós bejárati ajtó cseréje az esetek többségében a nyílászáró rossz állapota miatt szükséges. A vályogház, parasztház bejárati ajtaja nagyon régóta van használatban, melyek használata egyre nehezebb. Valamint nem is túl korszerűek. A kialakult vetemedésnek, valamint a rossz állapotnak köszönhetően az ajtó mellett található apró hézagokon keresztül nagy mennyiségű hőenergiát veszíthet el az épület.

A modern technikával készült dupla ajtós bejárati ajtó megőrzi a régi klasszikus stílusjegyeket. De ennek ellenére a korszerű, jó szigetelésű nyílászáró kerül majd beépítésre. Az ajtó cseréjének köszönhetően az épület külső jegyein nem történik változás. Ám egy mai igényeknek teljes mértékben megfelelő, korszerű bejárati ajtó kerül beépítésre, Ezek a nyílászárók biztonságosabbak, megbízhatóbbak, valamint sokkal jobban szigetelnek régi társaiknál, így az épület komfortja jelentősen megemelhető.

A rétegragasztott, hossztoldással előállított borovi fenyő lecekből gyártott parasztajtók hosszú időn keresztül ellenállnak a rendszeres használatnak, valamint az időjárás káros hatásainak. Az ajtó a modern felületkezelési eljárásoknak és festékeknek köszönhetően tartósan megőrzi majd állapotát és szép felületét.

A gyártás során felhasznált anyagok megvédik az ajtó felületét az erős UV sugárzástól, a rájuk hulló csapadéktól, pára káros hatásaitól, melyek a szerkezet vetemedését okoznák. A felületkezelést 7-8 évente érdemes megújítani, így akár évtizedeken keresztül megőrizhetjük az ajtónk szépségét.

Ajtócsere utáni helyreállítás

Az ajtócsere utáni helyreállítás elvégzése a bejárati ajtó cseréjének utolsó lépése. A hagyományos módon történő ajtócsere a régi szerkezet kibontásával jár, melyek során kisebb nagyobb mértékben sérülhet a fal. Ezek a sérülések természetes velejárói a bontásnak, kijavításuk viszont minden esetben szükséges. A bontás során keletkező sérülések mértékét általában a falnyílás környéki falazat állapota befolyásolja. Téglaépületek esetén általában nagyobb falfelületet érint a bontás, mivel vastag vakolatréteg borítja a falakat.

Ajtócsere utáni helyreállítás

Ajtócsere utáni helyreállítás

Miért szükséges az ajtó cseréje és ajtócsere utáni helyreállítás

Az épület egyik legfontosabb nyílászárója a bejárati ajtó. Ez a nyílászáró szinte minden nap intenzív használatnak van kitéve, mely előbb utóbb a bejárati ajtó elöregedéséhez vezethet. Az elöregedett vagy elavult nyílászárók használata nehézségekkel jár, sok esetben pedig a mai elvárásoknak sem felelnek meg.

A bejárati ajtó otthonunk biztonságának megteremtése mellett szabad átjárást biztosít az ott lakók számára. A közlekedés biztosítása mellett az időjárás hatásaitól is megvéd minket, amennyiben megfelelő hőszigeteléssel van ellátva. A régebbi ajtók hőszigetelése nem igazán mondható hatékonynak, valamint az idővel elvetemedett bejárati ajtó sok esetben huzatos is lehet. A bejárati ajtó cseréjével otthonunkat egy modern, mai elvárásoknak teljes mértékben megfelelő, jól szigetelő és biztonságos nyílászáróval egészítjük ki.

Az új bejárati ajtó beépítését az esetek többségében a régi szerkezet kibontása előzi meg. Az ajtókeret elvágását követően a darabokat ki kell feszíteni a falnyílásból, melyek falsérülést okozhatnak. A sérülések mértéke sok mindentől függ, ám az ajtócserét követően minden esetben helyre kell a falakat állítani.

Az ajtócsere utáni helyreállítás kőműves és gipszkartonos munkát igényel, melyet kérés esetén mi is elvégezhetünk. A helyreállítást követően már csak a falak újrafestése vagy tapétázása van hátra.

Az ajtócsere menete

A régi ajtónk cseréje több lépésből áll, melyek közé tartozik a helyszíni felmérés, az ajtó gyártása és kiszállítása, a beépítést, valamint az ajtócsere után helyreállítás. Az ajtó legyártását követően kiszállításra kerül, ezt követően pedig azonnal meg is kezdődhet a beépítése.

Ajtócsere utáni helyreállítás előzményei – Helyszíni felmérés

A helyszíni felmérés során egy kollégánk megy ki a helyszínre, aki rögzíti a falnyílások, valamint a bejárati ajtók méreteit. A pontos méretek mellett rögzíti a bejárati ajtóval kapcsolatos egyéb igényeinket. Ezek közé tartozik az ajtó alapanyaga, felülete, színe, kialakítása, formája, valamint a felszereltsége. A bejárati ajtó gyártása a fent említett paraméterek megadásával történik, ennek köszönhetően elkerülhető, hogy a beépítés során problémák forduljanak elő.

Az ajtó gyártása

A bejárati ajtó gyártása egyedi és szabványméretben is történhet, a méreteket az előre kialakított falnyílás befolyásolja. Az ajtó anyagát illetően lehetőségünk van választani a klasszikusnak számító fa bejárati ajtó mellett műanyag, alumínium vagy pedig fém biztonsági ajtók között. Az elkészített nyílászáróra felszerelésre kerülnek a vasalatok, zárbetétek, a gumi tömítések, üvegezett ajtók esetében pedig a hőszigetelt üvegtáblák is.

A bontás és az ajtóbeépítés lépései

Az ajtó kiszállítását követően először a régi bejárati ajtó kibontása történik meg. Az ajtószárnyak leszerelését követően a keret vízszintesen elvágásra kerül, majd pedig óvatos feszegetések mellett kibontódik a falból. A bontás során a falak sérülése elkerülhetetlen, de némi odafigyeléssel gyakran minimálisra csökkenthető.

A bontásból keletkezett törmelék eltakarítását követően az új ajtó kerete elfoglalja a helyét a falnyílásban. A végleges, csavarokkal történő rögzítést egy alapos ellenőrzés előzi meg, mely garantálja, hogy az ajtó vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen álljon. A csavarokkal rögzített ajtókeretre felkerülnek az ajtó nyílói, a falnyílás mellett hézagok feltöltése pedig PUR habbal történik. A beépítés utolsó lépéseként takaróelemekkel kerülnek beborításra a habbal töltött részek, valamint az ajtó finombeállítására is sor kerül.

Az ajtócsere utáni helyreállítás lépései

Mielőtt az épületben helyreállna a rend, a beépítést követően ki kell javítani a falak sérülését. Ezek mértéke többnyire a falak állapotától, valamint a vakolat vastagságától függ. A falnyílás belső oldalait méretre vágott gipszkarton lapokkal borítjuk be. Rögzítésük történhet csavarokkal, valamint ragasztóanyagokkal is.

A falnyílás éleit a tökéletes eredmény érdekében él védőkkel, valamint dupla glett réteggel látjuk el. Az ajtócsere után helyreállítás, valamint a teljes száradást követően a falak festhetőek, burkolhatóak.

Fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből

A fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből, valamint egyéb faanyag felhasználásával is történhet. A borovi fenyő több előnyös tulajdonságának köszönhetően az egyik leggyakrabban használt faanyag, melyet a nyílászárók gyártása során használnak. A könnyű megmunkálás mellett tartósság, valamint jó ár-érték arány jellemzi őket. A faanyag természetes mintája pedig kellemes látványt nyújt felhasználói számára.

Fa bejárati ajtó gyártás

Fa bejárati ajtó gyártás

Fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből – Milyen előnyökkel jár egy fa bejárati ajtó?

A technika fejlődésének köszönhetően idővel más anyagok is megjelentek a nyílászárók gyártásában. A műanyag, valamint a különböző fémekből nagyon jó szigeteléssel. Valamint élettartammal rendelkeznek, így sokan cserélik a régi, elavult nyílászáróikat ilyen szerkezetekre.

A fa bejárati ajtók gyártása szintén sokat fejlődött az idők során, így már nem hordozza magán a régebbi fa nyílászárók hátrányos tulajdonságait. A rétegragasztott faanyagból készült fa bejárati ajtók már nem hajlamosak az vetemedésre. Nagyon jól zárnak és szigetelnek, a modern felületkezelésnek köszönhetően némi gondozással évtizedeken keresztül szolgálhatják otthonunkat.

A modern fa bejárati ajtók a klasszikus külsőt a modern megoldásokkal párosítják, így a többi anyagból készült ajtóktól semmilyen szempontban nem marad el. A fa természetessége egyedi külsőt, valamint kellemes látványt biztosít a szerkezet számára, nem jellemző rájuk a fém vagy műanyag ridegsége.

A fa bejárati ajtó feladatai

A fa bejárati ajtó több fontos szerepet is ellát otthonunkban, melyek nemcsak a biztonságunkhoz, hanem a kényelmünkhöz is nagymértékben hozzájárulnak.

Otthonunk védelme

A bejárati ajtók legfontosabb feladata az épület, valamint a benne találhatók családtagok és értékek védelme. A fa bejárati ajtó masszív felépítése fejlett zárszerkezetekkel párosul, melyek jelentősen megnehezítik a nyílászáró feltörését. Természetesen feltörhetetlen ajtó nem létezik, de a masszív szerkezet feltörése sok idővel és nagy zajjal jár, ezért sok esetben elriasztja a betörőket.

A fa bejárati ajtó kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Ezért panelházak, társasházak, üzletek, valamint családi házak számára is kiváló védelmet nyújt, melyhez kellemes látvány is társul.

Hőszigetelés

A magas energiaárak egyik következménye, hogy egyre többen döntenek otthonuk hőszigetelésének fejlesztése mellett. A tető, valamint a homlokzat szigetelése mellett a nyílászárók korszerűsítése is nagyban hozzájárul az épület energiaigényének csökkentéséhez.

A fa nagyon jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, emellett a kívülről érkező hangok jelentős részét is távol tartja. A hatékony hőszigetelés, valamint a hangszigetelés jelentősen megemelheti a bent tartózkodók komfortérzetét.

A fa bejárati ajtó hőszigetelt üveggel is felszerelhető, nyitható, valamint fix kivitelben egyaránt.

Megbízhatóság

Egy nyílászáró megbízhatósága a felhasznált alapanyagoktól, valamint a beépítés szakszerűségétől függ. Ha ezek közül valamelyik nincs meg, akkor az ajtó használata rövid időn belül rendszeres nehézségekkel járhat. A minőségi fa bejárati ajtók nem feltétlenül drágák, ezért érdemes körültekintőnek lenni a kiválasztásnál.

Szépség és esztétikum

Mivel nincs két egyforma fa, így két teljesen egyforma fa bejárati ajtó sem létezik, még két azonos ajtónál is adódnak látványbeli különbségek, köszönhetően a fa egyedi mintázatának. A fa bejárati ajtó gyártás során hossztoldott faanyagot használnak. A folyamat során a fa hibás részeit eltávolítják, a hibátlan darabok pedig összetoldásra kerülnek, így minden esetben hibáktól mentes nyílászárót kapunk.

Az ajtó látványvilágát tovább fokozhatjuk festéssel, valamint lazúrral történő kezeléssel is. Így eldönthetjük, hogy szeretnénk-e látni a fa mintáját, vagy pedig egy kiválasztott színnel lefestve kívánjuk megrendelni.

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval

A bejárati ajtók számos kivitelben, méretben léteznek, ma már pedig többféle alapanyag is rendelkezésünkre áll a gyártásukhoz. Az elavult vagy rossz állapotban lévő bejárati ajtók nem nyújtanak elegendő védelmet otthonunk és családunk számára, emellett pedig rosszul is szigetelnek. Ezeknek a régi bejárati ajtóknak cseréjével nem csak energiát spórolhatunk, de nagyobb biztonságra is szert tehetünk. A fa bejárati ajtók töretlen népszerűségnek örvendenek, elsősorban természetes és egyedi külsejüknek köszönhetően. A fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval is ellátható, amennyiben a falnyílás mérete lehetővé teszi.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval

Fa bejárati ajtó gyártása

A modern igényeknek megfelelő fa bejárati ajtók gyártásához rétegragasztott faanyagot használnak. A számos fafajta közül a borovi fenyő a legnagyobb számban használt alapanyag. A borovi fenyő, mint alapanyag kellemes látványt nyújtó az ajtó részére, emellett tartós, hosszantartó használatot is lehetővé tesz.

A gyártás során a fa bejárati ajtó felületkezelésen esik át, mely hosszú éveken át képes megőrizni az ajtó felületét, emellett előnyös külsőt is biztosít számára. Ezt a felületkezelést 7-8 évente megújítva akár évtizedeken át megőrizhetjük az ajtó szépségét. A festésnek köszönhetően az ajtó felülete ellenállóvá válik az ajtót megrongáló rovarokkal, penésszel, valamint a rájuk hulló csapadékokkal szemben.

A rétegragasztott faanyagnak köszönhetően a régebbi típusokkal szemben sokkal jobban ellenáll a vetemedésnek, ami egy idő után megnehezítené az ajtó használatát, valamint lerontaná a szigetelését is. A tartós használatot a jó minőségű faanyag mellett a modern vasalat, valamint fejlett zárszerkezetek teszik lehetővé.

Fa bejárati ajtó hőszigetelése

A fa bejárati ajtó fő feladata otthonunk védelme, ám más fontos szerepet is ellát emellett. A bejárati ajtó családi házak, valamint sok egyéb esetben is közvetlen ki vannak téve az időjárásnak. Emiatt nagyon fontos, hogy az ajtó hőszigetelése megfelelő legyen, máskülönben rengeteg energiát veszíthetünk, elsősorban a téli időszakban történő fűtés során.

A megfelelő hőszigetelést a fa bejárati ajtók esetében elsősorban maga a fa biztosítja, üvegezett ajtók esetében pedig az ablakoknál is használt 2 vagy 3 rétegű hőszigetelt üveg segíti elő. A hőszigetelt üvegezés gyártása során az üveglapokat távtartókkal rögzítik egymástól megadott távolságra. A köztük kialakított légrést rossz hővezetésű védőgázzal töltik fel. Ennek köszönhetően a hagyományos üvegezéshez képest minimálisra csökkenthető az üvegfelületen keresztül elvesztett hőenergia.

Az ajtó tökéletes zárásához elengedhetetlen a gumitömítések használata a keret és a nyíló között. Az ajtó zárásakor ez a gumitömítés összenyomódik, útját állva a levegő szabad áramlásának. Megelőzve ezzel a huzat kialakulását az ajtó résein keresztül.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval előnyei

Kétszárnyú ajtó

Kétszárnyú ajtó

A fa bejárati ajtó méretét elsősorban az előre kialakított falnyílás határozza meg. A falnyílás méretei bizonyos esetekben lehetővé teszik a kétszárnyas, vagy pedig felül és oldalvilágítós bejárati ajtó beszerelését. Az oldalvilágító üvegezéshez a megfelelő szigetelés érdekében hőszigetelt üvegezés kerül felhasználásra.

Felülvilágítós bejárati ajtók

A felülvilágítós bejárati ajtók esetében az ajtó nyílója fölött egy fix, vagy pedig távnyitó segítségével használható, általában kisméretű nyílászáró kerül beépítésre. Segítségükkel megnövelhetjük a helységbe érkező természetes fény mennyiségét.

Mivel az ajtó felett kerül elhelyezésre, így nem kell tartanunk a kíváncsi tekintetektől, emiatt akár víztiszta üvegből is kialakíthatóak. A természetes fény mennyiségének növelése helyett inkább a látványvilágot tartjuk szem előtt, akkor többféle típusú és mintájú savmart üveg közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt.

Oldalvilágítós bejárati ajtók

Szélesebb falnyílások esetén lehetőségünk van kétszárnyú bejárati ajtók kiválasztására is, szimmetrikus vagy aszimmetrikus kivitelben egyaránt. Amennyiben ragaszkodunk az egyszárnyas kialakítású bejárati ajtókhoz, lehetőségünk van oldalvilágítóval ellátni a nyílászárót. A bejárati ajtó ez esetben bal, jobb, vagy akár mindkét oldalán kiegészíthető egy oldalvilágítóval. Használatukkal nemcsak a helység természetes megvilágításán javíthatunk, hanem az üveg típusától függően akár át is láthatunk rajtuk az ajtó nyitása előtt.

Fa bejárati ajtó kiválasztása

A bejárati ajtó az épület legfontosabb nyílászárója. A mindennapos közlekedés mellett otthonunk, családunk, valamint értékeink számára nyújt védelmet. A legtöbb használati tárgyhoz hasonlóan a bejárati ajtók is elhasználódhatnak idővel, nyitásuk és zárásuk nehézkessé válik, felületük pedig csúnya lesz. Az ajtó cseréjével nem csak megszabadulhatunk ezektől a kellemetlenségektől, hanem egy biztonságosabb, jobban záródó nyílászáróval látjuk el otthonunk. A fa bejárati ajtó kiválasztása több szempont alapján történik, mely közül természetesen a biztonság a legfontosabb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fa bejárati ajtó kiválasztás  fontosabb szempontjai

Fa bejárati ajtó kiválasztása

Fa bejárati ajtó kiválasztása

Mivel a bejárati ajtó folyamatos, intenzív használatnak van kitéve szinte minden nap, így kiemelten fontos, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk, valamint gondoskodjunk a szakszerű beszereléséről is.

A bejárati ajtó biztonságot nyújt

A bejárati ajtó otthonunk védelmének a legfontosabb eleme, így kiválasztása során elsősorban a biztonságot kell előnyben részesíteni. Egy jó bejárati ajtó masszív felépítésű, nehéz szerkezet, mely egy esetleges betörés esetén jelentősen megnehezíti, vagy pedig elriasztja a betörőket.

A fa bejárati ajtó a felhasznált alapanyagnak köszönhetően szilárd szerkezet létrehozását teszi lehető, melyet egy vagy több fejlett biztonsági zár egészíthet ki.

Ajtó szigetelése és záródása

Mivel az épületek többségében a bejárati ajtó közvetlenül ki van téve az időjárásnak, így fontos hogy megfelelő hőszigeteléssel legyen ellátva. A téli időszak alatti fűtés során rengeteg hő energia veszhet el egy nem megfelelően záródó bejárati ajtón keresztül. A vetemedés miatt az ajtólapok és a keret nem illeszkedik tökéletesen, az emiatt kialakult hézagokon keresztül sok esetben szabadon átjárhat a levegő.

A rétegragasztott faanyagból készült fa bejárati ajtók esetében a vetemedés kockázata minimális, ezért nem kell aggódnunk az ajtó deformálódásától, ami rontja a szigetelést, valamint megnehezíti az ajtó használatát.

Az üvegezett bejárati ajtók esetében hőszigetelt üvegezés kerül beépítésre, mely többrétegű kialakításának, valamint az üveglapok közé préselt védőgáznak köszönhetően sokkal jobb hőszigetelést tesz lehetővé.

Fa bejárati ajtó kiválasztása megbízhatóság szempontjából

A bejárati ajtó kiválasztásának szintén fontos szempontja, hogy megbízható szerkezet kerüljön beépítésre. Ehhez fontos, hogy lehetőségünk szerint minőségi bejárati ajtót válasszunk. A jó minőség a szakszerű beszereléssel párosítva sokkal hosszabb ideig garantálja az ajtó problémáktól mentes használatát.

Fa bejárati ajtó kiválasztása tartósság szempontjából

A fa bejárati ajtó többféle faanyagból is elkészíthető, melyek közül a borovi fenyő az egyik legkedveltebb az emberek körében. A borovi fenyőből készült fa bejárati ajtók kiválóan alkalmasak belső és külső használatra is, valamint hatékonyan ellenállnak az időjárással szemben.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A borovi fenyőből készült nyílászáró a gyártás során felületkezelésen esik át, melynek köszönhetően nem csak a színe szabható az igényeinkre, hanem védelmet kap a penész, gombák, valamint a ráhulló csapadékok ellen. A felületkezelés 7-8 évente történő megismétlésével akár évtizedeken keresztül is megőrizhető az ajtó minősége.

Szépség

Habár a számunkra ideális bejárati ajtó kiválasztása műszaki és védelmi szempontok alapján történik, természetesen fontos az előnyös külső is. A fa bejárati ajtók előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy a természetes alapanyagból készülnek. A fa egyedi mintájának és a nagy színválasztéknak változatos külső biztosítható a nyílászáró számára.

A kiválasztás során lehetőségünk van tömör, illetve üvegezett bejárati ajtó kiválasztására is. Az üvegezett bejárati ajtók a többféle színű és mintájú üvegezésnek köszönhetően még tovább emelhető a bejárati ajtó előnyös megjelenése.

Kültéri ajtó csere Budapest 3.kerület

kültéri ajtó csere budapest 3.kerület

kültéri ajtó csere budapest 3.kerület

Kültéri fa bejárati ajtó csere

Helyszíni felméréssel

Szaktanácsadással,

Egyedi méretre gyártva,

Alap kilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,

Szakszerű beépítéssel, garanciával!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Egyéb ajtóválaszték:

Panel bejárati ajtó 

Panel bejárati ajtó

Panel bejárati ajtó

Panel fa bejárati ajtó

Szaktanácsadással,

Egyedi méretre gyártva,

Alap kilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,

Házhozszállítással,

Szakszerű beépítéssel, garanciával!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Egyéb ajtóválaszték:

Kültéri bejárati ajtó

Kültéri bejárati ajtó

Kültéri bejárati ajtó

Kültéri fa bejárati ajtó,

Szaktanácsadással,

Egyedi méretre gyártva,

Alap kilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,

Kültéri bejárati ajtó házhozszállítással,

Szakszerű beépítéssel, garanciával!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Egyéb ajtóválaszték: