Ajtócsere utáni helyreállítás

Az ajtócsere utáni helyreállítás elvégzése a bejárati ajtó cseréjének utolsó lépése. A hagyományos módon történő ajtócsere a régi szerkezet kibontásával jár, melyek során kisebb nagyobb mértékben sérülhet a fal. Ezek a sérülések természetes velejárói a bontásnak, kijavításuk viszont minden esetben szükséges. A bontás során keletkező sérülések mértékét általában a falnyílás környéki falazat állapota befolyásolja. Téglaépületek esetén általában nagyobb falfelületet érint a bontás, mivel vastag vakolatréteg borítja a falakat.

Ajtócsere utáni helyreállítás

Ajtócsere utáni helyreállítás

Miért szükséges az ajtó cseréje és ajtócsere utáni helyreállítás

Az épület egyik legfontosabb nyílászárója a bejárati ajtó. Ez a nyílászáró szinte minden nap intenzív használatnak van kitéve, mely előbb utóbb a bejárati ajtó elöregedéséhez vezethet. Az elöregedett vagy elavult nyílászárók használata nehézségekkel jár, sok esetben pedig a mai elvárásoknak sem felelnek meg.

A bejárati ajtó otthonunk biztonságának megteremtése mellett szabad átjárást biztosít az ott lakók számára. A közlekedés biztosítása mellett az időjárás hatásaitól is megvéd minket, amennyiben megfelelő hőszigeteléssel van ellátva. A régebbi ajtók hőszigetelése nem igazán mondható hatékonynak, valamint az idővel elvetemedett bejárati ajtó sok esetben huzatos is lehet. A bejárati ajtó cseréjével otthonunkat egy modern, mai elvárásoknak teljes mértékben megfelelő, jól szigetelő és biztonságos nyílászáróval egészítjük ki.

Az új bejárati ajtó beépítését az esetek többségében a régi szerkezet kibontása előzi meg. Az ajtókeret elvágását követően a darabokat ki kell feszíteni a falnyílásból, melyek falsérülést okozhatnak. A sérülések mértéke sok mindentől függ, ám az ajtócserét követően minden esetben helyre kell a falakat állítani.

Az ajtócsere utáni helyreállítás kőműves és gipszkartonos munkát igényel, melyet kérés esetén mi is elvégezhetünk. A helyreállítást követően már csak a falak újrafestése vagy tapétázása van hátra.

Az ajtócsere menete

A régi ajtónk cseréje több lépésből áll, melyek közé tartozik a helyszíni felmérés, az ajtó gyártása és kiszállítása, a beépítést, valamint az ajtócsere után helyreállítás. Az ajtó legyártását követően kiszállításra kerül, ezt követően pedig azonnal meg is kezdődhet a beépítése.

Ajtócsere utáni helyreállítás előzményei – Helyszíni felmérés

A helyszíni felmérés során egy kollégánk megy ki a helyszínre, aki rögzíti a falnyílások, valamint a bejárati ajtók méreteit. A pontos méretek mellett rögzíti a bejárati ajtóval kapcsolatos egyéb igényeinket. Ezek közé tartozik az ajtó alapanyaga, felülete, színe, kialakítása, formája, valamint a felszereltsége. A bejárati ajtó gyártása a fent említett paraméterek megadásával történik, ennek köszönhetően elkerülhető, hogy a beépítés során problémák forduljanak elő.

Az ajtó gyártása

A bejárati ajtó gyártása egyedi és szabványméretben is történhet, a méreteket az előre kialakított falnyílás befolyásolja. Az ajtó anyagát illetően lehetőségünk van választani a klasszikusnak számító fa bejárati ajtó mellett műanyag, alumínium vagy pedig fém biztonsági ajtók között. Az elkészített nyílászáróra felszerelésre kerülnek a vasalatok, zárbetétek, a gumi tömítések, üvegezett ajtók esetében pedig a hőszigetelt üvegtáblák is.

A bontás és az ajtóbeépítés lépései

Az ajtó kiszállítását követően először a régi bejárati ajtó kibontása történik meg. Az ajtószárnyak leszerelését követően a keret vízszintesen elvágásra kerül, majd pedig óvatos feszegetések mellett kibontódik a falból. A bontás során a falak sérülése elkerülhetetlen, de némi odafigyeléssel gyakran minimálisra csökkenthető.

A bontásból keletkezett törmelék eltakarítását követően az új ajtó kerete elfoglalja a helyét a falnyílásban. A végleges, csavarokkal történő rögzítést egy alapos ellenőrzés előzi meg, mely garantálja, hogy az ajtó vízszintesen és függőlegesen is tökéletesen álljon. A csavarokkal rögzített ajtókeretre felkerülnek az ajtó nyílói, a falnyílás mellett hézagok feltöltése pedig PUR habbal történik. A beépítés utolsó lépéseként takaróelemekkel kerülnek beborításra a habbal töltött részek, valamint az ajtó finombeállítására is sor kerül.

Az ajtócsere utáni helyreállítás lépései

Mielőtt az épületben helyreállna a rend, a beépítést követően ki kell javítani a falak sérülését. Ezek mértéke többnyire a falak állapotától, valamint a vakolat vastagságától függ. A falnyílás belső oldalait méretre vágott gipszkarton lapokkal borítjuk be. Rögzítésük történhet csavarokkal, valamint ragasztóanyagokkal is.

A falnyílás éleit a tökéletes eredmény érdekében él védőkkel, valamint dupla glett réteggel látjuk el. Az ajtócsere után helyreállítás, valamint a teljes száradást követően a falak festhetőek, burkolhatóak.

Fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből

A fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből, valamint egyéb faanyag felhasználásával is történhet. A borovi fenyő több előnyös tulajdonságának köszönhetően az egyik leggyakrabban használt faanyag, melyet a nyílászárók gyártása során használnak. A könnyű megmunkálás mellett tartósság, valamint jó ár-érték arány jellemzi őket. A faanyag természetes mintája pedig kellemes látványt nyújt felhasználói számára.

Fa bejárati ajtó gyártás

Fa bejárati ajtó gyártás

Fa bejárati ajtó gyártás borovi fenyőből – Milyen előnyökkel jár egy fa bejárati ajtó?

A technika fejlődésének köszönhetően idővel más anyagok is megjelentek a nyílászárók gyártásában. A műanyag, valamint a különböző fémekből nagyon jó szigeteléssel. Valamint élettartammal rendelkeznek, így sokan cserélik a régi, elavult nyílászáróikat ilyen szerkezetekre.

A fa bejárati ajtók gyártása szintén sokat fejlődött az idők során, így már nem hordozza magán a régebbi fa nyílászárók hátrányos tulajdonságait. A rétegragasztott faanyagból készült fa bejárati ajtók már nem hajlamosak az vetemedésre. Nagyon jól zárnak és szigetelnek, a modern felületkezelésnek köszönhetően némi gondozással évtizedeken keresztül szolgálhatják otthonunkat.

A modern fa bejárati ajtók a klasszikus külsőt a modern megoldásokkal párosítják, így a többi anyagból készült ajtóktól semmilyen szempontban nem marad el. A fa természetessége egyedi külsőt, valamint kellemes látványt biztosít a szerkezet számára, nem jellemző rájuk a fém vagy műanyag ridegsége.

A fa bejárati ajtó feladatai

A fa bejárati ajtó több fontos szerepet is ellát otthonunkban, melyek nemcsak a biztonságunkhoz, hanem a kényelmünkhöz is nagymértékben hozzájárulnak.

Otthonunk védelme

A bejárati ajtók legfontosabb feladata az épület, valamint a benne találhatók családtagok és értékek védelme. A fa bejárati ajtó masszív felépítése fejlett zárszerkezetekkel párosul, melyek jelentősen megnehezítik a nyílászáró feltörését. Természetesen feltörhetetlen ajtó nem létezik, de a masszív szerkezet feltörése sok idővel és nagy zajjal jár, ezért sok esetben elriasztja a betörőket.

A fa bejárati ajtó kültéri és beltéri használatra egyaránt alkalmas. Ezért panelházak, társasházak, üzletek, valamint családi házak számára is kiváló védelmet nyújt, melyhez kellemes látvány is társul.

Hőszigetelés

A magas energiaárak egyik következménye, hogy egyre többen döntenek otthonuk hőszigetelésének fejlesztése mellett. A tető, valamint a homlokzat szigetelése mellett a nyílászárók korszerűsítése is nagyban hozzájárul az épület energiaigényének csökkentéséhez.

A fa nagyon jó hőszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, emellett a kívülről érkező hangok jelentős részét is távol tartja. A hatékony hőszigetelés, valamint a hangszigetelés jelentősen megemelheti a bent tartózkodók komfortérzetét.

A fa bejárati ajtó hőszigetelt üveggel is felszerelhető, nyitható, valamint fix kivitelben egyaránt.

Megbízhatóság

Egy nyílászáró megbízhatósága a felhasznált alapanyagoktól, valamint a beépítés szakszerűségétől függ. Ha ezek közül valamelyik nincs meg, akkor az ajtó használata rövid időn belül rendszeres nehézségekkel járhat. A minőségi fa bejárati ajtók nem feltétlenül drágák, ezért érdemes körültekintőnek lenni a kiválasztásnál.

Szépség és esztétikum

Mivel nincs két egyforma fa, így két teljesen egyforma fa bejárati ajtó sem létezik, még két azonos ajtónál is adódnak látványbeli különbségek, köszönhetően a fa egyedi mintázatának. A fa bejárati ajtó gyártás során hossztoldott faanyagot használnak. A folyamat során a fa hibás részeit eltávolítják, a hibátlan darabok pedig összetoldásra kerülnek, így minden esetben hibáktól mentes nyílászárót kapunk.

Az ajtó látványvilágát tovább fokozhatjuk festéssel, valamint lazúrral történő kezeléssel is. Így eldönthetjük, hogy szeretnénk-e látni a fa mintáját, vagy pedig egy kiválasztott színnel lefestve kívánjuk megrendelni.

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval

A bejárati ajtók számos kivitelben, méretben léteznek, ma már pedig többféle alapanyag is rendelkezésünkre áll a gyártásukhoz. Az elavult vagy rossz állapotban lévő bejárati ajtók nem nyújtanak elegendő védelmet otthonunk és családunk számára, emellett pedig rosszul is szigetelnek. Ezeknek a régi bejárati ajtóknak cseréjével nem csak energiát spórolhatunk, de nagyobb biztonságra is szert tehetünk. A fa bejárati ajtók töretlen népszerűségnek örvendenek, elsősorban természetes és egyedi külsejüknek köszönhetően. A fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval is ellátható, amennyiben a falnyílás mérete lehetővé teszi.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval

Fa bejárati ajtó gyártása

A modern igényeknek megfelelő fa bejárati ajtók gyártásához rétegragasztott faanyagot használnak. A számos fafajta közül a borovi fenyő a legnagyobb számban használt alapanyag. A borovi fenyő, mint alapanyag kellemes látványt nyújtó az ajtó részére, emellett tartós, hosszantartó használatot is lehetővé tesz.

A gyártás során a fa bejárati ajtó felületkezelésen esik át, mely hosszú éveken át képes megőrizni az ajtó felületét, emellett előnyös külsőt is biztosít számára. Ezt a felületkezelést 7-8 évente megújítva akár évtizedeken át megőrizhetjük az ajtó szépségét. A festésnek köszönhetően az ajtó felülete ellenállóvá válik az ajtót megrongáló rovarokkal, penésszel, valamint a rájuk hulló csapadékokkal szemben.

A rétegragasztott faanyagnak köszönhetően a régebbi típusokkal szemben sokkal jobban ellenáll a vetemedésnek, ami egy idő után megnehezítené az ajtó használatát, valamint lerontaná a szigetelését is. A tartós használatot a jó minőségű faanyag mellett a modern vasalat, valamint fejlett zárszerkezetek teszik lehetővé.

Fa bejárati ajtó hőszigetelése

A fa bejárati ajtó fő feladata otthonunk védelme, ám más fontos szerepet is ellát emellett. A bejárati ajtó családi házak, valamint sok egyéb esetben is közvetlen ki vannak téve az időjárásnak. Emiatt nagyon fontos, hogy az ajtó hőszigetelése megfelelő legyen, máskülönben rengeteg energiát veszíthetünk, elsősorban a téli időszakban történő fűtés során.

A megfelelő hőszigetelést a fa bejárati ajtók esetében elsősorban maga a fa biztosítja, üvegezett ajtók esetében pedig az ablakoknál is használt 2 vagy 3 rétegű hőszigetelt üveg segíti elő. A hőszigetelt üvegezés gyártása során az üveglapokat távtartókkal rögzítik egymástól megadott távolságra. A köztük kialakított légrést rossz hővezetésű védőgázzal töltik fel. Ennek köszönhetően a hagyományos üvegezéshez képest minimálisra csökkenthető az üvegfelületen keresztül elvesztett hőenergia.

Az ajtó tökéletes zárásához elengedhetetlen a gumitömítések használata a keret és a nyíló között. Az ajtó zárásakor ez a gumitömítés összenyomódik, útját állva a levegő szabad áramlásának. Megelőzve ezzel a huzat kialakulását az ajtó résein keresztül.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtó oldal és felülvilágítóval előnyei

Kétszárnyú ajtó

Kétszárnyú ajtó

A fa bejárati ajtó méretét elsősorban az előre kialakított falnyílás határozza meg. A falnyílás méretei bizonyos esetekben lehetővé teszik a kétszárnyas, vagy pedig felül és oldalvilágítós bejárati ajtó beszerelését. Az oldalvilágító üvegezéshez a megfelelő szigetelés érdekében hőszigetelt üvegezés kerül felhasználásra.

Felülvilágítós bejárati ajtók

A felülvilágítós bejárati ajtók esetében az ajtó nyílója fölött egy fix, vagy pedig távnyitó segítségével használható, általában kisméretű nyílászáró kerül beépítésre. Segítségükkel megnövelhetjük a helységbe érkező természetes fény mennyiségét.

Mivel az ajtó felett kerül elhelyezésre, így nem kell tartanunk a kíváncsi tekintetektől, emiatt akár víztiszta üvegből is kialakíthatóak. A természetes fény mennyiségének növelése helyett inkább a látványvilágot tartjuk szem előtt, akkor többféle típusú és mintájú savmart üveg közül választhatjuk ki a nekünk megfelelőt.

Oldalvilágítós bejárati ajtók

Szélesebb falnyílások esetén lehetőségünk van kétszárnyú bejárati ajtók kiválasztására is, szimmetrikus vagy aszimmetrikus kivitelben egyaránt. Amennyiben ragaszkodunk az egyszárnyas kialakítású bejárati ajtókhoz, lehetőségünk van oldalvilágítóval ellátni a nyílászárót. A bejárati ajtó ez esetben bal, jobb, vagy akár mindkét oldalán kiegészíthető egy oldalvilágítóval. Használatukkal nemcsak a helység természetes megvilágításán javíthatunk, hanem az üveg típusától függően akár át is láthatunk rajtuk az ajtó nyitása előtt.

Fa bejárati ajtó kiválasztása

A bejárati ajtó az épület legfontosabb nyílászárója. A mindennapos közlekedés mellett otthonunk, családunk, valamint értékeink számára nyújt védelmet. A legtöbb használati tárgyhoz hasonlóan a bejárati ajtók is elhasználódhatnak idővel, nyitásuk és zárásuk nehézkessé válik, felületük pedig csúnya lesz. Az ajtó cseréjével nem csak megszabadulhatunk ezektől a kellemetlenségektől, hanem egy biztonságosabb, jobban záródó nyílászáróval látjuk el otthonunk. A fa bejárati ajtó kiválasztása több szempont alapján történik, mely közül természetesen a biztonság a legfontosabb.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fa bejárati ajtó kiválasztás  fontosabb szempontjai

Fa bejárati ajtó kiválasztása

Fa bejárati ajtó kiválasztása

Mivel a bejárati ajtó folyamatos, intenzív használatnak van kitéve szinte minden nap, így kiemelten fontos, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk, valamint gondoskodjunk a szakszerű beszereléséről is.

A bejárati ajtó biztonságot nyújt

A bejárati ajtó otthonunk védelmének a legfontosabb eleme, így kiválasztása során elsősorban a biztonságot kell előnyben részesíteni. Egy jó bejárati ajtó masszív felépítésű, nehéz szerkezet, mely egy esetleges betörés esetén jelentősen megnehezíti, vagy pedig elriasztja a betörőket.

A fa bejárati ajtó a felhasznált alapanyagnak köszönhetően szilárd szerkezet létrehozását teszi lehető, melyet egy vagy több fejlett biztonsági zár egészíthet ki.

Ajtó szigetelése és záródása

Mivel az épületek többségében a bejárati ajtó közvetlenül ki van téve az időjárásnak, így fontos hogy megfelelő hőszigeteléssel legyen ellátva. A téli időszak alatti fűtés során rengeteg hő energia veszhet el egy nem megfelelően záródó bejárati ajtón keresztül. A vetemedés miatt az ajtólapok és a keret nem illeszkedik tökéletesen, az emiatt kialakult hézagokon keresztül sok esetben szabadon átjárhat a levegő.

A rétegragasztott faanyagból készült fa bejárati ajtók esetében a vetemedés kockázata minimális, ezért nem kell aggódnunk az ajtó deformálódásától, ami rontja a szigetelést, valamint megnehezíti az ajtó használatát.

Az üvegezett bejárati ajtók esetében hőszigetelt üvegezés kerül beépítésre, mely többrétegű kialakításának, valamint az üveglapok közé préselt védőgáznak köszönhetően sokkal jobb hőszigetelést tesz lehetővé.

Fa bejárati ajtó kiválasztása megbízhatóság szempontjából

A bejárati ajtó kiválasztásának szintén fontos szempontja, hogy megbízható szerkezet kerüljön beépítésre. Ehhez fontos, hogy lehetőségünk szerint minőségi bejárati ajtót válasszunk. A jó minőség a szakszerű beszereléssel párosítva sokkal hosszabb ideig garantálja az ajtó problémáktól mentes használatát.

Fa bejárati ajtó kiválasztása tartósság szempontjából

A fa bejárati ajtó többféle faanyagból is elkészíthető, melyek közül a borovi fenyő az egyik legkedveltebb az emberek körében. A borovi fenyőből készült fa bejárati ajtók kiválóan alkalmasak belső és külső használatra is, valamint hatékonyan ellenállnak az időjárással szemben.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A borovi fenyőből készült nyílászáró a gyártás során felületkezelésen esik át, melynek köszönhetően nem csak a színe szabható az igényeinkre, hanem védelmet kap a penész, gombák, valamint a ráhulló csapadékok ellen. A felületkezelés 7-8 évente történő megismétlésével akár évtizedeken keresztül is megőrizhető az ajtó minősége.

Szépség

Habár a számunkra ideális bejárati ajtó kiválasztása műszaki és védelmi szempontok alapján történik, természetesen fontos az előnyös külső is. A fa bejárati ajtók előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy a természetes alapanyagból készülnek. A fa egyedi mintájának és a nagy színválasztéknak változatos külső biztosítható a nyílászáró számára.

A kiválasztás során lehetőségünk van tömör, illetve üvegezett bejárati ajtó kiválasztására is. Az üvegezett bejárati ajtók a többféle színű és mintájú üvegezésnek köszönhetően még tovább emelhető a bejárati ajtó előnyös megjelenése.

Kültéri ajtó csere Budapest 3.kerület

kültéri ajtó csere budapest 3.kerület

kültéri ajtó csere budapest 3.kerület

Kültéri fa bejárati ajtó csere

Helyszíni felméréssel

Szaktanácsadással,

Egyedi méretre gyártva,

Alap kilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,

Szakszerű beépítéssel, garanciával!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Egyéb ajtóválaszték:

Panel bejárati ajtó 

Panel bejárati ajtó

Panel bejárati ajtó

Panel fa bejárati ajtó

Szaktanácsadással,

Egyedi méretre gyártva,

Alap kilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,

Házhozszállítással,

Szakszerű beépítéssel, garanciával!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Egyéb ajtóválaszték:

Kültéri bejárati ajtó

Kültéri bejárati ajtó

Kültéri bejárati ajtó

Kültéri fa bejárati ajtó,

Szaktanácsadással,

Egyedi méretre gyártva,

Alap kilinccsel(Hoppe), 5 pontos biztonsági zárral,

Kültéri bejárati ajtó házhozszállítással,

Szakszerű beépítéssel, garanciával!

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Egyéb ajtóválaszték:

Beltéri, kültéri fa bejárati ajtó rétegragasztott borovifenyőből

A kültéri fa bejárati ajtó és a beltéri fa bejárati ajtó első ránézésre egyforma. Feladatuk nagyon hasonló, de mégis eltérnek egymástól.

Kültéri fa bejárati ajtó- Beltéri fa bejárati ajtók

A beltéri fa bejárati ajtók lépcsőházzal rendelkező társasházakban találhatóak meg. A fő védelem feladatát a lépcsőház bejárati ajtaja, vagy a porta ajtó látja el. Az egyes lakások bejárati ajtaját nevezzük beltéri bejárati ajtóknak. Nevükben a beltéri ajtó jelző arra utal, hogy nem közvetlenül a külvilággal érintkezik, hanem a lépcsőház és a lakás közt található.

Kültéri fa bejárati ajtó

Kültéri fa bejárati ajtó

Ezek az ajtók nincsenek közvetlenül kitéve az időjárás szeszélyeinek, viszont kiváló hang és hőszigeteléssel kell rendelkezniük, hogy a lépcsőházban lépkedő egyéb lakók által keltett zajból a lehető legkevesebb jusson be az otthonunkba.

Mivel a lépcsőház általában huzatos, így fontos hogy jól szigeteljen az adott fa bejárati ajtó, mivel egy porta ajtó elég forgalmas hely tud lenni. Így rengetegszer nyitják-zárják az ajtaját, ezáltal a fűtésre fordított energia jelentős része elveszhet, ha az ajtónk szigetelése nem tökéletes.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Kültéri fa bejárati ajtó – Bejárati ajtó kiegészítők

Fontos kiegészítőjük a kukucskáló nyílás, melynek segítségével diszkréten kiszűrhetjük, hogy ki kopog be otthonunkba. Ennek megfelelően nyugodtan mérlegelhetjük, hogy szeretnénk-e ajtót nyitni az adott személynek. Gyakran rendelkeznek levélbedobóval is, mely a postai levelezést könnyíti meg, főként, ha a lépcsőház bejáratánál nincsenek postaládák.

Kültéri fa bejárati ajtó – Családi ház bejárati ajtó csere

A kültéri fa bejárati ajtó egy különálló családi ház vagy egyéb épület első számú védelmi vonala, beltéri társaihoz képest masszívabbnak, tartósabbnak kell lennie, mivel közvetlenül éri az összes időjárási hatás, legyen az eső, szél vagy erős napsugárzás. A kültéri fa bejárati ajtó fő feladata hogy a nem kívánatos személyeket, valamint az időjárás viszontagságait távol tartsa lakóterünktől, valamint szükség esetén hosszú időn át álljon ellen ezeknek az erőhatásoknak.

Panel fa bejárati ajtó

Hazánk területén nagy számban vannak jelen a főként 60-as, 70-es években épült panelépületek. A lakosság mintegy negyede ilyen épületben él. Az építéskor valamint az azóta beépített nyílászárók azóta elöregedtek, sok esetben pedig nagyon rossz állapotban vannak. A panellakások régi fa bejárati ajtói mára már elavultak, nagy részük már régóta cserére szorul.  A panel fa bejárati ajtó cseréjével lehetőségünk van lakásunkat korszerű, szép jó hő és hangszigetelésű bejárati ajtóval ellátni.

Bejárati ajtó szerepe

A bejárati ajtó otthonunk talán legfontosabb nyílászárója. Kiemelt szerepet lát el a lakás védelmében, valamint ezen keresztül közlekedünk nap mint nap otthonunk és a külvilág között. A bejárati ajtó legfontosabb tulajdonsága a masszív felépítés, valamint a megbízható működés. Ezek biztosításához fontos, hogy jó minőségű nyílászárót válasszunk, valamint gondoskodjunk a szakszerű beépítésről is.

A korszerű bejárati ajtók hatékony hang és hőszigetelő képességgel vannak ellátva. A jó hangszigetelés különösen előnyös lehet a panellakásoknál, segítségükkel otthonunkon kívül tarthatjuk a lépcsőház forgalmával járó zajok jelentős részét. A bejárati ajtó hőszigetelése segítségével otthonunk energiaigénye csökkenthető, valamint megszüntethető az ajtón keresztül áradó huzat is.

A bejárati ajtó előállítása ma már több anyagból is megoldható, a több féle fából készült nyílászárók mellett műanyag, valamint különböző fémből készült ajtók is elérhetőek.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Fa bejárati ajtók panellakásokban

A fa bejárati ajtók a természetes alapanyaguk által kellemes és szép látványt nyújtanak felhasználóinak. A fa bejárati ajtók felhasználhatóak beltéri, illetve kültéri használatra egyaránt, legyen szó családi házról, társas illetve panellakásokról. A felhasznált fafajta egyedi mintázata, illetve a RAL színskálából általunk kiválasztott szín által látványos fa bejárati ajtót eredményez.

A gyártáskor alkalmazott felületkezelési eljárás ellenállóvá teszi az ajtó felületét az erős napsütés, csapadék, penész, valamint a használatból eredő apróbb sérülések ellen. A felületkezelést 7-8 évente megújítva hosszú évtizedeken át megőrizhető a bejárati ajtó szép felülete.

A fa bejárati ajtó hatékony hang és hőszigetelése a felhasznált faanyag, valamint az ajtó falcaiban elhelyezett dupla gumiszigetelés eredménye. Segítségükkel a lépcsőházban hangoskodó szomszédok által keltett zajok sokkal kevésbé jutnak be otthonunkba. A közlekedés nem csak zajt kelt, hanem a porta ajtó állandó használata folyamatosan hűti a lépcsőházat, valamint az otthonunkat. A fa bejárati ajtó hőszigetelése segít melegen tartani otthonunkat, így nem a lépcsőházat fogjuk fűteni.

Borovi fenyő bejárati ajtók

A borovi fenyő előnyös tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmasak bejárati ajtók, beltéri ajtók illetve ablakok készítésére. A borovi fenyőből készült bejárati ajtók tartósak, ellenállóak, rajzos mintázatuknak köszönhetően szépek is.

A borovi fenyő bejárati ajtók rétegragasztott faanyagból készülnek. A rétegragasztásnak köszönhetően az ajtó szerkezeti szilárdsága jelentősen megnő, megakadályozva az idő előtti vetemedést, valamint az ebből származó használati nehézségeket. A fa bejárati ajtó gyártása hibakiejtett hossztoldott, illetve toldás nélküli faanyag felhasználásával egyaránt elkészíthető, ám utóbbi magasabb árkategóriába tartozik.

Panel fa bejárati ajtó  –  bejárati ajtó beépítésének menete

A panel fa bejárati ajtó cseréjét egy helyszíni felmérés előzi meg, melynek során a helyszínre érkező szakember felveszi a falnyílások pontos méreteit, valamint a nyílászáró egyéb paramétereit. Panellakások esetében egyedi méretű nyílászáró kerül beépítésre, amely a rögzített méretek alapján kerül legyártásra.

Az elkészült fa bejárati ajtó egy előre megbeszélt időpontban kerül kiszállításra, melyet követően azonnal megkezdődhet a beépítés. A bejárati ajtó beépítése alapesetben a régi ajtó, valamint a falban található tok kibontásra kerül. Bizonyos körülmények közt lehetséges a bontás nélküli ajtócsere is, elkerülve a falak sérülését.

Az ajtólap leszerelése után az ajtótok függőlegesen kerül elvágásra, majd pedig óvatos feszegetéssel eltávolításra kerül a falnyílásból. A falnyílásból és annak környékéről eltávolításra kerül a bontási hulladék, illetve a por, melyek akadályoznák a beépítést. Az új bejárati ajtó tokja ideiglenesen elhelyezésre kerül a falnyílásban, majd pedig egy alapos mérést követően csavarokkal kerül rögzítésre.

A rögzített tokra felszerelésre kerül az ajtószárny, valamint a kilincs. Az ajtó tokja és a falnyílás között található néhány centiméteres hézag Pur habbal kerül feltöltésre. A Pur hab száradását követően az ajtóval megegyező színű és anyagú takarólécekkel kerül fedésre a hézag. Az ajtó beépítésének záró lépése az ajtó beállítása, amely az egyszerű használatot biztosítja.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

 

Ajtó beépítés, ablak beépítés

Az otthonunkban található régi ablakok cseréjével nem csupán energiát spórolhatunk, hanem rengeteg bosszúságtól is megkímélhetjük magunkat. A régi elavult ablakaink helyét modern, hőszigetelt ablakok veszik át. Az ablak beépítés előtt el kell döntenünk, hogy milyen alapanyagú ablakokat szeretnénk. A fa ablakok mellett lehetőségünk van műanyagból, illetve alumíniumból gyártott ablakokkal felszerelni otthonunkat.

Ablak beépítés

Ablak beépítés

Fa ablakok cseréje 

A fa ablakok természetes alapanyaguknak, valamint egyediségüknek köszönhetően továbbra is nagyon népszerűek az emberek körében. A fa ablakok cseréje többféle faanyag felhasználásával történhet.

Fa ablakok alapanyaga

A fa ablakok gyártásához használt fafajták közül a borovi fenyő fordul elő leggyakrabban, de lehetőségünk ablakainkat lucfenyő, vörösfenyő, vagy tölgyfa felhasználásával is legyártani. A borovi fenyő ablakokhoz használt faanyag három vagy több rétegben van összeragasztva. Ennek köszönhetően kevésbé lesz hajlamos a nyílászáró a vetemedésre, valamint sokkal szilárdabb szerkezet érhető el velük.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

A fa ablakok hossztoldott hibakiejtett, valamint toldás nélküli faanyagból is elkészíthetőek, ám az utóbbi sokkal drágább alapanyagnak számít.

Amennyiben döntöttünk az új ablakok alapanyagáról, akkor az ablak beépítés előtt egy helyszíni felmérés során rögzítésre kerülnek az ablaknyílások pontos méretei. A felvett méretek alapján elkészült egyedi, illetve szabvány méretű ablakok a gyártást és a szállítást követően azonnal készen állnak a beépítésre.

Ablak beépítés – Panel ablakcsere

Magyarország területén nagyon sok panellakás található. Ezekben a panellakásokban található ablakok szabványméretű falnyílásokban foglalnak helyet. Nagyon sok épület még régi, elavult nyílászárókkal van felszerelve, melyek nehezen használhatóak, valamint rosszul zárnak. A régi nyílászárók

A panel ablakcsere során a régi ablak falból történő kibontásakor sokkal kevesebb törmelék és kosz keletkezik, mint egy téglaépület esetében. A szabványméretű ablakok gyártása lényegesen kevesebb időt vesz igénybe, ám sok a panellakásokhoz tartózó falnyílásokba sok esetben csak egyedi méretű ablak szerelhető be.

A panellakások ablakainak modernizálásával jelentősen javíthatjuk otthonunk hőszigetelését. A rosszul záródó ablakok mellett beáradó hideg, valamint a hagyományos üvegezés folyamatosan hűti a lakást.

Nyílászáró beépítés

Az ablak a gyártást és a kiszállítást követően rögtön beépítésre kerülhet. Az ablak beépítés első lépése a régi ablakszárnyak levétele. Miután ez megtörtént, kibontásra kerül a falnyílásban található tok is. A tok kibontása során elkerülhetetlen a falfelület sérülése, ám panellakások esetében a vékony vakolat miatt ez a sérülés minimális.

Az új ablak beépítése

Miután a régi tok bontása befejeződött, a falnyílás egy alapos takarításon megy keresztül, melynek során a törmelék és por eltakarításra kerül. A rögzítési pontokon előfúrásra kerül az új ablaktok, majd ékek segítségével ideiglenesen rögzítésre kerül. Az ablak beépítés következő lépéseként egy alapos ellenőrzés következik, melynek során meggyőződünk az ablaktok tökéletes elhelyezkedéséről, majd pedig csavarokkal is rögzítésre kerül.

Az ablakszárnyak felhelyezése után a falnyílás és az ablaktok közti hézagot feltöltjük Pur habbal, majd a teljes száradást követően takaró lécek segítségével takarjuk el. Az ablakcsere utolsó lépése a kilincsek felszerelése, valamint egy finombeállítás, mely az ablak könnyű, akadálymentes használatát teszi lehetővé.

Akciós ablakcsere

Az ablak beépítés vagy az ablakcsere ára több tényezőből áll össze. Az ablakcsere ára elsősorban a kiválasztott ablakok alapanyagától valamint felszereltségétől függ. Ehhez természetesen még hozzájön a beépítés költsége, valamint az ablakokhoz rendelt kiegészítők ára, mint például a rovarháló vagy redőny. Természetesen gyakran vannak akciók is, ennek köszönhetően kedvezőbb áron végezhető el az ablak beépítés.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!