Szabvány fa ablak méretek

Szabvány fa ablak méretek 60 cm szélességben:

Kétszárnyú fa ablak

Kétszárnyú fa ablak

60 x 60 cm
60 x 90 cm
60 x 120 cm
60 x 150 cm
60 x 180 cm

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Szabvány fa ablak méretek 90 cm szélességben:

90 x 60 cm
90 x 90 cm
90 x 120 cm
90 x 150 cm
90 x 180 cm

Szabvány fa ablak méretek 120 cm szélességben:

120 x 60 cm
120 x 90 cm
120 x 120 cm
120 x 150 cm

Szabvány fa ablak méretek – Fa ablakok nyitásmódjai 

A modern ablakok többféle nyitásmóddal kérhetőek, legyen szó egyedi vagy szabvány méretű ablakokról. A változatos nyitásmódoknak köszönhetően bárki megtalálhatja az igényeihez megfelelő nyitású fa ablakot.

Fix fa ablak 

Ez egy nem nyitható fa ablak, mely fix állapotban kerül beszerelésre az épület homlokzatába. Mivel nyitása nem lehetséges ezért szellőztetésre nem alkalmas, kizárólag a természetes fény biztosítására használható.

Nyíló fa ablak

Hagyományos nyitásirányú ablak, melyek a működtetéshez szükséges zsanérok elhelyezkedése alapján lehet jobb vagy balos ablak. Amennyiben kétszárnyú ablakról van szó, akkor a két nyíló egymástól függetlenül, saját kilincsével nyitható. A két ablakszárny között egy tokosztó helyezkedik el.

Bukó-nyíló fa ablak

A hagyományosan nyíló ablakokkal szinte teljesen megegyező, ám bukó funkcióval ellátott változata. A buktatható nyílóknak köszönhetően szellőztetéskor nem szükséges teljesen kinyitnunk az ablakot. Kétszárnyú ablak esetében mindkét szárny ellátható bukó funkcióval, egymástól függetlenül.

Váltószárnyas bukó nyíló fa ablak

A váltószárnyas bukó nyíló ablakok több szempontból is praktikusak. A két ablakszárny között nem található osztás, ezért nyitott állapotban nem zavarja a kilátást. Ennél a típusnál elsődleges és másodlagos nyílót különböztetünk meg. Az elsődleges szárny kilinccsel nyitható és bukó funkcióval is el van látva. Ennek nyitása után férünk hozzá a másodlagos szárny használatához szükséges rejtett kilincshez.

Tokosztós bukó nyíló fa ablak

Kétszárnyú fa ablak, melyek szárnyait egymástól függetlenül nyithatjuk és zárhatjuk, köztük pedig egy osztás található. A két szárny külön-külön ellátható bukó funkcióval is, ezáltal sokoldalúan használatot tesz lehetővé.

Nyílászáróink alapanyaga borovi fenyő, ebből készítjük a fa erkélyajtót is vagy legyen az toló-bukó erkélyajtó. Roto NT vasalattal, hőszigetelt üvegezéssel, minőségi alapanyagból. Ha szükséges az ablakok felé felülvilágítót építünk be.

Comments are closed.