Olcsó fa ablak

A fa ablakok örök klasszikusnak számítanak, népszerűségük a modernebb anyagú nyílászárók megjelenése ellenére továbbra is töretlen. Annak ellenére, hogy fa nem a legolcsóbb nyílászáró alapanyag, mégis létezik olcsó fa ablak.

Olcsó fa ablak – a fa ablakok előnye

A fa ablakok szépek, változatosak, egyediek, hatékony hőszigetelő képességüknek köszönhetően segítenek melegen tartani otthonunkat a fűtési szezon alatt. A fa az egyetlen természetes alapanyag melyből nyílászárót készítenek. A fa ablakok segítségével egy kis természetességet vihetünk otthonunkba, legyen az egy belvárosi lakás, vagy egy vidéki családi ház.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést!

Olcsó fa ablak

Olcsó fa ablak

A fa ablak gyártása többféle fajtájú fából lehetséges, amelyek alkalmasak a kültéri használatra. Az egyik ilyen fafajta a borovi fenyő.

Olcsó fa ablak – mire figyeljünk fa ablak választáskor? 

A legfontosabb dolog hogy mindenképpen jó minőségű ablakokkal szereljük fel otthonunkat. A jó minőség nem feltétlenül jelent drága fa ablakot. Mivel többféle fa alkalmas az ablak elkészítésére így nem feltétlen szükséges egzotikus fafajtából legyártani ablakunkat, ajtónkat. A borovi fenyő remek választás lehet, ára viszonylag alacsony, ennek ellenére tartós és szép nyílászárók gyártását teszik lehetővé.

Mit tartalmaz az ár, avagy mit kapunk a pénzünkért cserébe? 

Amennyiben ablakcsere előtt állunk, az árajánlat kérése előtt mindenképpen tisztázzuk, hogy az adott árba mi minden tartozik bele. Ha például az egyik cég feltűnően alacsony áron hirdeti nyílászáróit, akkor előfordulhat, hogy ár nem tartalmazza a szállítást vagy a beépítés költségeit, esetleg az ablak festését. Ilyen esetben a nyílászáró cseréje további költségekkel fog járni, ami miatt akár sokkal drágább lesz a fa ablak csere.

Egy jó minőségű anyagokból előállított faablak és a szakszerű beszerelés szinte garancia a hosszú élettartamra.

Olcsó fa ablak - fa vagy műanyag ablakot válasszunk?

Ezt a választást szinte teljes mértékünkben az ízlésünkre és a pénztárcánkra bízhatjuk. A fa ablakok választásánál érdemes figyelembe venni, hogy 7-8 évente nem árt megújítani a felületkezelésüket. Ennek köszönhetően a fa ablakok felülete akár évtizedek múlva is szép marad.

Olcsó fa ablak - a festett vagy a natúr ablak éri meg jobban?

Amennyiben festett ablakot választunk, a nyílászáró ára némileg magasabb lesz. Ezért cserébe viszont ablakunk felületét profi körülmények közt festik, ami sokkal szebb és tartósabb megoldást jelent. A fa ablak festése még a teljes összeszerelés előtt történik meg, ezért a nehezen hozzáférhető, vagy nem látható helyeken is védett lesz ablakunk.

A natúr ablak egyetlen előnye, hogy valamennyivel alacsonyabb költséget jelent számunkra. A festetlen ablakok beszerelése után viszont magunknak kell gondoskodnunk az ablak lefestéséről. Az ablak utólagos festése viszont nem kis munka, valamint magunknak kell megvennünk az ehhez szükséges anyagokat, ecseteket és a többi szükséges eszközt is. A festést rábízhatjuk egy szakemberre is, aki nagy valószínűséggel szépen lefesti ablakunkat, de ez szintén plusz költséget jelent.

Comments are closed.