Gerébtokos ablak

A gerébtokos ablak, illetve a kapcsolt gerébtokos ablakok a 80-as évekig voltak jelen nagy számban. A hőszigetelő képesség javítása céljából két ablakszárnnyal voltak felszerelve. Mindkét ablakszárny belső irányba nyílt, köztük 10, illetve 20 centiméteres légrés volt kialakítva. Az ablakszárnyak zárása három rúdzár mozgatásával történt, rögzítésük pedig két illetve három pánttal volt megoldott. Amennyiben redőnnyel is el voltak látva, azok az ablak tokja felett voltak egy redőny szerkényben elhelyezve.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Gerébtokos ablak családi házban

Gerébtokos ablak – Felújítás vagy csere?

A gerébtokos ablak mára már elavultnak számít, ám némi felújítással, korszerűsítéssel javítható a hőszigetelésük. Az ilyen tokkal rendelkező ablakok jelentős része nagyon rossz állapotban van, felújításuk sok esetben nem lehetséges, vagy pedig nem költséghatékony.

Az elavult, sok esetben már vetemedett, számtalanszor újrafestett ablakok használata nehézséggel jár, illetve nem is zárnak tökéletesen. A régi gerébtokos ablakunk cseréjével otthonunk hatékony hang és hőszigetelésű, modern nyílászárókkal kerül felszerelésre.

Modern fa ablak gyártása és hőszigetelése

A fából készült nyílászárók évszázadok óta vannak jelen, régen nem igazán létezett alternatíva. A technika fejlődésének köszönhetően idővel egyéb anyagok is megjelentek, melyek kiválóan helyettesíthetik a fa ablakokat. A műanyagból és különböző fémből előállított nyílászárók megjelenése és fejlődése ellenére a fa ablakok és a fa bejárati ajtók továbbra is nagy számban vannak jelen.

Ide kattintva kérhet helyszíni felmérést, árajánlatot!

Ez részben a jó hőszigetelésüknek, részben pedig a természetes, egyedi szépségű felületüknek köszönhetik. A rétegragasztott faanyagból gyártott ablakok a nagyobb szerkezeti szilárdságuknak köszönhetően már kevésbé vetemednek, biztosítva a sok éven át tartó jó szigetelést, záródást, valamint a könnyű használatot.

Kapcsolt gerébtokos ablak gyártása

A borovi fenyő az egyik legnagyobb számban alkalmazott fafajta a fa nyílászárók előállítása során. Gyártások hibakiejtett hossztoldott, igény szerint pedig toldásmentes faanyagból is történhet. A gyártás során az ablak külseje felületkezelést kap, mely védi annak felületét a gombáktól, penésztől, valamint a ráhulló esőtől.

Az ablak hatékony hőszigetelése hozzájárul az otthonunk fűtéséhez szükséges energia csökkentéséhez. A korszerű fa ablak a felhasznált faanyag hőszigetelése mellett hőszigetelt üvegezéssel van ellátva. A hőszigetelt üvegezés két vagy három üvegrétegből áll, melyek gázzal töltött légréssel vannak elválasztva egymástól. A tökéletes záródást az ablak falcaiban elhelyezett gumitömítés garantálja, mely az ablak zárásakor kitölti a szárnyak és tok közti apró hézagot.

Comments are closed.